Technické vlákno Denso navigace
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ford rádia,rádia s navigací
BT fachá.To jsem rád,je to velká výhoda.Teď autem nejezdím,ale přes víkend nebo v nejbližší době to otestuju...
-
- Zkušený
Mapu jsem vložil do Densa a konečně zobrazuje ve Zlíně snad všechny ulicejama píše:- aj napriek tomu ze v navode pisu o podpore TMC v ČR tak sa nechytlo...

Na displeji se mi objevila ikona TMC, není to náhodou to, že je tato služba aktivní?
Nemám u sebe návod a nějak nemůžu najít nastavení TMC ve kterém jsem už několikrát byl a nešlo na něm naladit žádnou stanici. Mohl by někdo poradit ať se podívám jestli již jde něco naladit?
Škoda toho nezobrazování názvů ulic a po jaké ulici se zrovna jede, ale jinak je to konečně velmi schopné pokrytí. Děkuji za link
Ex ST220 model 2004
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no ak ta znacka TMC nie je preskrtnuta cervene, tak je to funkcne a naladene, ak ta ikona je skrtla tak nie je to funkcne.
do nastavenia TMC sa dostanes tym lavym spodným tlacidlom... taka smycka alebo co to je, je to vedla sipky na prepinanie skladieb, pod obrazovkou..
a k zobrazovaniu nazvou, malo by to zobrazovat pod mapou ulicu po ktorej prave ides, a nad mapou nasledujucu ulicu. to ze nezobrazuje okolite, je skoda, ale ked sa nechas navigovat, tak ti je jedno okolo akych ulic prechadzas, nie?
do nastavenia TMC sa dostanes tym lavym spodným tlacidlom... taka smycka alebo co to je, je to vedla sipky na prepinanie skladieb, pod obrazovkou..
a k zobrazovaniu nazvou, malo by to zobrazovat pod mapou ulicu po ktorej prave ides, a nad mapou nasledujucu ulicu. to ze nezobrazuje okolite, je skoda, ale ked sa nechas navigovat, tak ti je jedno okolo akych ulic prechadzas, nie?

FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

-
- Zkušený
Stojím na cestě u chodníku a je to nějaké bokem tak se to po rozjezdu možná chytne, ale to zjistím až pojedu z práce, a nakonec to bude ukazovat ulici po které jedu
Děkuju za nakopnutí
zobrazuje mi to toto:

Děkuju za nakopnutí

Ex ST220 model 2004
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
...no super, takze TMC funguje
takže už len zistim, prečo to nechce isť mne tu v Hustopečích
, je pravda že som to skušal asi tak 5 min aj s vložením DVD , tak to možno nestihlo nabehnúť
a s tým že si mimo cesty ..tak to možeš skusiť vyresetovať GPS udaje v servisnom menu, alebo to je nepresnost mapy, a este jedna možnosť : niekde v nastaveniach sa da zapnuť že ta navi bude ukazovat iba na ceste... ale to je take dvojsečne, ked som to mal zapnute tak ma to nakreslilo na najbližej ceste aj keď som skutočne bol mimo

a s tým že si mimo cesty ..tak to možeš skusiť vyresetovať GPS udaje v servisnom menu, alebo to je nepresnost mapy, a este jedna možnosť : niekde v nastaveniach sa da zapnuť že ta navi bude ukazovat iba na ceste... ale to je take dvojsečne, ked som to mal zapnute tak ma to nakreslilo na najbližej ceste aj keď som skutočne bol mimo

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já mám starší mapu...tuším 07/08 a při cestě z hor domu se mi kolem Plzně ikonka TMC poměrně dlouho odškrtla.Ovšem nijak jsem se v tom dál nešťoural.Jinak je přeškrtlá.pokud vlezu do nastavení,tak nemůžu naladit nic jiného než je ten základní německej kanál...
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
kota: prave som zistil ze mam stejny problem
ale ako som pozeral na maximusove foto, tak on ma inu obrazovku v tom nastaveni TMC! ja tam mam len dve polozky ICON a DRG, takze maximus ma asi iný soft v navigac... čiže maximus, prosim ta aku mas verziu? ja som robil pred polrokom update na SH4: v208 z 28.3.2006 a 16LX v080 z 15.8.2005 pozri prosim ako to mas ty...

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
oh, a este ma napasol taky detail : ako sa to vysporiada so zobrazenim udalosti na ceste ked to nezobrazuje POI? maximus daj vediet ci ti to TMC aj nieco nakresli ked je nejaky problem na ceste...

-
- Zkušený
Nic jsem nepřehrával tak tam mám původní z roku 2003 (na 99%), přesnější info dodám o víkendu, protože dnes mám padla a na netu už nebudu...
Ex ST220 model 2004
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no tak som asi zistil pricinu
, je to bohuzial spojene s tym updatom ...
modul navigacie ma nejake parametre ktore sa nastavuju cez diagnostiku, a auta ktore su vyrobene do 08/2005 maju tie parametre ine ako auta s navi vyrobene po 08/2005 a ked sa spravi update na starsom aute tak prestane fungovat TMC a diagnostika by mala vyhodit chybu B2477 - chyba modulu
riešenie je zistit tie parametre z auta po 08/2005 a cez diagnostiku ich prestavit, zmizne chyba a TMC pojde.
btw. ten update sa robil preto aby sli novsie mapy , bez updatu nechceli fungovat fordie mapy 07/08 ... teda sli , ukazovali mapu aj vsetko, akurat sa nedalo zadat ciel aby to tam navigovalo

