neobmedzena rychlost mimo obce
- Anndy
- Test driver
Re: neobmedzena rychlost mimo obce
Podla mna nie je ziaden dovod aby vsetci hned jazdili 150 (neobmedzene je aj 80 napr. alebo 113,4). Ved sa to ani neda na vacsine ciest.Tak isto ak je preplnena cesta alebo dialnica, (piatok poodbede z BA alebo nedela podvecer do BA) nikto nejde ani 130 casto lebo sa to neda. A ostatne pravidla dostatocne hovoria o tom ako rychlo ma clovek jazdit. Cize stale si myslim, ze pri dodrziavani ostatnych pravidiel cestnej premavky je explicitne vseobecne stanovana rychlost trosku nezmysel a myslim si, ze keby sa to zrusilo, tak by voci sucasnemu stavu nebol az taky rozdiel.
No obvykle sa hovori, ze za sucha si treba nechat min. 2 sekundy odstupu (kolko je to v metroch si treba pri kazdej rychlosti odvodit) a pri nepriaznivych poveternostnych podmienkach je to min. dvojnasobok - 4 a viac sekund.
No obvykle sa hovori, ze za sucha si treba nechat min. 2 sekundy odstupu (kolko je to v metroch si treba pri kazdej rychlosti odvodit) a pri nepriaznivych poveternostnych podmienkach je to min. dvojnasobok - 4 a viac sekund.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to sa mi nezda, pri 130kmh prejdes za 2s nieco cez 70 metrov a za mokra by som si mal dat odstup 140 metrov ??Anndy píše:No obvykle sa hovori, ze za sucha si treba nechat min. 2 sekundy odstupu (kolko je to v metroch si treba pri kazdej rychlosti odvodit) a pri nepriaznivych poveternostnych podmienkach je to min. dvojnasobok - 4 a viac sekund.

- Anndy
- Test driver
Misoo, to sa len odporuca. A preto v sekundach, lebo je tam zaratana aj tvoja reakcna doba. Cize pri tomto mas nejaky cas aj na reakciu. A tiez aj preto samozrejme, ze je to potom nezavysle na rychlosti.
A tie 4s pri znizenej adhezii - si nikdy naplno nebrzdil za mokra alebo nebodaj snehu? Ved to nebrzdi, bez ohladu na to, ci mas ABS alebo nie. Uz len dazd je velka "zrada".
A tie 4s pri znizenej adhezii - si nikdy naplno nebrzdil za mokra alebo nebodaj snehu? Ved to nebrzdi, bez ohladu na to, ci mas ABS alebo nie. Uz len dazd je velka "zrada".
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zalezi ci brzdis na mokre, alebo v hlbokej vode, to je jasne... na mokre mi to brzdilo takmer tak ako na suchu, vo vode a na snehu som zatial naplno nebrzdil
teda okrem srandy a skoly smyku 

- Anndy
- Test driver
vidis, sam si si odpovedal
. Ta vzdialenost sa zda velka, ale ked si uvedomis, kolko prejdes za 1 s tak je to potom iny uhol pohladu. A lahko sa ti moze stat, ze 1s je len tvoja reakcna doba - napr. na dialnici, alebo akurat uhnes pohlad do spataku a spat a bum - treba brzdit a moze byt neskoro. Viem, ze skusenostami a casom sa clovek uci aj pri pohlade do spataku aspon bocnym pohladom sledovat aj situaciu pred autom, ale cim vyssia rychlost tym mensie zorne pole. Tak isto treba pozerat aspon ob jedno auto pred tebou, idealne viac.
No a nehovorim este o sledovani znaciek, dier, kanalov atd. a nebodaj o nespravnych veciach - radio, telefon - staci pohlad, klima, ventilacia, spolujazdec, etc.. cize odstup je fakt dolezity.

No a nehovorim este o sledovani znaciek, dier, kanalov atd. a nebodaj o nespravnych veciach - radio, telefon - staci pohlad, klima, ventilacia, spolujazdec, etc.. cize odstup je fakt dolezity.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj to mas recht, minule som kukal do spataku, iba jeden maly standardny mrk, ziadna zenska... a zrazu som bol kusok za tym co povodne siel daleko predo mnou... 

- maniak.dj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně si myslim, že je to úplně jedno jestli je stanovena maximalní rychlost mimo obce nebo ne, protože stejně jezdí každej jak chce. "Benga" na těchto silnicích neměřej a když tak jen hoodně zřídka, převážně v obcích nebo na nějakých omezeních kde je pravdepodobnost většího úspěchu dopadení hříšníka. Ani já 90tku nedodržuju, proč taky. Reálná rychlost mimo obce je pro mně 100-120km/h tachometrových a když je dobrá silnice a znám to tam (aby mně nepřekvapila nějaká ostrá zatáčka apod.) tak klidně i víc. Asi tu budu za piráta silnic, ale já za piráty považuju ty co jezdí rychle a jako prasata bez rozumu, ty co vidí auto a přesto z vedlejší vjedou do cesty a pak jedou 40, ty co na dálnici v určitý né malý rychlosti to sřihnou před auto co jede v předjížděcím pruhu, ty co brzdí provoz pomalou jízdou, ty co v nepřehledný zatáčce zastavěj a telefonujou, atd atd takových případů a blbců by bylo 

- Anndy
- Test driver
Prave preto si myslim, ze by sa nic podstatne nezmenilo, keby sa 90-ka zrusila.