neobmedzena rychlost mimo obce
- Anndy
- Test driver
neobmedzena rychlost mimo obce
Co si myslite o navrhu.
Keby sa mimo obce, tam kde nie je inak obmedzena rychlost, zrusilo ustanovenie o max. rychlosti, ktore by sa zmenilo na doporucenu plus max. rychlost by ostala neobmedzena. Vsetky ostatne pravidla by fungovali tak ako doteraz, plus keby bol clovek ucastnikom nejakej nehody na danom useku a siel by rychlejsie ako doporucena rychlost, bola by to pritazujuca okolnost.
Myslite, ze by nejako radikalne pribudlo nehod, ci mrtvych?
Boli by ste za, ci proti?
Myslite si, ze kazdy by potom jazdil co to da alebo by jazdili ludia len podla svojich schopnosti a okolitych podmieniok?
Je to vobec realizovatelne v nasich koncinach?
A je nie je to uplna blbost nahodou?
Keby sa mimo obce, tam kde nie je inak obmedzena rychlost, zrusilo ustanovenie o max. rychlosti, ktore by sa zmenilo na doporucenu plus max. rychlost by ostala neobmedzena. Vsetky ostatne pravidla by fungovali tak ako doteraz, plus keby bol clovek ucastnikom nejakej nehody na danom useku a siel by rychlejsie ako doporucena rychlost, bola by to pritazujuca okolnost.
Myslite, ze by nejako radikalne pribudlo nehod, ci mrtvych?
Boli by ste za, ci proti?
Myslite si, ze kazdy by potom jazdil co to da alebo by jazdili ludia len podla svojich schopnosti a okolitych podmieniok?
Je to vobec realizovatelne v nasich koncinach?
A je nie je to uplna blbost nahodou?
- spigot
- Test driver
Re: neobmedzena rychlost mimo obce
Napad to nie je zly, ale v praxi nerealizovatelny.
Kazdi jazdi inak (niekto viac zodpovedne, niekto menej). Mozno by to dopadlo tak, ze sice by bola deklarovana neobmedzena rychlost, ale vsade by sa dali znacky obmezujuce rychlost (najlepsie uplne nezmyselne, aby sa dali vyberat pokuty).
Ja by som bol za.
Dalsi faktor su nasi tmavsi spoluobcania (a nielen oni) zbierajuci ovocie popri cestach.
Kazdi jazdi inak (niekto viac zodpovedne, niekto menej). Mozno by to dopadlo tak, ze sice by bola deklarovana neobmedzena rychlost, ale vsade by sa dali znacky obmezujuce rychlost (najlepsie uplne nezmyselne, aby sa dali vyberat pokuty).
Ja by som bol za.

Dalsi faktor su nasi tmavsi spoluobcania (a nielen oni) zbierajuci ovocie popri cestach.

- vcedula
- .
som zasadne proti, pretoze ked by sa oproti tebe rutil baworak v 200 km/h v protismere tak by si bol okamzite za to, aby sa jazdilo normalne. Ina vec je ked si najdes cestu bez aut a tam si to rozfofrujes. Ale bez aut, teda nikoho neohrozis. Za toto by nemali davat pokuty (ako sa to stalo mne). Ale akonahle stretavas auto v protismere pripadne predbiehas, tak by si mal ist podla predpisov, v tomto som neoblomny 

Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- Anndy
- Test driver
Ten baworak 200 sa ti moze ale rutit oproti aj teraz. Vam osobne brani ist 130 po nejakej klukatej ceste co? Moznost pokuty alebo jednoducho fakt, ze vam dojde, ze je to blbost? Priznam sa, ze obcas chodievam mimo dedin aj dialnicnou rychlostou. A nie som sam.
(nehovorim, ze som za alebo proti)
(nehovorim, ze som za alebo proti)
Naposledy upravil(a) Anndy dne 11.03.2009 13:29, celkem upraveno 1 x.
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hmmm obcas by sa mi take nieco zislo, optimalna rychlost na okrskach je na mojom focuse tak 100-130kmh podla kvality a sirky cesty.
avsak zda sa mi to ako utopia ktora by velmi zvysila nehodovost... uz vidim skodovecky ako si to kadia 120 a v prvej zakrute sup do stromu (v tom lepsom pripade)... takze ak by som mal hlasovat, bol by som rozhodne proti !!
avsak zda sa mi to ako utopia ktora by velmi zvysila nehodovost... uz vidim skodovecky ako si to kadia 120 a v prvej zakrute sup do stromu (v tom lepsom pripade)... takze ak by som mal hlasovat, bol by som rozhodne proti !!
- Lexie
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Neomezena rychlost je kravina a mrtvych by dle meho nazoru hodne rychle pribyvalo... Uz tak lidi jezdi jak prasata a kdyby se jeste popustila smycka, tak uz by clovek, ktery ma pud sebezachovy a zodpovednost, na silnice nemohl...
Prece jen... rychlost je dana z nejakeho duvodu, a tim je vetsinou bezpecnost. Tak proc to najednou rusit
Prece jen... rychlost je dana z nejakeho duvodu, a tim je vetsinou bezpecnost. Tak proc to najednou rusit

