Alternátor
-
- Nováček
Re: Alternátor
viac som sa nato sustredil tak som zistil , že s tymi otačkami to nie je celkom tak jak som písal, ale že po vyradení do neutrálu klesnu tesne k nule , potom zasvietí dobíjanie, a následne to chcipne, nerobí to furt stane sa to tak asi 4-5 krat do tyzdna, ale poriadne to otravuje,da sa tomu zabranit tak že trochu pridám , zhoršuje to ale ešte šlapnutie na brzdu
naposledy mi to chcíplo pri vyradení z kopca a bolo to dost neprijemné
naposledy mi to chcíplo pri vyradení z kopca a bolo to dost neprijemné
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jina, mi drzi volnobeh jako pribity.
-
- Nováček
Tak to mam taky za sebou, při startování se bez důvodu rozsvitila kontrolka dobíjení a hned jsem uslyšel divný zvuk (takové pískání-bzučení při pridání plynu). Zajel jsem k Fordovi (TipaTR) a diagnostikovaná závada -alternátor. Dnes už to mam v cajku výměna altiku s drobnou opravou ostřikovačů 6400 kačen. Stejně jak už tu nekdo zmiňoval provádějí jakousi výměnu údajně můj altik je nový a starý posílají někam na centrálu pokud bych ho chtěl musel bych připlatit cca 1800Kč. Na třilete auto (u mě je 4měsíce) mě Ford tedy zklamal. U japonce jsem o motoru 12let nevěděl a to už ho kdosi přede mnou rajtoval 5roků. Tak tak. 

Ford Focus II 1,8TDCi Ghia, 85kW, r.v. 2006
- liskanet99
- Junior
Mno tak se zda, ze prisla rada i na me. Vyrazime takhle na vejlet a kousek od baraku koukam a sviti na me kontrolka dobijeni - Nasleduje navrat domu prelozeni bagaze do 13let stare feldy a odjezd - ne sice na tak uzasnem paradnim a jedinecnem podvozku jako ma fik, ale aspon to jede...
. Objednavka padla na stredu 2ho zari k F&R tazke se tu pak podelim o zavadu a sumu. Dneska jsem zkousel jeste jednou auto natocit - poblikaval palubak pak snad vsechny kontrolky luplo v reprakach pak to cele zhaslo, ale motor bezel dal tak sem to vypnul natocil znova a to uz jen sviti ta kontrolka dobijeni.

Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
- sibari
- Nováček
Sakra,asi aj na mna
Z neznámych príčin sa vybila baterka /origo 60 AH/Dal som ju na nabíjačku /cca 30 hod/Auto zalial ide ,štartuje,lenže:Pri vypnutom motore na baterii 12,3V,po naštarovaní volnobeh 12,7 V pri cca 2000ot.13,2 V.A motor vydáva pri pridávaní zvuk asi:uhuúúiííííjjuúúú ,na volnobehu nie.Podotýkam ,že žiadne výstražné kontrolky nesvietia ani dobíjanie ,teda počas chodu motora.A ani doteraz nesvietili.Zatial je to takto jeden den.Nenechá ma to niekde ???

FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Bud mas neco skoro ve zkratu nebo muze byt zavada v usmernovacim bloku. Neriskoval bych a sel bych do servisu.
- liskanet99
- Junior
Tak to mam opravene resp. vymenene. Neco s alternatorem ani nezjistuji co, proste se to meni kus za kus starej sem taky nedostal - pokud sem nehodlal zaplatit nejakou kauci cca 1400,-. Myslim si o tom svoje tem alternatorum asi moc neni tak je posilaj nekam zpet do fordu no a tam to nejspis nejak repasujou, ale byl sem samozrejme ujisten, ze muj altik je novej urcite ne repas.... Jinak pri prebirani auta sem se ohlasil jako ten s tim alternatorem a pan povida no s alternatorem je vas tu vic cca 3 dalsi. Cena: 3400,- alternator 1125,- bez DPH s dani celkem 5385,-. Jeste me dostal dotaz, jestli na to potrebuju papir tak sem pana ujistil, ze si ho raci vemu protoze menit alternator po 42.800km ve me moc duvery k tomuto zarizeni nebudi. Tak ostatnim drzim palce at najezdite aspon 3x tolik co ja bez vymeny.
- sibari
- Nováček
No ,alternátor je horko-tažko vybratý,lebo za malú chvílu počas chodu motora bol vrelý jak pec.Sa mi zdá,že sú odhnité prívody na dvch diodách.Ony sú zaliate v dákomsi silikone a nejak sa kývu,ostatné držia.Takže zhanam repas . . .

