brzdová kapalina
- hanyz
- Nováček
chystám provést výměnu kapaliny doma mám 1,5 l DOT4, provedu to dle návodu JAK NA TO ale zasekl jsem se u odvzdušnšění spojky je na to opravdu potřeba ten jejich stroj na odsávání nebo mi bude stačit nasadit tu samou hadičku co na kola a jenom sešlápnout - povolit šroub odpustit dle návodu 80 ml dotáhnout a povolit pedál. Nebo se na spojku vykašlat a udělat jenom kola. dík
Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo
- Ahmed
- Test driver
Spojka by se mela po 5ti seslapnutich odvzdusnit sama. Pise se to i v knize jak na to nebo v manualu.hanyz píše:chystám provést výměnu kapaliny doma mám 1,5 l DOT4, provedu to dle návodu JAK NA TO ale zasekl jsem se u odvzdušnšění spojky je na to opravdu potřeba ten jejich stroj na odsávání nebo mi bude stačit nasadit tu samou hadičku co na kola a jenom sešlápnout - povolit šroub odpustit dle návodu 80 ml dotáhnout a povolit pedál. Nebo se na spojku vykašlat a udělat jenom kola. dík
- TDCi
- Nováček
- chaluha
- Nováček
Na tenhle problém by tu měli odpovídat lidi co se v tom vyznaj,protože dost reakcí jsou nesmysli!!!!!Já osobně jí neměnim a chtěl bych vidět kde to dělaj.Vysajou nádobku tu dolejou novou a je to!!!!!Pak daj kávu atd.Už sem párkrát zažil ,že po výměně začli téct prasátka(pístky). 

Ford Focus combi II 1,6 16v duratec
- hanyz
- Nováček
dnes jsem to vymenil prohnal jsem tím asi 350 ml přes každé kolo,celkem 1,5 l DOT4, vysál nádržku a nalil novou a pak jsem jel postupně PL,ZP,PP,ZL zatim to brzdí i spojka jede už z toho ze zadu dokonce teklo i nějaké špinavší svinstvo tak uvidíme zítra jedu do práce 40 tam 40 zpět doufám, že to bude brzdit 

Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo
-
- Zkušený
Brzdy jsou rozdělený na dva okruhy a v knize Jak na to dělají nejdříve první okruh t.j. ZL a PP a pak druhý ZP a LP. Druhá možnost je, že se začíná nejvzdálenějším kolem t.j. pořadí PZ - LZ - PP - LP. Je úplně jedno kterou variantu zvolíš.hanyz píše:a jeste jedna vec v jak na to se píše přední pravé, zadní levé, přední levé, zadní pravé a výše tady někdo psat prvně zadek tak nevím co je pravda

- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim vas panove, jelikoz mam hladinu kapaliny tesne u rysky MIN a pri prujezdu levych zatacek na me poblikava kontrolka hladiny, potrebuju kapalinu dolit. V nasem obchode vsak meli kapalinu pouze specifikace DOT3, coz by se asi s DOT4 michat nemelo. Je to spis takovy laicky dotaz. Kapalinu muzu nerozdelanou vratit a musim se mrknout nekde jinde po DOT4. Doufam, ze tam takova kapalina je, musim duverovat bazaru, ze doleval pouze kapalinu vyhovujici specifikaci.
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- Pulda
- Nováček
Kapalina
V návodu k FOFO jsem se dočetl, že pokud je naplněno originál brzdovkou (nevím, jestli jen z výroby), tak se mění až po 10ti letech!!
Takže možná to v servisu při "výměně" jen dolejou, ale nevyměňujou.
Proto tak malá spotřeba kapaliny.
Nyní: Ford Focus sedan EB 1.5/110KW, Titanium, 04/2015, černá Panther
Dříve: Ford Focus 1.6/74kW, sedan, 06/2003, šedá MAGNUM
Dříve: Ford Focus 1.6/74kW, sedan, 06/2003, šedá MAGNUM
-
- Test driver
Re: Kapalina
Tak to je ozaj kravianaPulda píše:V návodu k FOFO jsem se dočetl, že pokud je naplněno originál brzdovkou (nevím, jestli jen z výroby), tak se mění až po 10ti letech!!

Dolievanie do nadrzky smdi vaznym tuningom

Ale,to uz sa tu preberalo.