modul navigacie ma nejake parametre ktore sa nastavuju cez diagnostiku, a auta ktore su vyrobene do 08/2005 maju tie parametre ine ako auta s navi vyrobene po 08/2005 a ked sa spravi update na starsom aute tak prestane fungovat TMC a diagnostika by mala vyhodit chybu B2477 - chyba modulu
riešenie je zistit tie parametre z auta po 08/2005 a cez diagnostiku ich prestavit, zmizne chyba a TMC pojde.
btw. ten update sa robil preto aby sli novsie mapy , bez updatu nechceli fungovat fordie mapy 07/08 ... teda sli , ukazovali mapu aj vsetko, akurat sa nedalo zadat ciel aby to tam navigovalo

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no, tak som si spravil diagnostiku navi cez to servisne menu a je to tak
mam tam chybu A477 co je DCT chyba 2477
takze skocim v pondelok do foru nech mi preinstaluju audiomodul, zmazu chybu a nech to funguje aj mne... 

-
- Zkušený
Tak jsem se díval a mám tam SH4 V054 z 12.6.2003 a 16LX v050 z 12.6.2003
Na této verzi mi chodila bez problémů i mapa Ford 2007-2008 a šlo s ní i navigovat.
Jinak název ulice po které jedu se mi během jízdy už rozchodil a jsem teda spokojený

Je mi divné, že mám v menu položku BT/VCM když se tento systém dodával až v roce 2005 né?

Na této verzi mi chodila bez problémů i mapa Ford 2007-2008 a šlo s ní i navigovat.
Jinak název ulice po které jedu se mi během jízdy už rozchodil a jsem teda spokojený

Je mi divné, že mám v menu položku BT/VCM když se tento systém dodával až v roce 2005 né?

Ex ST220 model 2004
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
maximus : ty sa maš
ti závidim že ti to všetko ide... a je zaujimave že ti šla fordia mapa 07/08 na starom firmawe..mne nechcela navigovat, preto som updatoval...
k tomu BT , v menu to mas, lebo to bola volitelna vybava aj pre starsie rocniky, neskor BT davali standartne... ale mozes skusit to aktivovat ked uz si v tom menu
mozno to tam mas
ak nie tak sa to vypne...

k tomu BT , v menu to mas, lebo to bola volitelna vybava aj pre starsie rocniky, neskor BT davali standartne... ale mozes skusit to aktivovat ked uz si v tom menu

-
- Zkušený
V Microcatu nic o BT nepsali tak to tam asi mít nebudu a zvlášť když tam vlastně mám pevnou HF na staré Nokia telefony
Mezi sedadly mi jen zavazela tak jsem tu základnu odmontoval a kolébku na telefon jsem "uklidil" pod středový tunel u nohou spolujezdce
Nemohl jsem totiž odmontovat středový tunel, protože tam mám Defend-Lock a z toho důvodu mi to po odšroubování šroubků nešlo odstranit tak vůbec nevím jak to tam vypadá
Teď jen doufat, že se tam nedostane vlhkost z klimatizace, protože bych byl nerad, aby to v tom nejhoším možném scénáři, vyzkratovalo tu kolébku a třeba zničilo celé Denso, nebo vyhořelo auto...
Odcvakávat dráty se mi nechtějí, protže co kdyby náhodou někdy šlo mít 2 SIM se stejným číslem a to bych to HF potom využil

Mezi sedadly mi jen zavazela tak jsem tu základnu odmontoval a kolébku na telefon jsem "uklidil" pod středový tunel u nohou spolujezdce

Nemohl jsem totiž odmontovat středový tunel, protože tam mám Defend-Lock a z toho důvodu mi to po odšroubování šroubků nešlo odstranit tak vůbec nevím jak to tam vypadá

Teď jen doufat, že se tam nedostane vlhkost z klimatizace, protože bych byl nerad, aby to v tom nejhoším možném scénáři, vyzkratovalo tu kolébku a třeba zničilo celé Denso, nebo vyhořelo auto...
Odcvakávat dráty se mi nechtějí, protže co kdyby náhodou někdy šlo mít 2 SIM se stejným číslem a to bych to HF potom využil

Ex ST220 model 2004
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nj, ale ta sada( taky valecek na ktory sa pripaja kolebka na staru nokiu) mezi sedadly je soucasti BT pokial viem...
ja to mam tiez....
a mas nainstalovany microcat? ked ti poslem sz s mojim VIN posles mi spet nejake pdf o mojom aute?
mne sa nechce stahovat a instalovat microcat, lebo notas uz mam aj tak riadne zasekany kadecim
a k tym dvom SIM tu v CZ sa to neda
u nas na slovensku taka možnost je, tušim sa to vola služba DUO, akurat si musis vypinat telefon ked nastupis do auta, aby bola aktivna ta v aute ( vhodne napr. pre C5, P407... ktore maju priamo na autoradiu vstup pre SIM)

a mas nainstalovany microcat? ked ti poslem sz s mojim VIN posles mi spet nejake pdf o mojom aute?
mne sa nechce stahovat a instalovat microcat, lebo notas uz mam aj tak riadne zasekany kadecim

a k tym dvom SIM tu v CZ sa to neda