Vedle stojící auto mi odřelo nárazník, mám fotky .. co dál?

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Vedle stojící auto mi odřelo nárazník, mám fotky .. co dál?

Příspěvek od Gromik » 01.06.2009 20:51

Tak vypadá to nadějně. Pán tu teď byl. Takový postarší pán, bydlí o barák níže, hluboce se mi omluvil, že parkoval včera v hustém dešti a vůbec si toho nevšimnul. Tak jsme sepsali formulář o nehodě, s tím že moje vozidlo stálo a on zaparkovával. Vyplňoval jsem to poprvé, on taky, tak snad to máme dobře. Ještě to doložím fotkama. Byl velice ochotný a stále se omlouval, až mi ho bylo líto. Zítra zajedu na jeho pojišťovnu s formulářem a zeptat se, kam to mám zavézt opravit. Tak snad bude Fofík brzy v pořádku.
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 01.06.2009 21:12

Batman píše:Je to asi lepší i kvůli pojišťovně, kdyby to přece jen náhodou chtěli ještě nafotit.
Držím pěsti, snad to nějak dobře dopadne. Já už taky přemýšlím nad havarijním...asi to u nás bude nutnost.
Já havarijní sice mám, ale v současnosti mám bohužel spoluúčast 10% / 10.000 , což na běžné škrábance se nevyplatí ... ale teď od července jsem si vyjednal 5% / 5.000,- .. takže už jsem "vyzbrojen" - protože to už se vyplatí řešit přes pojišťovnu i ťukance..
Obrázek
Obrázek

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 01.06.2009 22:07

Tak to je super. Dobrý člověk stále žije. V dnešní době jsou lidi jak hova.., nehledí vlevo vpravo, když někomu něco odřou tak rychle ujedou. Bohužel politika pojišťoven tomu nahrává, způsobíš nehodu a lup, malus jak vymalovaný a po bonusech.To pak není divu, že každý raději zmizí než aby se přiznal. Pán je holt stará, poctivá škola.
Mě šíleně vytočilo když jsem si pár dnů zpátky nechal opravit a nalakovat zadní nárazník(měl jsem ho prasklý a odřený už od podzimu). V neděli jsem ho namontoval a v pondělí večer před zimním stadionem v Bratislavě mě ho někdo PROVALIL ZNOVA :!: :!: Byl jsem vzteky bez sebe a chtělo se mi plakat....pak mě kluci řekli, že když přicházeli na parkoviště tak viděli jak do mě při couvaní narazil někdo v Seatu a rychle ujel....ach jo. Nemám už nervy parkovat na sídlištích a jiných narvaných místech, někdy to jinak ale nejde. Nevím jak ostatní, ale já pokaždé když se vracím k autu tak trnu hrůzou co mě zase která K***A udělala....
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

BoraBora
Nováček
Nováček

Příspěvek od BoraBora » 02.06.2009 09:23

Po asi 5. skrabanci z parkovist prazskych obchodnich center si na nakupy radsi pujcim nasich Feldu nebo parkuju klidne dal od vchodu, kde neni tak narvano. par metru navic me za to minimalni riziko poskrabani nezabije.
Ford Focus II Combi Ghia, 1.6i Ti-VCT 85 kW, 2/2006
Obrázek

Obrázek

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 02.06.2009 12:18

Před cca 10 lety se mi stalo něco podobného. Nacouval do mě nějaký chlap co byl u sousedů na návštěvě. Naštěstí to viděli jiní sousedi a zapsali si RZ. Volala se policie, která vyhledala majitele a jela za ním. Ten zapíral, že o ničem neví atd. Po ohledání jeho auta a nalezení mojí barvy na jeho autě byl usvědčen a škodu zaplatil.

Majitelka té R8 má pěkně hnusné (zvětšované) pysky... Na obličeji :lol: Jestli to je teda ona co myslím :)
Ex ST220 model 2004

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 02.06.2009 12:26

ale zaraba si inymi pyskami :D, tak co.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 02.06.2009 13:11

Milinko píše:Nevím jak ostatní, ale já pokaždé když se vracím k autu tak trnu hrůzou co mě zase která K***A udělala....
preto si treba kupovat len take auto, za taku cenu, na ktorom ti skrabanec-dva alebo pripadna oprava absolutne nebude vadit :idea:
ja taky skrabanec by som ani neriesil. mam ovela horsi nad kolesom a kaslem nan :mrgreen:
neska si ludia kupia bez rozmyslu auto za cely svoj majetok a potom trpnu lebo nemaju na opravu? :wink:
vzdy sa moze stat strajch, neumyselne, hlavne na preplnenych parkoviskach atd atd.
nexcem obhajovat samozrejme vinnikov, mali by sa priznat, ale tieto situacie treba riesit v pohode
ten milinkov novy naraznik by asi nastval trochu aj mna ale urcite nie na dlhsie ako 60 sekund 8)
nasledne by som sa nan vykaslal :wink:
auto predsa nie je dolezite aby bolo nalestene a krasne na 100% ale aby jazdilo bez poruchy tam kam xcem ja a nebolo stale v servise (raz za cas prelakovat plasty predsa nie je ziadna porucha) :wink:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 02.06.2009 18:36

