Pojisteni vozidla
- Anndy
- Test driver
Re: havarijna poistka
Uz som to niekde pisal, ale je dolezite si precitat aj poistne podmienky. Niektore lacne poistovne maju (aspon v pripade havarijneho poistenia) vela dovodov ked nemusia plnit poistne v plnej vyske. Osobne viem tu v SR o Generali (aspon v auguste, ked som poistoval auto to tam mali), ze mali best sumu len tusim 11tis. rocne full havarijka (t.j. vandalizmus, ukradnutie, totalka, cela EU a podobne) ale mali vo vseobec. podm. krasny odstavec kedy mozu znizit alebo uplne upustit od poistneho plnenia. Okrem vsebecnych veci (typu, ak sa s autom v case poist. udalosti vykonavla nelegalna cinnost, a podobne veci) tam bol odstavec o tom, ze v pripade vazneho porusenia dopravnych predpisov bude poistne kratene. Navyse tam potom bolo presne specifikovane, co si oni predstavuju pod vaznym porusenim. A to bolo najzaujimavejsei - nedanie prednosti v jazde, neprisposobenie rychlosti a nasledne vybocenie zo svojho pruhu a s nasledny smykom, nespravne predbiehanie, jazda na cervenu a podobne.
Cize ja som si to vylozil tak, ze ak nahodou nieco zle urobim a poskodim si auto, tak mi nic nedaju.
Cize ja som si to vylozil tak, ze ak nahodou nieco zle urobim a poskodim si auto, tak mi nic nedaju.
Anndy:
ja mam u CPP a mam len vseobecne poistne podmienky, ziadne vynatky z podmienok...cital som to a nic spekulativne som nenasiel...ale ako sa hovori: clovek zisti realitu az ked sa nieco stane
ja mam u CPP a mam len vseobecne poistne podmienky, ziadne vynatky z podmienok...cital som to a nic spekulativne som nenasiel...ale ako sa hovori: clovek zisti realitu az ked sa nieco stane
- Anndy
- Test driver
Ja nehovorim, ze to maju vsetci. Konkretne u Generali som to nasiel takto presne rozobrate vo vseobec. podmienkach. Kooperativa nema takmer nic, OTP Garancia ma zase len jednu vetu, ze v moze kratit plnenie v pripade vazneho porusenia dopravnych predpisov (ale nepisu, ako u Generali, co si pod tym predstavuju). Cize tu som pre istotu tiez vynechal.
Ja len, ze je dolezite si precitat vsetko.
Ja len, ze je dolezite si precitat vsetko.
- The_Gladiator
- Nováček
2 liskanet99:
Pálky to šílený jsou, ALE
- Od června budeme s manželkou pracovat v zahraničí, takže se tam budu zdržovat 90% času
- Pojistku na sklo měli třeba naši, pak ji na začátku r.2008 zrušili, protože křupnout sklo "to by se přeci jen tak nestalo" slovy mého tatíka
... ehm ...takže sklo jim v r.2008 prdlo 2x
Tak už jí mají zase zpátky
- V případě že máš vyhřívané sklo, tak nové+práce není za hubičku
- Spoluúčast 1% (min. 1000,-) z důvodu toho, že pak člověk spíš dá spravit křuplý nárazník nebo odřený blatník. Kdežto když je to za 5% (5.000,-) to si pak říkáte "to odložím" "to ještě nemá cenu" "to počká" apod. - známe to
A jelikož bude FoFo v denním provozu v zahraničí, nechci to mít za chvilku dobité a většina těhle (ťukanců) bývá právě do těch cca 5tis.
- Auto jsem si koupil na to, abych s ním jezdil. Respektuji, že někdo si koupí auto a půl roku s ním v zimě nejezdí, ale v životě to nepochopím.
Auto slouží mě, ne já jemu. Takže starat se o to pravidlně a pořádně ANO, ALE v rozumných mezích. A abch z FoFo přesedal na zimu do Feldy ... to by mě vezli
Proto se jí zbavuju ...
2 alexino: Tak fajn, když se to i druhému zdá ok, tak to bude asi normál
Díky Je pravda, že u mě asi hodně hraje roli oblast (centrum Brna) a věk (kousek přes dvacet) ...
2 Anndy: Souhlas, je třeba pořádně číst. Pojišťovny jsou svině, tak se nenechte odrbat ... určitě si to pročtěte. Někdy méně (peněz za pojištění) znamená ve finále více
Pálky to šílený jsou, ALE
- Od června budeme s manželkou pracovat v zahraničí, takže se tam budu zdržovat 90% času
- Pojistku na sklo měli třeba naši, pak ji na začátku r.2008 zrušili, protože křupnout sklo "to by se přeci jen tak nestalo" slovy mého tatíka

- V případě že máš vyhřívané sklo, tak nové+práce není za hubičku
- Spoluúčast 1% (min. 1000,-) z důvodu toho, že pak člověk spíš dá spravit křuplý nárazník nebo odřený blatník. Kdežto když je to za 5% (5.000,-) to si pak říkáte "to odložím" "to ještě nemá cenu" "to počká" apod. - známe to

- Auto jsem si koupil na to, abych s ním jezdil. Respektuji, že někdo si koupí auto a půl roku s ním v zimě nejezdí, ale v životě to nepochopím.

