myti motoru
- sogi456
- Junior
Re: myti motoru
Rozumne umytie urcite neuskodi, ale treba s rozumom. Ako bolo spomenute napr. pozor na nasavanie, aby si do vzduchoveho filtra vodu nedostal a alternator....na skoda 120 L ako Luxus ;o) som to cistil wapkou casto a nikdy nebol problem, ale tu by som asi tak nejako setrnejsie striekal. Tam stacilo vyfukat vzduchom rozdelovac a vzdy to islo dalej.
Mozno info pre menej skusenych, nie ze supnete na prave vypnuty a rozohriaty motor kybel studenej vody...hlava, pripadne ine casti vam nepodakuju ak to preziju a neprasknu.
Good luck
Inak ten motor vyzera krasne umyty.....si ma inspiroval ;o) Uz len tu wapku zohnat niekde.
Neviete o nejakej rozumnej rucnej umavarke v BA...+ za rozumnu cenu? Jednu som v Petrzalke skusal ale vyslo ma to 2x viac ako keby som isiel cez linku.
Thx
Mozno info pre menej skusenych, nie ze supnete na prave vypnuty a rozohriaty motor kybel studenej vody...hlava, pripadne ine casti vam nepodakuju ak to preziju a neprasknu.
Good luck
Inak ten motor vyzera krasne umyty.....si ma inspiroval ;o) Uz len tu wapku zohnat niekde.
Neviete o nejakej rozumnej rucnej umavarke v BA...+ za rozumnu cenu? Jednu som v Petrzalke skusal ale vyslo ma to 2x viac ako keby som isiel cez linku.
Thx
Ford Focus, r.v. 2003, 1,6 74kW, K&N air filter, Eibach Pro Kit, 195/60R15 ;o)

- richisan
- Zkušený
No ja vystriekam vsetko pod kapotou wapkou tak 3-4 krat do roka a zatial ziaden problem nikdy nebol. Je to dobre kvoli zbaveniu sa rozneho sajrajtu ako zvysky soli, posypu a p.
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mytí motoru
Asi je to směšný dotaz:"Odjedu,když umeji motor vapkou?"
Nikdy jsem to nedělal
a mám obavy aby někam nenateklo a potom bych neodjel
Dík
Nikdy jsem to nedělal

Dík

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
- Marťas
- Test driver
Re: Mytí motoru
Vubec se toho neboj, odjedes
. Pouze alternator bych necim pro jistotu obalil (igelitka)

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

-
- Junior
Osobně bych to nezkoušel vysokotlakou
Ale opláchnutí nízkotlakou tryskou, které spíše rozprašuje je bez problémů
Opatrně u elektroinstalace
Předpokládám, že před tím motor očistíš nějakým přípravekm a pak potřebuješ jen oplach
Případně můžeš kompresorem opatrně vyfoukat
Ale opláchnutí nízkotlakou tryskou, které spíše rozprašuje je bez problémů
Opatrně u elektroinstalace
Předpokládám, že před tím motor očistíš nějakým přípravekm a pak potřebuješ jen oplach
Případně můžeš kompresorem opatrně vyfoukat
FF II 1,6 benzín kombi Trend
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Motor neni mastný jenom poněkud silněji zaprášený.
Asi ostříknu jenom vodou.
Asi ostříknu jenom vodou.

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
-
- Nováček
Kluci,jestli můžu poradit,tak motor neumývat ono voda je prevít a dostane se i tam,kde by to nikdo nečekal,třeba dělat svíčky na pravidelně mytém motoru je hrůza,sice kompresorem vyfoukáš rez,ale po povolení to stejně napadá do válců a to není to pravé ořechové,můj soukromý mechanik říká,chcešli něco dobrého pro motor udělat,tak ho neumývej maximálně ho otři hadrem sedíš v autě a ne v motoru,tím že ho umyješ žádné koně nepřidáš spíš ubereš tak asi takhle a nápisy u myček "myjeme motory" jsou jen na vytahování peněz z našich peněženek,obsluha bude tvrdit,jak je to nezbytné,ale je to o ničem,ale pokud balíte kočky na naleštěný motor tak to je jiná.
Ford focus 1,8i 11/2002 black panther.
- vevemafa
- Nováček
100 % souhlas s "Boban" velmi opatrně oplachovou Arvou (hlavně tou neekologickou) a pak jen hadicí bez koncovky. A co se dá tak obalit hadrem a pak igelit. Ale jinak pánové se to moc nešpiní, ale je to zaprášené a na to stačí hadr a trocha času a práce s FoFánkem, ale pozor na manželku bude chtít utírat prach i doma (nechápou to).
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea
- Davidson
- Nováček
Tak mě v servisu, kterýmu dost věřím, řekli také nemýt - nechtěli si asi přidělávat práci s hledáním nějaké závady. Motor jsem teda umyl ručně, bez tlakové vody, jen hadr, voda. Umyl jsem ho kam jsem se dostal a hotovo
.