KH len nie kazdy to berie s tak chladnou hlavou ako ty,mna by to tiez zamrzelo keby nieco take vidim...predsa len mi mame vztah k tym fordom :wink:
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

Igy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Igy » 03.06.2009 10:28

Asi ma roznosite v zuboch, ale ten skrabanec co sa tu riesil mi pride celkom komicky. Teraz prelakujku cely naraznik, okolo toho roboty ako na kostole a dotahovacky s poistovnou a vysledok celeho je naraznik bez maleho skrabanca. Takyto alebo podobny skrabanec tam na 100% pribudne do par mesiacov a cele kolecko zacne znova? No nazval by som to byt otrokom auta. Auto ma sluzit majitelovi a nie majitel autu. Ved ide o naraznik kde uz podla nazvu je jasne naco ten diel sluzi :lol: Osobne by som takuto vec neriesil. Sralo by ma to, ale davat kvoli tomu lakovat naraznik? Pokial by nebol zlamany alebo velmi zohaveny tak by ma to ani nenapadlo.
Tot moj nazor.
Focus Cmax 1.8 TDCi Ghia 2006

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 03.06.2009 10:44

tak to vnimam aj ja :wink:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 03.06.2009 12:59

ja mam od decembra poskrkany a doniceny naraznik a nejako sa mi to riesit nexce :(. stoji to prachy, cas ....

Ale chcem to dat spravit :D
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 03.06.2009 13:25

Igy píše:Asi ma roznosite v zuboch, ale ten skrabanec co sa tu riesil mi pride celkom komicky. ...
Tak ono už se to naskládalo. Nejdřív přibyl drobný škrábanec nad lemem levého zadního blatníku - nikdo se nepřiznal, rozleštil jsem, zanadával a dále neřešil. Pak mi někdo doškrábal levý zadní nárazník jen o kousíček dále než ten blatník (viz. foto níže), taky se nenašel viník, byl jsem nasraný, zatřel korečkní sadou, ale neřešil jsem dále. Ten poslední škrábanec (na fotce na předešlé straně to není moc vidět, v reálu je to horší a navíc to pokračovalo i přes místo toho druhého škrábance) byla pověstná poslední kapka a teď nechám to přelakovat celé.

Dneska jedu za likvidátorem pojišťovny viníka, tak uvidím co mi řekne. Jen nevím, kam to dát ve Zlíně přestříkat ? Uvažuju nad Fordem, tam by snad měla být záruka kvality a trefit barvu.
Přílohy
P1130181.jpg
Obrázek
Obrázek

JVN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JVN » 07.06.2009 17:33

Tak už mě to potkalo taky... :evil:

...zaparkuju auto do garáže a čeho si nevšimnu? Jiný odstín laku. 5íkám si asi bláto ale po lehkém oplachu vodou a uschnutí škrábance ve vrchní vrstvě laku.
Umyl jsem celého fofíka a mám poškrábaný celý bok :evil:

Ani nevim kde jsem k tomu a kdy přišel...
Asi parchantíci když čekali na autobus tak se nudili :evil: nakopat dotyčného do PR..LE !!!

Snad to pujde rozleštit, je to jen povrchová záležitost.
Ale i to zvedne mandle!!!

Prosím k větší ohleduplnosti k ostatním parkujícím vozidlům !!!
Ford Focus 1.8i 16V 85kW Ghia combi , r.v. 2002 Silver
Obrázek

Palec4
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec4 » 07.06.2009 20:18

gromik mam nieco podobne na lavej strane na smerovkou pod nou a naokolo,ludia su strasny co nevedia vyjst z parkoviska,mam to az do cierneho ale nejak to neriesim,ale skoda toho je
Focus 1.8 TDdi 66KW Ghia Strieborna metaliza r.v. 2000/6 - _predane_
Obrázek
ObrázekObrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 19.06.2009 18:03

Tak nakonec to dopadlo dobře, po týdnu čekání a trpění jsem si dneska vyzvednul Fofíka ze servisu. Pojišťovna sice ani po 14-ti dnech neposlala servisu potřebné papíry, ale pán mi přesto auto vydal, že prý vypadám seriozně a že když bude ten víkend :-) ... a v pondělí si zavoláme, kdyby náhodou něco.

Práce je odvedena velmi slušně, dokonce mi spravili i malinkou promáčklinu na zadních dveří, která byla v horní části dveří a pojistné události se netýkala - ale dveře se stejně lakovaly komplet, tak to vzali asi jedním vrzem taky :-)

Měl jsem obavu, jestli se chytí odstín, ale myslím že je to v pohodě - je tu sice zataženo, tak nevím jak to bude vypadat na slunku (Tango Orange je měňavka), ale snad jo. Jen ty nově nalakované díly září novotou, ale to se předpokládám časem poddá.
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“