- sibari
- Nováček
To Liskanet99:Altik stál 1125 Kč a práca 3400 ?
Fúha

- liskanet99
- Junior
Altik 3400,- prace 1125,- bez DPH s dani celkem 5385,-. Jo nebyla to nejlevnejsi sranda.
- sibari
- Nováček
Rozprával som sa s viacerými , čo repasujú atlernátory a tí tvrdia ,že vo focusoch je trochu poddimenzovaný alternátor /DENSO/ resp diody/najaké macušity a sú to "šity"/.Pri repase tam ževraj dávajú od BOSCH,tie sú lepšie.Origo sa dávali doFF II 1,6TDCi DENSO 12V/120A ,ale mal by byť 150A.Vraj v nových je už ten silnejší.Takže trochu sa šetrilo na nasprávnom mieste . . . 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ceny alternatoru:
http://www2.partstrain.com/store/index. ... Alternator
http://www2.partstrain.com/store/index. ... Alternator
- andre22
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem pročetl celý thread a moje závada je asi nejpodobnější té od Bullita, akorát nenapsal, co to přesně bylo...
Začalo to před 4 dny - když jsem se vracel z města, tak se rožla kontrolka dobíjení, po vypnutí a nastartování vše ok. Druhý den začalo takové podivné chrastění na pravé straně motoru (při pohledu z kabiny) - před necelým měsícem jsem měnil kladky řemenu, byl to podobný zvuk na stejném místě, ale ne úplně totožný - toto je zvuk jak kdyby v plechové krabičce někdo štěrkal s hřebíkama - dělá to jen za studeného motoru, po pár km to přestane. Třetí den to samé - jen za studeného motoru pár km chrastění, pak už vše ok. Čtvrtý den jsem jel před půlnoci hned mimo obec (minimum aut), zas chrastění za studeného motoru, pak najednou to cuklo, světla začala víc svítit (přes den to předtím nešlo poznat) a chrastění ihned přestalo...
Dělá to jen vždy začátek první jízdy ten den, pak už nic - je to hodně podobné kladkám řemenu, které to dělaly asi před necelým měsícem, kdy mi je opravily. Ale tento zvuk je kapku jinačí. A pak nevím, jestli ta kontrolka dobíjení poprvé s tím měla nějakou souvislost, stejně jako více rozsvícená světla při té noční jízdě, jak to zrovna přestalo (ta kontrolka svítila jen jednu jízdu ten den předtím,než začaly ty zvuky).
Ví někdo, jestli to má souvislost s altíkem?
Začalo to před 4 dny - když jsem se vracel z města, tak se rožla kontrolka dobíjení, po vypnutí a nastartování vše ok. Druhý den začalo takové podivné chrastění na pravé straně motoru (při pohledu z kabiny) - před necelým měsícem jsem měnil kladky řemenu, byl to podobný zvuk na stejném místě, ale ne úplně totožný - toto je zvuk jak kdyby v plechové krabičce někdo štěrkal s hřebíkama - dělá to jen za studeného motoru, po pár km to přestane. Třetí den to samé - jen za studeného motoru pár km chrastění, pak už vše ok. Čtvrtý den jsem jel před půlnoci hned mimo obec (minimum aut), zas chrastění za studeného motoru, pak najednou to cuklo, světla začala víc svítit (přes den to předtím nešlo poznat) a chrastění ihned přestalo...
Dělá to jen vždy začátek první jízdy ten den, pak už nic - je to hodně podobné kladkám řemenu, které to dělaly asi před necelým měsícem, kdy mi je opravily. Ale tento zvuk je kapku jinačí. A pak nevím, jestli ta kontrolka dobíjení poprvé s tím měla nějakou souvislost, stejně jako více rozsvícená světla při té noční jízdě, jak to zrovna přestalo (ta kontrolka svítila jen jednu jízdu ten den předtím,než začaly ty zvuky).
Ví někdo, jestli to má souvislost s altíkem?
-
- Pokročilý
Nenapsal jsem co to bylo, protože to prostě nevím, zatím s tím jezdím.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- andre22
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
4 měsíce... tak tos mě uklidnil