Spojkova sada
- eva191
- Nováček
Re: Spojkova sada
..kto mate prosim vas skusenosti z objednavanim nahradnych dielov z polska na ford sklep.pl
chcel by som objednat komplet spojku +lozisko je tam za slusnu cenu. Zaujimalo by ma ako to je s dopravou na Slovensko DHL kurierom,ked pri spojke je pisane doprava gratis,ci to nieje len u nich v Polsku.Nemate s tym niekto skusenost?
chcel by som objednat komplet spojku +lozisko je tam za slusnu cenu. Zaujimalo by ma ako to je s dopravou na Slovensko DHL kurierom,ked pri spojke je pisane doprava gratis,ci to nieje len u nich v Polsku.Nemate s tym niekto skusenost?
- jamaka
- Test driver
eva191 - ked budes lepsie hladat, zistis ze na SK sa da kupit aj za este lepsiu cenu. Postovne c polaska cca 500,-Sk
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- eva191
- Nováček
JAMAKA-kde na Slovensku,pomoz prosim Ta. 

- falco3243
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jooo spojka spojkuje... a vyslo ma to cele aj s pracou na 188 éčiek.... fúúúúúúú som prekvapeny--.... a hnet to ide ako formula.... lamela a pritlacak su sachs. a lozisko je valeo... teda vyrobene v ine.... kvazi nemci v braziliii tak som zvedavy co to vydrzi..... ale slubujem ze to budem setrit.....
Ford Fikuskombik jak hrom, r.v. 1999, 1,6 zetec, 16 lentilek...

-
- Nováček
nazdar stvrtok sa idem pustit do spojky 1.8TDDI 240000km
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
na ford.sklep.pl som kupoval. Firma seriozna,rychla,spolahliva.Ziaden problem. Zadarmo maju dopravu len vramci PL. Dovoz na SR som neskusal,tak neviem kolko si rataju.eva191 píše:..kto mate prosim vas skusenosti z objednavanim nahradnych dielov z polska na ford sklep.pl
Inak jagfordgarage.sk je tiez fajn i-shop. A slovensky

Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- MilanB
- Nováček
Tak na fofíku (MoniB - 1,6 16V r.v. 2002) odchází taky spojka
, hledal sem na netu a našel. Cena .... 3172,-Kč s DPH lamela + přítlačák "snad" od LUK. a protože sem tam nenašel ložiska, jenom odkaz na Tel. nebo e-mail, tak jsem zavolal...... ložisko pán našel a cena kompletu se dostala na rovných 5000,- + poštovné. Docela příjemná cena
http://www.autodily-ford.cz/Spojkove-sady/Ford-Focus/

http://www.autodily-ford.cz/Spojkove-sady/Ford-Focus/
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Daj potom vediet ako si dopadol s tou vymenou.Ci bol i-net obchod seriozny,tovar OK, atd. 

Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- MilanB
- Nováček
To Jairo: jasně dám vědět, už sem to ukazoval člověku co nám to bude dělat a ten neměl větších námitek "za tu cenu prý není co řešit"
-
- Junior
.
Naposledy upravil(a) Dreede dne 22.01.2013 14:22, celkem upraveno 1 x.
ex FF1 1.6 16V, 74kW, combi
-
- Nováček
Zdravím všecky, chci se zeptat, nikde jsem to nenašel (asi jsem moc nehledal) mám FoFo rv.2k a z převodovky (ze spojky se ozývá zvuk) rachtání, kdyz se slapnu spojku tak to ztichne a kdyz pustim tak rachtá a i při jízdě na nízkej kvalt při pomalé jízdě je slyšet, že není vše ok. Někdo mi říká, že je to spojkové ložisko, někdo zas, že je to ložisko na setrváku... Mám najeto kolem 200k, spojka jde dobře, zabírá, neklouže, takže bude nejspíš měněná, ale to ložisko nevim, poraďtě, měl jste někdo obdobný problém?
- miki21
- Test driver
Nebylo by možná marné napsat co to je za motorizace. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- matys
- Pokročilý
jawum............. Pokud je vadné spojkové ložisko , hučí za chodu motoru ,ale vyšlápnutím spojky ho vlastně dáš do záběru a přestane hučet .To si můžeš vyzkoušet jen jemným příšlapem na spojku ,jestli se přestane ozývat šelest až hukot , tak pak je to ono ložisko . Pokud to začne hučet při sešlapávání spojky, bude to vadné ložisko v setrvačníku . Snad Ti to pomůže s hledáním vady.
příspěvek opraven.
příspěvek opraven.
Naposledy upravil(a) matys dne 23.01.2012 16:15, celkem upraveno 5 x.
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- sebi
- Nováček
To matys: Tak přesně s tímhle problémem jsem byl minulý týden ve Fordu (reklamovat udělanou komplet spojku). A ten technik to zloušel tím stejným způsobem. Sešlápnutá spojka= klid. A opačně. A řekl,že: při sešlápnutí spojkového pedálu se "cosi" rozpojí, takže to spojkové ložisko prý není. Čili, podle něj to je přesně naopak, že by bylo slyšet když spojku sešlápnu. Jsem z toho "jelen".
Takže jsem tam byl tak nějak za blbce
Petr
Fofo 1.6 16V , r.v. 99

Petr
Fofo 1.6 16V , r.v. 99
-
- Nováček
To chápu, že spojkový ložisko je slyšet při sešlápnutí pedálu, ale u mě je to naopak. Sešlápnu spojku, tak je ticho a jak pomalu pouštim (při neutrálu) tak se postupně začne ozývat klepání, který postupně sílí, souměrně s povolováním spojkového pedálu, takže podlě mě je v háji ložisko tam, na který spojka tlačí při spojení. Kdyby byl nějaký obrázek, náčrtek nebo něco obdobnýho, jak celý ten mechanismus vypadá... dalo by se to snadno vyčíst... Ptal jsem se jednoho človíčka, který pracuje u Fordu aten mi na to řekl, že to může být některý ložisko přímo v převodovce, že to chce sundat a celý rozebrat a ložeiska vyměnit, ale mě to příde jako nesmysl, aby odešly ložiska přímo v převodový skříni, leda že by tam nebyl olej... Když už jsem u toho oleje, jak zjistím mnosžství oleje v převodovce, popř. kde se dolívá nebo vyměňuje... v manuálu sem se o tom nikde nedočetl ...