Můžeme se domluvit.brava píše:Chlapi, když už jsme u toho přepisování. Mám doma starou kameru Sony (analog.záznam Hi-8), a tedy i kazety, kde je spousta cenných historických rodinných záznamů. Chtěl bych to převést na DVDčka. Nechce se mi s tím,ale piplat.Nemáte někdo tip na firmu, která tohle dělá za nějaký rozumný peníz? Děkuji. Omlouvám se za odbočení od vinylů.
Gramodesky
- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gramodesky
- brava
- Junior
to jalome: Dík za nabídku, ale dnes u nás byl syn kamarádky a já se mu jen tak mimochodem zmínil o tomto problému a on se mi nabídl, že by mi postupně ty kazety (mám jich asi 15 ks) převedl na DVDčka. Sice říkal, že to bude nějaký čas trvat, ale já na to nespěchám
.
Jinak ty ceny u profi firem jsou asi takové, že přepis 1 kazety Hi-8 by vyšel něco kolem 600,- a možná i o něco víc. Což je dost, ale uznávám, že to zabere asi hodně práce a času.

Jinak ty ceny u profi firem jsou asi takové, že přepis 1 kazety Hi-8 by vyšel něco kolem 600,- a možná i o něco víc. Což je dost, ale uznávám, že to zabere asi hodně práce a času.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

-
- Junior
Vlastní stažení videa z kamery na hdd je jednoduchý a nemusíš u toho sedět(jen když měníš pásku).Zabiják času je sestříhání,ozvučení,titulky,menu apod.Kdo si doma stříhá video,tak ví kolik času se tím dá strávitbrava píše:to jalome: Dík za nabídku, ale dnes u nás byl syn kamarádky a já se mu jen tak mimochodem zmínil o tomto problému a on se mi nabídl, že by mi postupně ty kazety (mám jich asi 15 ks) převedl na DVDčka. Sice říkal, že to bude nějaký čas trvat, ale já na to nespěchám.

- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
brava: O nic nejde, pouze jsem se nabídnul.
Já to dělám jiným způsobem. Tvůj způsob je zdlouhavý a analogový záznam při převodu na HDD při renderovani utrpí na kvalitě. Já to nejdříve digitalizuji, digitalizace probíhá v reálném čase a mimo PC. Potom vše hodím na HDD, kde mám připravené různé šablony, potom sestřihám, zakomponuji menu atd. PC se kvality záznamu ani nedoktne, protože digitalizace proběhla už mimo PC. Samozřejmě, že převody analogových záznamů do digitalu je i tak náročná na čas i finance, ale pořád jsou lidé, kteří chtějí tyto záznamy uchovat pro budoucí generaci.ensiferek píše:Vlastní stažení videa z kamery na hdd je jednoduchý a nemusíš u toho sedět(jen když měníš pásku).Zabiják času je sestříhání,ozvučení,titulky,menu apod.Kdo si doma stříhá video,tak ví kolik času se tím dá strávit
-
- Junior
To jo,když máš kvalitní externí A/D převodník tak je kvalita lepší.Nabízel jsem co možná nejlevnější a i pro laika jednoduchý řešení,kdyby si to chtěl udělat sám doma.Já osobně bych svoje rodinný nahrávky nikomu sestříhat nedal,protože když si to sestříhám sám,tak si tam dám záběry jaký si sám vyberu a hudbu a titulky jakbysmetJaLoMe píše:brava: O nic nejde, pouze jsem se nabídnul.Já to dělám jiným způsobem. Tvůj způsob je zdlouhavý a analogový záznam při převodu na HDD při renderovani utrpí na kvalitě. Já to nejdříve digitalizuji, digitalizace probíhá v reálném čase a mimo PC. Potom vše hodím na HDD, kde mám připravené různé šablony, potom sestřihám, zakomponuji menu atd. PC se kvality záznamu ani nedoktne, protože digitalizace proběhla už mimo PC. Samozřejmě, že převody analogových záznamů do digitalu je i tak náročná na čas i finance, ale pořád jsou lidé, kteří chtějí tyto záznamy uchovat pro budoucí generaci.ensiferek píše:Vlastní stažení videa z kamery na hdd je jednoduchý a nemusíš u toho sedět(jen když měníš pásku).Zabiják času je sestříhání,ozvučení,titulky,menu apod.Kdo si doma stříhá video,tak ví kolik času se tím dá strávit

- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Stříhám jen na přání, ale z vlastní iniciativy ani náhodou, jen určím kapitoly a přizpůsobím menu.
-
- Nováček
Ahoj chlapíci, jelikož se též zabývám digitalizací a nějakou tu desku jsem pomocí PC předělal, chtěl bych souhlasit s předešlými názory. Upravit jedno LP je hodně časově náročné a výsledek není stoprocentní jako stažené mp3. Nadruhou stranu dá se udělat dost. Ale pustit si starou desku se vším co na ní je, to se vrátíte doopravdy o hodně let zpátky. Sám si dodnes vinyly pouštím a nic je nenahradí.
- brava
- Junior
Jo,jo už je to dávno, co jeden starý dýdžej(jméno mi vypadlo) říkal, že starý desky jsou hezký.

- lupo66
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No jo Miloš Skalka ještě to říká každou středu vačer na rádiožurnálu Českého rozhlasu,to poslouchám v rachotě protože nic jiného nechytnu. 

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

- brava
- Junior
Byl to Miloš, máš pravdu.Ani jsem nevěděl, že ještě pracuje.Já už myslel,že si užívá důchod
.