Radio Sony MP3

Odpovědět
sibari
Nováček
Nováček

Radio Sony MP3

Příspěvek od sibari » 09.09.2009 08:22

Pri oprave alternátora som aj odpájal baterku a zistil som ,že mám stále nejaký odber a pri odpájaní poistiek som prišiel na to, že to robí radio.Vo vypnutom stave má odber cca 0,8A,po zapnutí cca 1,2A.Radio ináč hraje tak ako má,nie je s ním žiaden problém . . .Či sa zahrieva,to neviem,ešte som ho nemal vybraté.Kde môže byť problém :?: Alebo to tak má byť ? :roll:
FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko

Matej
Nováček
Nováček

Re: Radio Sony MP3

Příspěvek od Matej » 09.09.2009 20:55

Ako si na to prišiel že je to zrovna radio.Vytiahni poistku 58 len tak to potvrdíš. Vo vypnutom stave Ti pracuje zabezpečovacia elektronika i keď odber 0,8A ak si to meral správne je veľa.Mám skúsenosti tak 100mA.Predpokladám že chyba bude niekde inde.Stačia pootvorené dvere a svieti napr. svetlo v kufri alebo odkladacej skrinke.Osobne som na to doplatil raz ked som prišiel na letisko po 14 dňoch a ani som si neškrtol. ...... :roll:
FORD-Focus C-MAX 1.8TDCi Ghia

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 10.09.2009 12:40

To Matej: No ,ved práve ked vytiahnem poistku 58 a "nahradím ju akože ampermetrom",tak tam meriam 0,8A /vo vypnutom stave /.Nemôže hned zo začiatku niečo načítavať,a preto to má vtedy taký odber ? Dlhšie som to merať neskúšal.

Matej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matej » 10.09.2009 19:50

sibari píše:To Matej: No ,ved práve ked vytiahnem poistku 58 a "nahradím ju akože ampermetrom",tak tam meriam 0,8A /vo vypnutom stave /.Nemôže hned zo začiatku niečo načítavať,a preto to má vtedy taký odber ? Dlhšie som to merať neskúšal.
Keď je tak ako píšeš, tak to je problém. A naozaj je to 800mA = 0,8A ?? Máš naozaj správny rozsah ampermetra. Prepáč za tie otázky ,len chcem vylúčiť problém ľudského činiteľa a aby si aj takto uvažoval.Ak je všetko tak ako píšeš ,tak to radio musíš trvalo odpojiť a dať to odborne opraviť lebo ak máš napr. 70Ah akumulátor tak za 87,5 h prideš k autu a ani neotvoríš dvere. 8O
K tvojej otázke sa ťažko vyjadrím ,musíš správne meranie robiť tak 10 min. Teoreticky uvažujem (a pritom nie som odborník na FORD) aj tak že ovládanie ESP je cez radio. Je možné že ak je zapnuté tak to má vplyv aj keď je vypnuté.Píšem že je to teoria a pochybujem zas aby FORD pri vývoji urobil chybu, aby trvalo bol odber 800mA, to by si nemohol s vozom chodiť na letisko ,alebo dlhšie ho garážoval.Pozri si koľko toho svieti keď odchádzaš a koľko keď dialkovým otvoríš dvere. Svieti napr. display radia aj keď je radio vypnuté...............je možné že krátkodobo je väčší odber a preto nič sa nestane keď ten ampermeter tam necháš dlhšiu dobu a sleduj či sa a ako mení odber prúdu. Totiž ak pripojíš napájanie rádia tak rádio má elektronické obvody ktoré sú filtrované elektrolytickými kondenzátormi a tie sa musia normálne nabiť .Toto nabíjanie spôsobí prúdovú špičku a to je to čo Ty meriaš .Po nabití prúd klesne a prestane tiecť resp.je zanedbateľne malý.Ak je trvalý odber 800mA tak je problém niekde vo filtrácii a to musí opraviť len odborný servis.

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 15.09.2009 09:07

Meriam určite 0,8A,ono to aj dosť iskrí, ked tam dávam poistku.Baterku to nevybije,pretože je tam /cez relé/zabezpečenie,čo po cca 30 min.odpojí všetky okruhy /okrem riad.jednotky/.Kôli tomu,keby sa dačo zabudlo vypnuť.Ono to po pripojení na napätie v radiu cca 5 sek.bzučí,asi sa "kalibruje"CD mechanika/vtedy odber cca 1,2A/potom tých 0,8A.Hodiny sú v radie,svietia po zamknutí tých cca 30 min.Že by to podvietenie bralo tolko? Na dlhšie laborovanie zatial nebol čas. Zatial díky !Ked niečo zistím , dám vedieť.

Matej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Matej » 15.09.2009 09:46

sibari píše:Meriam určite 0,8A,ono to aj dosť iskrí, ked tam dávam poistku.Baterku to nevybije,pretože je tam /cez relé/zabezpečenie,čo po cca 30 min.odpojí všetky okruhy /okrem riad.jednotky/.Kôli tomu,keby sa dačo zabudlo vypnuť.Ono to po pripojení na napätie v radiu cca 5 sek.bzučí,asi sa "kalibruje"CD mechanika/vtedy odber cca 1,2A/potom tých 0,8A.Hodiny sú v radie,svietia po zamknutí tých cca 30 min.Že by to podvietenie bralo tolko? Na dlhšie laborovanie zatial nebol čas. Zatial díky !Ked niečo zistím , dám vedieť.
Pravdu povediac ja som to osobne nemeral ,ale si ma inšpiroval príležitostne to vyskúšať lebo je pravda že po vypnutí mne zas svieti cca 30min podsvietenie počítača........S tým relé máš pravdu len aby správne pracovalo ,lebo u predchádzajúceho vozu som s tým laboroval a i cez to všetko som mal trvalý odber cca 30mA ktoré odoberalo toto zopnuté relé. Keď si zoberieš že 9,6W predstavuje tak 2x 5W žiarovky myslím že to je na podsvietenie radia veľa.To musí byť ešte niečo iné. Držím palce

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“