Svieti kontrolka dobíjania.
-
Svieti kontrolka dobíjania.
Po naštartovaní,asi po 20 sekundách sa mi rozsvieti kontrolka dobíjania a už nezhasne.V servise mi to hodili na počítač a vyhodilo mi to tieto 2 chyby:-záťaž generátoru aktívna,-riadiaci obvod generátoru vadný.Technik mi povedal ,že u nich by ma to vyšlo na 900€,takže teraz hľadám nejaké lacnejšie alternatívy.Nenašiel by sa niekto,kto by mi poradil čo s tým alternátorom može byť?
Ford Focus 1,8TDCi 85kW r.v.2002
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svieti kontrolka dobíjania.
nastav si podpis , aby bylo videt co to je za motor a typ
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Tak tenhle problém postihl včera i mne.Asi tak na půl cesty mezi Třeboní a Lišovem.Jen je zajímavé,že sem potom normálně nastartoval.Myslel jsem si,že to vytluče baterku,ale nic.
Dnes ráno při cestě do práce nic nesvítilo,ale odpo zase začalo.Nevěděl by někdo,co to může být??Díky za odpo.
Dnes ráno při cestě do práce nic nesvítilo,ale odpo zase začalo.Nevěděl by někdo,co to může být??Díky za odpo.
Ford FOCUS 1.8 Tdci 85KW
-
- Nováček
Zdravím Vás, tak som dalším členom klubu. Včera po naštartovaní všetko ok, ale po 30 sekundach zasvietila kontrolka dobíjania, ked som motor vypol a znova naštartoval kontrolka zhasla ale po chvíli zasvietila znova. v čom môže byť problem????
Ford Focus Combi Ghia 1,8 TDDi 66kW r.v. 2000
-
- Nováček
A do kelu, tak dufam, ze s tymi 900 € je to len sranda
Mne to vcera tiez zasvietilo. Vypol som motor a pri dalsiom nastartovani prestalo to svietit.. Ake s tym mozu byt problemy. Chceme ist s chalanmi do Chorvatska, tak by ma to nepotesilo, keby som tam ostal niekde po ceste trcat 

Ford Focus combi 1,8 TDCi, 74 KW, 2004
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste se kluci porozhlídnout na kabely vedoucí do alternátoru,zda-li je nemáte popraskané nebo ulámané a taky se podívejte na spoje,jestli nejsou zaoxidované...potom jen z mých zkušeností bych dal asi ve Vašich případech kontrolu alternátoru někomu kdo tomu rozumí a mrknout na uhlíky apod.věci... 

není to o autech, ale o lidech.....
....bez vozu...
....bez vozu...
-
- Nováček
moze byt, ze je to v tych kabloch! Ja som ta vcera tak trosku hrabal a zacalo to svietit potom.. Potom som s nimi znovu pomykal a vtedy to prestalo..
Tak len dufat, ze je to v tom
Inac dik
Tak len dufat, ze je to v tom

Inac dik
Ford Focus combi 1,8 TDCi, 74 KW, 2004
- Perňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo kluci....čistota...půl zdraví 

není to o autech, ale o lidech.....
....bez vozu...
....bez vozu...
-
- Nováček
tak uz to nesvieti. problem bol s alternatorom bol uplne prasknuty aj vinutie. oprava ma vysla na 280 eur. novy alternator + loziska
Ford Focus Combi Ghia 1,8 TDDi 66kW r.v. 2000
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
u focuse to neni jako u starych aut kdy pokud nedobijelo tak to svitilo . tady jde impuls nejdrvi do pocitace kontrolka zhasne a pokud pocitac nema pozadovaných 13-14V tak da pokyn aby se kontrolka rozsvitila .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- autotiptop
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
já to řešil na FoFo II 1,6 TDCI - "rozpadlé" vinutí a u 1,6 benzín jsem měl v háji diodový můstek. Pokaždé se měnil celý alternátor za 3800 + práce. Chtěl jsem nové a né opravované/repasované
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce
- melos
- Nováček
Cau, ja mel minuly tyden ten samy problem. Pri vyjezdu z parkoviste jsem ucitil spalenou gumu a po chvilce se rozsvitila kontrolka dobijeni. Zastavil jsem podival se do motoru a vse vypadalo ok. Nastartoval jsem bez problemu, ale baterka svitila dal. Po dojeti domu (cca po 90km) jsem uz nenastartoval. Po ceste jsem pozoroval jak cim dal hur sviti svetla. A v servise mi vymenili hridel s loziskem k alternatoru:( soucastka cca za 4000kc). Zitra se jdu zeptat cim a proc se to stalo..
Ford Focus Kombi 1.8 TDCi, 85kW, 115PS r.v. 2002
- liskanet99
- Junior
Jak uz sem psal tady v tom vlakne nejspis mi odeslo taky neco na alternatoru - po nastartovani sviti kontrolka dobijeni a altik skoro nedobiji. Objednal sem se na stredu k F&R. Najeto mam cca 40.000km takze tuhhle zavadu beru od fokusu jako zradu 

Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
-
TAK SEM FTOM SVAMI V SOBOTU RANO SEM NASTARTOVAL A JAK TU UVADITE 20 SEKUND A BLIK ZAVEZL DO SERVISU VITAHLI ALTIK ZMERILY A BYLO JASNY NAPETOVI REGULATOR FUC DIODOVI MUSTEK FUC DALI SPATKY ALTIK DOBIJI A KONTROLKA NE A NE ZHASNOUT TET CEKAM CO BUDE DAL ???????? SICE DOBIJI ALE ASI MALO JENOM 13,04 TO VIPADA MA KOTVU SEM ZVEDAF UZ MNE TO SVETYLKO STALO 4000 KAM AZ TO PUDE PROSIM PORADTE PREDEM DIK
-
- Nováček
Zdravím všechny.koukám,že altík trápí hodně Focusáků.
Mne odešly kroužky,tak jsem je vyměnil a vše O.K.Ale teď mi začalo svítit dobíjení.
Jen mi nejde jedna věc do kebule.Dobíjení O.k(na baterce 14.30 a po zátěži 14.10).
Měření jsem udělal ještě jednou a to přímo na alternátoru a hodnoty jsou téměř stejné.
Vyčistil jsem veškeré kostry,které jsem našel,prohlídl kabely a na nic nepřišel.
Jsem tak trochu ve slepé uličce a to si z elekra udělám celkem vše...
Nevěděl by někdo,co to může být??Mne to fakt hlava nebere.Ještě zkusím diagnostiku,ale nejsem si jist,že mi něco ukáže.
Všem moc díky za pomoc.
Mne odešly kroužky,tak jsem je vyměnil a vše O.K.Ale teď mi začalo svítit dobíjení.
Jen mi nejde jedna věc do kebule.Dobíjení O.k(na baterce 14.30 a po zátěži 14.10).
Měření jsem udělal ještě jednou a to přímo na alternátoru a hodnoty jsou téměř stejné.
Vyčistil jsem veškeré kostry,které jsem našel,prohlídl kabely a na nic nepřišel.
Jsem tak trochu ve slepé uličce a to si z elekra udělám celkem vše...
Nevěděl by někdo,co to může být??Mne to fakt hlava nebere.Ještě zkusím diagnostiku,ale nejsem si jist,že mi něco ukáže.
Všem moc díky za pomoc.
Ford FOCUS 1.8 Tdci 85KW