Tak po deseti dnech jsem se konečne dočkal trochu mrazu abych mohl vyzkoušet zda-li moje oprava byla úspěšná...
Nejdřív bych chtěl poděkovat Rommanm, který krásně popsal jak rozebrat tapecírunk ve dveřích. Byla to hračka oproti tomu co mě čekalo potom... Dostat celý zámek ven ze dveří mi dalo pořádně zabrat, naštěstí nazpátek to šlo bez problémů.
Když jsem držel celý zámek v ruce, tak jsem ho celý prolil WD40kou, vypadal jako kdybych ho do něho ponořil, hlavně jsem si říkal aby to ten servo motůrek přežil. V jednoum rohu zámku je malý mikrospínač na kterém jsem si dal záležet, sice je k němu špatný přístup, ale vyhrál jsem si s ním abych ho pořádně prolil.
Pak jsem to nechal celý odkapat a namontoval zpět do dveří. A pak už jenom čekat na mráz, který byl dnes u nás -1°C což mám 100% jistotu, že při této teplotě mi zámek blbnul a odemykali se mi ostatní dveře.
A co se nestalo...vše fungovalo jak mělo. Měl jsem z toho radost (ještě aby ne). Jen doufám že to nějaký čas vydrží než se tam zase někde něco podělá nebo zatuhne. Závadu jsem sice odstranil která se mi projevovala okolo 0°C, ale jsem zvědavej až začnou padat 10-15st. mrazy...na to si musím ještě chvíli počkat.
Každopádně u mě tato "operace" byla úspěšná (zatím), tak doporučuji všem kterým to taky dělá ať se na to mrknou. Je to práce tak na půl dne. Teď tak na dvě hoďky, když už vím jak co kde rozebrat
Beri