brzdová kapalina
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
brzdová kapalina
zdravím, budu měnit zadní brzdové destičky a tak bych chtěl při té příležitosti vyměnit brzdovou kapalinu. ale nevím, kolik je potřeba, jestli je to do litru nebo i více. A taky jakou kapalinu doporučujete. dikec
-
- Test driver
Re: brzdová kapalina
Mnozstvo najdes v manualy a mala by splnat fordacku specifikaciu,alebo normuFOCKI píše:zdravím, budu měnit zadní brzdové destičky a tak bych chtěl při té příležitosti vyměnit brzdovou kapalinu. ale nevím, kolik je potřeba, jestli je to do litru nebo i více. A taky jakou kapalinu doporučujete. dikec
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
chmelko píše:už sa to tu nikede riešilo, ale nemožem to najst![]()
z hlavy viem, že by sa mala menit každé 2 roky
a mělo by se to striktně dodržovat ty 2 roky nebo je to spíš o tom jak auto brzdí? nevím, kdy předchozí majitel měnil tu kapalinu, ale auto brzí dost dobře. musím ale vyměnit obložení na zadních kolech a kámoš říkal, že když už tak si mám vyměnit i tu kapalinu...
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Asi ano, současně liješ a vypouštíš. Je tam necelý litr, tak by to snad šlo poznat. Servisy to vypustí asi najednou. Jakmile Pelen najde tohle téma, tak se snad vyjádří.chmelko píše:netvrdím, že neverím, ale prekvapilo ma to..
ale ako to chceš robit?
ked vypuštaš tak sučastne tam dolievaš?a kedy vieš, že už tečie nová?
neviem, ale pochybujem, že v servise to tak robia...
To FOCKI: mrkni se, je to někde uprostřed po mojí otázce...
http://ford-focus.cz/modules.php?name=F ... 27db3343eb

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ok, je fakt, že když už se do toho bude vrtat, tak se může vyměnit i ta kapalina.ihrdlick píše:Tu kapalinu si můžeš nechat v servisu změřit, ale výrobce auta doporučuje každé 2 roky měnit. Kapalina má tendenci absorbovat vodu a pak se zhoršují brzdné účinky. Když už to toho polezeš, tak ji vyměň a máš na 2 roky klid a jistotu.
- Ahmed
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To mi rikal mechanik, ktery se mi staral o R19. Pomahal jsem mu menit na mem aute predni kotouce a desticky a soucasne jsem chtel, aby vymenil brzdovou kapalinu. Do vyrovnavaci nadrzky se dolevala nova a nejvzdalenejsim odvzdusnovakem se vypoustela stara. Menili jsme urcity objem kapaliny, ne celou. Tvrdil, ze vzdy, kdyz vymenil celou kapalinu, tak pak mel potize s tesnosti brzdoveho systemu. Po vymene vseho, odmastil kotouce, namontoval kola a jeli jsme na zkusebni jizdu. Tak jak brzdy zkousel, tak silne jsem nemel dosud potrebu brzdit (az na 1. den bodoveho systemu, kdy jsem tahal tezky vozik s knizkama). I kdyz jsem mel pasy a tusil jsem, ze se bude brzdit, vyletel jsem skoro az k prednimu oknu. Mozna ma Foki jinou zkusenost.ihrdlick píše:JJ, každé 2 roky a když si koupíš 2 flašky DOT4-ky, tak by Ti mělo zbýt i na dolívání. Ale pozor, někde jsem to tu četl, že když to vypustíš všechno najednout, tak si můžeš poškodit nějaké "O" kroužky (myslím)