- vcedula
- .
mozno by Anndymu pomohlo zvysenie rychlosti na vybranych usekoch, ktore su rovne, siroke a s malou premavkou. To by som nebol velmi proti. Ale aby sa uplne zrusila, ee.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
- Anndy
- Test driver
lexie: napr. preto, lebo univerzalna maximalna rychlost je alibizmus. Aj tak pre teba ako vodica neplati ze musis ist vzdy max. dovolenou. Tvoja povinnost je ist inak (nexce sa mi to rozpisovat) maximalne vsak dovolenou. A to je zasadny rozdiel.
Naposledy upravil(a) Anndy dne 11.03.2009 13:40, celkem upraveno 1 x.
- Anndy
- Test driver
ja som tiez nie za. Ale tvrdim, ze ludia ktori dnes prekracuju rychlost by nou sli rovnako aj keby to bolo v ramci zakona. A tí ktorí ju dodrziavaju by asi zrychlili ale nemyslim si, ze by sli zrazu 150.
Ale toto neberte, ze anndy si chce urobit z ciest neviem co. Len to je myslienka ktoru sme rozoberali v kancliku a pri obede tak chcem viacero diskutujucich
Ale toto neberte, ze anndy si chce urobit z ciest neviem co. Len to je myslienka ktoru sme rozoberali v kancliku a pri obede tak chcem viacero diskutujucich

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj radsej nech vyberu nejake useky a daju tam napr. 110 max a hotovo, to by nebolo vobec naskoduvcedula píše:mozno by Anndymu pomohlo zvysenie rychlosti na vybranych usekoch, ktore su rovne, siroke a s malou premavkou. To by som nebol velmi proti. Ale aby sa uplne zrusila, ee.
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Neomezenou rychlost mimo obec bych osobně nepodpořil. Jsem toho názoru, že jednak na to nemáme stavěné silnice (jistě, každý je povinen přizpůsobit rychlost stavu a povaze vozovky), ale hlavně myslím že člověk je zvyklý na současný stav - má vybudovaný jakýsi odhad na rychlost 90-100km/h a počítá s ní. Například při odbočování na hlavní, předjíždění. Kdyby si každý mohl jezdit jak chtěl, bylo složité odhadovat, jestli se to auto řítí 100 nebo 180.
Co bych však uvítal všema deseti, je zvýšení limitu na 100 či rovnou 110km/h. Čímž bych si v podstatě zlegalizoval mou běžnou cestovní rychlost
"Devadesátka" mi přijde málo.
Co bych však uvítal všema deseti, je zvýšení limitu na 100 či rovnou 110km/h. Čímž bych si v podstatě zlegalizoval mou běžnou cestovní rychlost

- Lexie
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No ja myslim, ze 90 je az az a na nekterych silnicich si neumim predstavit, ze by nekdo letel 100 ci vice... ani tech 90 pres ty dury 
Proste ta rychlost je dana uz kdo vi jak dlouho, clovek, ktery specha do hrobu, at si tam specha. Ale myslim, ze kdyby to zrusili, tak spousta lidi zejmena mladych, by jeste vice koncila v marnici, protoze by si chteli dokazat ze na to maji... Uz tak je na silnicich dost idiotu, co jezdi prilis rychle a bezohledne, a takhle by jich urco pribylo...
JSEM PROTI a nikdo me nepresvedci

Proste ta rychlost je dana uz kdo vi jak dlouho, clovek, ktery specha do hrobu, at si tam specha. Ale myslim, ze kdyby to zrusili, tak spousta lidi zejmena mladych, by jeste vice koncila v marnici, protoze by si chteli dokazat ze na to maji... Uz tak je na silnicich dost idiotu, co jezdi prilis rychle a bezohledne, a takhle by jich urco pribylo...
JSEM PROTI a nikdo me nepresvedci

- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vela ludi jazdi stylom:
tam kde je 40 ide 60,
kde je 60 ide 80.
Takze, ak by bola na okreskach povolena 100-110,urcite by ludia jazdili 130
Ta 90-tka je akceptovatelna,aj ked mne osobne sa viac paci 'Rakusky model' - 50km/h obec/100 mimo obce.
tam kde je 40 ide 60,
kde je 60 ide 80.
Takze, ak by bola na okreskach povolena 100-110,urcite by ludia jazdili 130

Ta 90-tka je akceptovatelna,aj ked mne osobne sa viac paci 'Rakusky model' - 50km/h obec/100 mimo obce.
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

- Anndy
- Test driver
lexie: A ty jazdis max. 90 preto, ze je to prikazane a bojis sa trestu alebo preto, ze si myslis, ze to je tak akurat rychlost pre teba?
ved bezny clovek ide niekedy 90, neiekdy 110, inokedy 80, ci len 60 - podla okolnosti. A pritom maximalka je stale len rovnych 90.
Ved neobmedzena max. rychlost neznamena, ze sa nou musi jazdit!
ved bezny clovek ide niekedy 90, neiekdy 110, inokedy 80, ci len 60 - podla okolnosti. A pritom maximalka je stale len rovnych 90.
Ved neobmedzena max. rychlost neznamena, ze sa nou musi jazdit!
- yozefb
- Pokročilý
blbost, pre slovenskych "zodpovednych a ohladuplnych vodicov" nema to vyznam.
To potom ked ja chcem jazdit 90-110 budem sa bat predbiehat, lebo ina vec je ked mi z poza horiznontu (este dajme tomu v bezpecnej vzdialenosti) vyleti auto 90 alebo 160 nikto ma nebude chciet pustit, lebo pre niektoho budem pomaly.
To je len voda na mlyn nasim piratom. Aspon psychologicka hranica, kde si uvedomujes ze ju cielavedome prekracujes musi byt.
nepoviem niekde vo finsku, svedsku, dansku atd. ale u nas
To potom ked ja chcem jazdit 90-110 budem sa bat predbiehat, lebo ina vec je ked mi z poza horiznontu (este dajme tomu v bezpecnej vzdialenosti) vyleti auto 90 alebo 160 nikto ma nebude chciet pustit, lebo pre niektoho budem pomaly.
To je len voda na mlyn nasim piratom. Aspon psychologicka hranica, kde si uvedomujes ze ju cielavedome prekracujes musi byt.
nepoviem niekde vo finsku, svedsku, dansku atd. ale u nas

Focus 1.6 16V HB 2003 silver