FoFo I, 74 kW, kombi, Pacific green
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Co řikáte na vodu z konve, případně na čistič na disky a vodu z konve
Když už bych myl motor, tak bych chtěl i tam, kde ruka nedosáhne 

ST150
- L_u_k_y_n
- Nováček
osobně si myslím, že časté mytí motoru vodou u auta, které není vystavováno extrémním podmínkám, je nesmysl. U mého druhého 13let starého auta, kde se už projevují netěsnosti a díky tomu se zvyšující usazování prachu, ho sem tam otřu hadrem, místo vody ho před zimou vystíkám WD40tkou nebo silikonovým sprejem a když jdeme na pravidelnou prohlídku k dvornímu mechanikovi, tak ten ho popřípadě umeje, ne wapkou, ale ručně. Myslím, že daní za čistej vršek motoru je nějakej průser kam člověk nevidí ...
Ford Focus II 2.0 TDCi Ghia, r.2005
-
- Test driver
Cistic na disky je velmi agresivny,takze tam by som sa obaval poskodenie niecoho skryteho.No a co sa konvy tyka,tak asi tiez nie,lebo ta ti naraz zaleje velkym mnozstvom vody dolezite komponenty a to tiez nieje ok.Wapkou z dostatocnej vzdialenosti a podla moznosti nizsim tlakom ako obycajne a bez saponatov myslim tiez postaci.Staci oplachnut iba ten najväcsi sajrajt.Aspon tak to robim uz roky na na roznych autach ja.Fokal píše:Co řikáte na vodu z konve, případně na čistič na disky a vodu z konveKdyž už bych myl motor, tak bych chtěl i tam, kde ruka nedosáhne
- Lašty
- Junior
Přesně moje řeč, nedávno jsem měnil svíčky a tolik rezu pohromadě jsem nikde na autě neviděl.. Nevím jak často předchozí majitel to dělal, ale já to rozhodně otírám jen hadrem a leštěnkou na palubky a to tomu bohatě stačí. Teda pokud vám neprosakuje olejPirát píše:Kluci,jestli můžu poradit,tak motor neumývat ono voda je prevít a dostane se i tam,kde by to nikdo nečekal,třeba dělat svíčky na pravidelně mytém motoru je hrůza,sice kompresorem vyfoukáš rez,ale po povolení to stejně napadá do válců a to není to pravé ořechové,můj soukromý mechanik říká,chcešli něco dobrého pro motor udělat,tak ho neumývej maximálně ho otři hadrem sedíš v autě a ne v motoru,tím že ho umyješ žádné koně nepřidáš spíš ubereš tak asi takhle a nápisy u myček "myjeme motory" jsou jen na vytahování peněz z našich peněženek,obsluha bude tvrdit,jak je to nezbytné,ale je to o ničem,ale pokud balíte kočky na naleštěný motor tak to je jiná.

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Zirafak: čistič na disky je určitě agresivní, jen jsem myslel, že to bude něco podobnýho jako přípravek přímo na motory. Tak to pokoušet rozhodně nebudu
Tu vodu z konve jsem samozřejmě myslel konev s takovym tim rozstřikem, ale uznávám, že vapka z větší vzdálenosti bude fakt asi nejlepší 

ST150
vseobecne sa odporuca motor neumyvat, ale bez toho to akosi nejde. obcas to proste treba spravit. nikdy ale nie wapkou. nicim vysokotlakovym, len jemne pustenou hadicou oplachnut. a to ze okamzite nastartovat to bol dost ubohy vtip... voda sa skutocne dostane vsade a nie su tam len plasty a kovy, ktorym to neskodi (alternator a nasavanie uz boli spomenute) su tam vsemozne konektory elektricke, kam sa ta voda proste dostane vzdy, nech robis co robis. ono po umyti nastarujes aj odides, ale odmenou za to ti budu v lespom pripaden pekne zhrdzavene kontakty. kto chce motor umyt spravne, vie, ze je to na velmi dlho a preto sa tym ludom do toho ani nechce. motor treba najprv nechat vychladnut poriadne a po umyti este dokladnejsie vyschnut. v ziadnom pripade s nim neist na nejaku rucnu umyvarku. to treba robit bohuzial niekde mimo, kde par hodin nebudes zavadzat :o( co sa tyka postupu, bezne pripravky na umytie motora uplne stacia, aj ked podla stupna zaspinenia to moze byt 1 flaska na 1 umytie :o) a mala zubna kefka a ides... :o) :o( a potom si ho mozes nalestit :o)))
ako priklad mozem uviest moju starsiu historku s mobilom. boli sme na ture a vcelku slusne sme zmokli (kedze sme hlupaci nemali prsiplast) batoh bol sice nepremokavy, prsalo az tolko, ze aj veciu vnutri boli mokre. mobil bol vo vcelku vodovzdornom vnutornom vrecku, napriek tomu tam bola vlhkost dost vysoka. ked sme prisli na chatu, vybral som ho a otrel, bez problemov isiel, mokry nebol. na druhy den rano nesiel. isiel som do servisu a chlapik, ked ho otvoril, tak sa pytal, kde som ho okupal... komplet cela doska zoxidovana... a nechcel verit, ze skutocne nebol pod vodou. proste ked je nieco okolo elektriky vlhke, v ziadnom pripade to nesmie byt zapnute, kym to nie je suche. a nejde len o moznost uraz el. prudom :o)
ako priklad mozem uviest moju starsiu historku s mobilom. boli sme na ture a vcelku slusne sme zmokli (kedze sme hlupaci nemali prsiplast) batoh bol sice nepremokavy, prsalo az tolko, ze aj veciu vnutri boli mokre. mobil bol vo vcelku vodovzdornom vnutornom vrecku, napriek tomu tam bola vlhkost dost vysoka. ked sme prisli na chatu, vybral som ho a otrel, bez problemov isiel, mokry nebol. na druhy den rano nesiel. isiel som do servisu a chlapik, ked ho otvoril, tak sa pytal, kde som ho okupal... komplet cela doska zoxidovana... a nechcel verit, ze skutocne nebol pod vodou. proste ked je nieco okolo elektriky vlhke, v ziadnom pripade to nesmie byt zapnute, kym to nie je suche. a nejde len o moznost uraz el. prudom :o)