Chvění podvozku
- hansg
- Nováček
Chvění podvozku
Zdravím všechny, od středy jsem majitelem nového Focusu/hatchbak/1,6 benzin. Mám dotaz ohledně podvozku. Od 110 km/h se celé auto lehce rozvibruje nebo rozklepe. Není to nic markatního, ale u nového auto to není nic moc. Kola mám 15 zimní micheliny od charouze. Tvrděj, že jsou vyvážený a ty vibrace to nic není, že je to těma zimákama, ale to se mi moc nezdá. Nemáte s tím někdo zkušenost? Za každou radu budu vděčný. Předem děkuji za odpovědi.
-
- Test driver
-
- Junior
- romosch
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- martas69
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Přesně... koupil sis nejen nové auto, ale i služby s ním spojené... tzn. záruku na veškeré závady... moc bych se s nima ne*ral... Provez bych nějakýho xichta ze servisu a řekl mu "vyřeš"... co ty si s tím máš co lámat hlavu... Pokud nevyřeší Charouz, zavolej na ofiko zastoupení Fordu v ČR a stěžuj si na přístup servisu...chaluha píše:Reklamuj to u nich a at si s tim poraděj.Vem přímacího technika a at jede s tebou.Může to bejt dost věcí!!!!
Jinak mimochodem, táta má Mondeo 2.2 TDCi Titanium X, kupoval to loni a připlácel si za čtyřletou záruku... Minulou zimu se mu brutálně zvlnily kotouče a v Autopalace mu řekli, že za to můžou elektrony Dezent, které nejsou originální Ford, tudíž si to zavinil sám, takže jestli chce, že si u nich může koupit kotouče nové... Tak asi takové jsou zkušenosti se servisy Ford.
Ford Focus 2003 5HB 1.6 16V výbavu nevím, ale je slušná:o)
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hansg
- Nováček
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- hansg
- Nováček
Tak vibrace jsou zpět. Vypadalo to po vyvážení gum dobře, ale ne. Byl jsem u Forda svez sem technika a ten nechal opět pevážit kola a zkontrolovat geometrii a nic nenašel. A výsledek - do 120 km/h klid a od 130km/h se začne celé auto zase lehce klepat. A navíc když pustim volant tak auto má snahu táhnout do prava. Ach jo
Technik řikal, že se stim ještě nesetkal u nového auta. Mam to nějako dobu nechat a pak přijet. Štve mě to, ale je to v záruce tak uvidíme. Chci se zeptat jestli mi nezačne kvůli těm vybracím odcházet něco jinýho - silentbloky a tak. Nesetkal se tady někdo s něčím podobným u nového auta? Tak jsem se těšil, že u nového auta budu mít klid.

- chaluha
- Nováček
xxx
Hele hod jim to na hlavu a chtěj jiný auto.Nech si zavolat vedoucího servisu a řeš to s nim.Než to vyřešej,tak se ti můžou načít čepy atd. a až to vyřešej tak budeš platit za vadné díly tím způsobené!!
Ford Focus combi II 1,6 16v duratec
- 4100
- Nováček
- toxic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chvění podvozku
No ja mam ten samej problem. kdyz jedu vic jak 100 tak se auto rozechvěje. ale dela to jen kdyz pridam plyn. kdyz jednu na spojku nebo jen lechtam tak to dela velmi malo nebo vubec. Ted pojedu do servisu, ale zrejme by to mohl byt vnitrní kloub na poloose. Pokud vas napada neco jineho na co se podivat, budu rad za podněty