2 alexino: Tak fajn, když se to i druhému zdá ok, tak to bude asi normál

2 Anndy: Souhlas, je třeba pořádně číst. Pojišťovny jsou svině, tak se nenechte odrbat ... určitě si to pročtěte. Někdy méně (peněz za pojištění) znamená ve finále více

- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
liskanet: ja teda nevim, na jednu stranu rikas ze setris na vsem moznym, na druhou stranu si drzis dve auta = dve povinny ruceni (ikdyz patrne mas obe v garazi a vzdycky jedno ma znacku v depozitu), olej se nici starim, nejen najetyma km, stare palivo v nadrzi.. atd.... Tak ci tak si nejsem uplne jistej ze by autu svedcilo aby jezdilo jen v zime nebo jen v lete. A dost bych pochyboval ze takto mu prodlouzis zivot. Ale to je tvoje vec ostatne...
gladiator: s tou spoluucasti souhlas, taky sem si rikal ze kdyz uz mam pojisteni, tak nechci pulku veci doplacet ze svyho, hlavne co se tyce vandalismu atd...
gladiator: s tou spoluucasti souhlas, taky sem si rikal ze kdyz uz mam pojisteni, tak nechci pulku veci doplacet ze svyho, hlavne co se tyce vandalismu atd...
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
- liskanet99
- Junior
Nojo sem trochu exot
ale mozna je to porad jeste z euforie z toho skoro "noveho" FOFA a mozna taky proto, ze to auto mi musi schvili vydrzet tak ted penize davam do vymeny filtru, osetreni podvozku... Havarijku sem si nastavil podle svych potreb navic je to moje prvni havarijka takze treba casem dam za pravdu vam zkusenejsim a treba pripojistim i to sklo nebo snizim spoluucast mam ji zatim na 8mesicu. CP se mi libila, ze se prave da takle pekne indivialne nastavit. Ale nezlobte se na me 17.000,- za pojisteni auta za rok to proste nedam
Ende davam prostor dalsim diskutujicim 

Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
Mercedes-Benz Vaneo, r.v.2003, 1.9i Ambiente Stříbrná
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
no ja prave tu euforii nevidim, ja bejt v euforii tak filcka stoji ve stodole a jezdim fofem, jinak to jsou naprosto vyhozeny prachy... a co se tyce toho pojisteni, tak taky nejsem tak bohaty, abych si mohl dovolit platit pojistsku a jeste zbytecne doplacet dalsi prachy za spoluucast, to tu pojistku potom nemusim vubec mit....btw to co pises bych chapal kdyby sis koupil kabriolet, sportak nebo motorku... 

"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:

Galerie:
- liskanet99
- Junior
2alexino: No nemit tu feldu tak to asi tak dopadlo a fofik by se ted brodil nekde tim bordelem co je venku a pojistka by se tomu patricna upravila, ale ja mam pocit, ze nectes co pisu.... Koncim diskusi na tema proc sem si to ja zrovna takhle nastavil - myslim, ze lidi tu zajimji priklady a moznosti pojisteni a ten sem uved.
Ford Focus II, r.v.2005, 1.6 Ti-VCT Titanium, Aquarius Blue Galerka
-
- Nováček

- The_Gladiator
- Nováček
No, ale koupit si auto za 200.000,- a pak ho za dva dny rozstřelit za 80.000 není zrovna "žůžo". A může to být náhoda, nepozornost, úplná blbost, ale bude to tvoje chyba a když nemáš havarijku, opravu su "zacáluješ" sám 

-
- Nováček

-
- Test driver
osobne mam to tiez tak..all inclusive,ale bez nehody vlastnym zapričinenim mi ušetruje 50% na poistke (necelych 5 tis ročne)
- tomason
- Test driver
Tak já taky nemam havárko mam sklo +odcizení nejlevnější havárko bylo kolem 14000kč to sem řek taky že to nedam je to víc než na novou Fabii za 310000kč ta sem platil 10000kč ,ale tam se mě to vyplatilo pač sem jí naboural škoda za 150000kč vjel sem na horizont a za ním stál kamion neblikal ani nebyl nijak označen a v protisměru jelo auto zlomek vteřiny na rozhodnutí ,poslal sem to do kamionu předek v hajzlu haubna ,čelní sklo ,chladič pravý blatnik atd.airbagy zustali Allianz se prohnul, pak sem boural ještě s pojízdnou krabičkou Daewoo Tico to sem měl před Fabkou to byla sněhová kalamita a já jel z noční , už sem byl, skoro doma a nedobrzdil, no ono to auto stejně blbě brzdilo, tak já mam snad vybráno a když to zbořim bude to moje blbost zas už mam něco odjeto a snad Fofo zustane se mnou dlouho klep .klep
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Mata
- Pokročilý
zkus myslet na to, že ty můžeš jet jako pánbůh a pojede jako prase někdo jiný, kdo tě smete ze silnice...klidně druhý den po uzavření pojistky....hasis píše:Pokud pojedu jako prase musim myslet na dusledky....
Kdyby to fungovalo jak ty píšeš - že si dáš bacha atp....nikdo by si auto nepojišťoval, měl by přeci jistotu, že se mu s ním nic nestane. A kde ty bereš jistotu, že se ti s autem nic čtyři roky nestane a budeš mít to, co bys dal do pojistky, na nový auto?
O tom je přeci pojištění - "co kdyby"....
-
- Nováček
Uplne chapu jak to myslis.V moji situaci s mým obsahem a s moji porizovaci cenou auta je dalsich 14000 ročně navíc dost a když si to sam nabouram tak si to bohuzel zaplatim.Mit auto za 200000 a vice tak jdu urco do havar.
vsechno jsem to zaklepal chran buh.