kolísání ručičky chladící kapaliny
- gti14
- Nováček
kolísání ručičky chladící kapaliny
čus všem nevíte čím by mohla být způsobená závada když mi kolísá a stoupá při jízdě ručička chladící kapaliny.Lítá to téměř o 1/4 budíku.Dík
- Anndy
- Test driver
Re: kolísání ručičky chladící kapaliny
myslim si, ze termostat alebo cidlo teploty alebo oboje (resp. neviem, ci to vo focuse ide vymenit jednotlivo alebo len ako celok)
- Ahmed
- Test driver
1. napiš co máš za auto, jinak nemá smysl se o něčem dohadovat
2. jak ti to kolísá, jak často, jak rychle?
Pokud máš fofo II, tak je normální, že ručička je při rychlejší jízdě nebo větším zatěžování uprostřed a když zvolníš, klesne někde k 70°C.
Pokud máš fofo I, tak by to dělat nemělo.
2. jak ti to kolísá, jak často, jak rychle?
Pokud máš fofo II, tak je normální, že ručička je při rychlejší jízdě nebo větším zatěžování uprostřed a když zvolníš, klesne někde k 70°C.
Pokud máš fofo I, tak by to dělat nemělo.
- gti14
- Nováček
Mam 1.6 fofo I.Kolisa to porad behem jizdy od pulky budiku-cca75 stupnu a klesne to pak tak na 30 stupnu,takhle to dela po celou dobu jizdy tam a zpet.
- Miroslav K
- Nováček
pokuď se to nepřehřívá (to je tu samostané vlákno), ale teplota klesá do chladna, typoval bych to na špatný termostat..při ohřátí malého okruhu se otevře, ale po zachlazení zavírá pomalu, nebo špatně dovře...
-
- Nováček
Mne to ručička chladiacej kvap. robí tiež. Lenže presne naopak - klesá zo stredu k prvej paličke pri prudkom zaťažení motora a jazde do kopca. Po ubratí plynu alebo na rovine sa vráti do stredu. V autorizovanom servise zaujali odborné stanovisko = vymeniť palubnú dosku. Tak som na túto závadu rezignoval a jazdím ďalej.
Focus II, 2006, 1.8TDCi, hatchback - Trend
- gti14
- Nováček
Vyměnit palubku tak to se mi zdá jako dobrá blbost nemyslímn si že by to bylo řešení mojeho ani tvého problému,bud termostat nebo čidlo teploty motoru i podle toho co píšou ostatní
- Ahmed
- Test driver
Mysleli spíš jenom budíky, může to ukazovat špatně nebo být někde špatný kontakt, u fofo I taky byly s budíkama problémy.
- gti14
- Nováček
Tak jsem včera cca na 50km trase pozoroval ručičku a vystoupá na polovinu budíku a asi 2x za cestu spadne zpět k bílému poli a zase vystoupá,tak nevím jsetli je to budíkem nebo termostatem nebo čidlo? 

-
- Junior
mě to dělalo na Fabce a byl to termostat