neobmedzena rychlost mimo obce

Moderátor:Quickie
Anndy
Test driver
Test driver

Re: neobmedzena rychlost mimo obce

Příspěvek od Anndy » 15.03.2009 14:22

Podla mna nie je ziaden dovod aby vsetci hned jazdili 150 (neobmedzene je aj 80 napr. alebo 113,4). Ved sa to ani neda na vacsine ciest.Tak isto ak je preplnena cesta alebo dialnica, (piatok poodbede z BA alebo nedela podvecer do BA) nikto nejde ani 130 casto lebo sa to neda. A ostatne pravidla dostatocne hovoria o tom ako rychlo ma clovek jazdit. Cize stale si myslim, ze pri dodrziavani ostatnych pravidiel cestnej premavky je explicitne vseobecne stanovana rychlost trosku nezmysel a myslim si, ze keby sa to zrusilo, tak by voci sucasnemu stavu nebol az taky rozdiel.

No obvykle sa hovori, ze za sucha si treba nechat min. 2 sekundy odstupu (kolko je to v metroch si treba pri kazdej rychlosti odvodit) a pri nepriaznivych poveternostnych podmienkach je to min. dvojnasobok - 4 a viac sekund.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 16.03.2009 20:02

Anndy píše:No obvykle sa hovori, ze za sucha si treba nechat min. 2 sekundy odstupu (kolko je to v metroch si treba pri kazdej rychlosti odvodit) a pri nepriaznivych poveternostnych podmienkach je to min. dvojnasobok - 4 a viac sekund.
to sa mi nezda, pri 130kmh prejdes za 2s nieco cez 70 metrov a za mokra by som si mal dat odstup 140 metrov ?? 8O :D

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 17.03.2009 09:45

Misoo, to sa len odporuca. A preto v sekundach, lebo je tam zaratana aj tvoja reakcna doba. Cize pri tomto mas nejaky cas aj na reakciu. A tiez aj preto samozrejme, ze je to potom nezavysle na rychlosti.

A tie 4s pri znizenej adhezii - si nikdy naplno nebrzdil za mokra alebo nebodaj snehu? Ved to nebrzdi, bez ohladu na to, ci mas ABS alebo nie. Uz len dazd je velka "zrada".
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 17.03.2009 09:51

zalezi ci brzdis na mokre, alebo v hlbokej vode, to je jasne... na mokre mi to brzdilo takmer tak ako na suchu, vo vode a na snehu som zatial naplno nebrzdil :) teda okrem srandy a skoly smyku :)

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 17.03.2009 10:06

vidis, sam si si odpovedal :). Ta vzdialenost sa zda velka, ale ked si uvedomis, kolko prejdes za 1 s tak je to potom iny uhol pohladu. A lahko sa ti moze stat, ze 1s je len tvoja reakcna doba - napr. na dialnici, alebo akurat uhnes pohlad do spataku a spat a bum - treba brzdit a moze byt neskoro. Viem, ze skusenostami a casom sa clovek uci aj pri pohlade do spataku aspon bocnym pohladom sledovat aj situaciu pred autom, ale cim vyssia rychlost tym mensie zorne pole. Tak isto treba pozerat aspon ob jedno auto pred tebou, idealne viac.

No a nehovorim este o sledovani znaciek, dier, kanalov atd. a nebodaj o nespravnych veciach - radio, telefon - staci pohlad, klima, ventilacia, spolujazdec, etc.. cize odstup je fakt dolezity.
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 17.03.2009 10:10

jj to mas recht, minule som kukal do spataku, iba jeden maly standardny mrk, ziadna zenska... a zrazu som bol kusok za tym co povodne siel daleko predo mnou... :D

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 18.03.2009 11:18

Já osobně si myslim, že je to úplně jedno jestli je stanovena maximalní rychlost mimo obce nebo ne, protože stejně jezdí každej jak chce. "Benga" na těchto silnicích neměřej a když tak jen hoodně zřídka, převážně v obcích nebo na nějakých omezeních kde je pravdepodobnost většího úspěchu dopadení hříšníka. Ani já 90tku nedodržuju, proč taky. Reálná rychlost mimo obce je pro mně 100-120km/h tachometrových a když je dobrá silnice a znám to tam (aby mně nepřekvapila nějaká ostrá zatáčka apod.) tak klidně i víc. Asi tu budu za piráta silnic, ale já za piráty považuju ty co jezdí rychle a jako prasata bez rozumu, ty co vidí auto a přesto z vedlejší vjedou do cesty a pak jedou 40, ty co na dálnici v určitý né malý rychlosti to sřihnou před auto co jede v předjížděcím pruhu, ty co brzdí provoz pomalou jízdou, ty co v nepřehledný zatáčce zastavěj a telefonujou, atd atd takových případů a blbců by bylo ;)
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 18.03.2009 11:26

Prave preto si myslim, ze by sa nic podstatne nezmenilo, keby sa 90-ka zrusila.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“