Zdravím po delší době, měl bych dotaz, pokud někdo ví co s tím, prosím o odpověď.
Minulý rok v říjnu mě nabourala řidička ve služebním autě (5. dveře, nárazník, výztuha, PZ světlo + pár drobností). Opravu prováděl servis, který není smluvním servisem české pojišťovny. Pojišťovna udělala korekci nákladů a zaslala o 11.000,- méně, než stála oprava (mělo to být cca 36.000,- Kč). Peníze jsem nepřevzal a nechal poslat zpět do pojišťovny. Dnes mi volal likvidátor, který mi sdělil, že u 5 roků starého auta s 160tkm, se uplatňuje 50% amortizace na díly a kdyby servis napsal, že místo orig. dílů použil druhovýrobu nebo použité díly, tak by zaplatily vše. Sdělil jsem mu, že 5. dveře druhovýroba nedělá, na to mi řekl, že byla chyba, že jsem nepoužil smluvní servis, protože tam to mají nastavé jinak. Faktem je podle něho to, že mě někdo nabourá a já si kus opravy zaplatím sám, je na to prý zákon.
I v servisu, kde to opravovali, mi řekli, že do 5 let stáři vozu pojišťovna platí vše, nikdo mě neupozornil na to, že by to funguje jinak a že bych měl ev. použít jiné díly. Skutečnost je ale jiná.
Ví někdo co s tím, je vůbec možné řešení abych nemusel za chybu někoho jiného platit 11.000,- Kč?
Díky...
Výše plnění škodní události
- HonzaV
- Junior
Výše plnění škodní události
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
- NEEO
- Test driver
Re: Výše plnění škodní události
Myslím,že nemáš na vybranou-to samé se stalo kamarádovi s Citronem a je na to prý opravdu nějaký zákon.Ale prý to uplatňuje nejvíce Česká poj. 

- Ahmed
- Test driver
Cca týden zpátky se to řešilo v jiném tématu a bohužel to tak funguje. 1 rok 90%, 2 roky 80%, 3 roky 70%, 4 roky 60%, 5 let 50%.
Já jsem výměnu nárazníku raději řešil přes autorizovaný servis a doufal jsem v lepší průběh, výsledek je ten, že jsem si zkrátil život o 5 let díky těm nervům, ale taky bylo o měsíc kratší vyřizování, než když jsem u stejné pojišťovny ještě na starém autě nechal měnit čelní sklo v neautor. servise, tehdy dokonce chtěli, abych jim já doložil papíry od servisu, za kolik to sklo a materiál koupili..., nakonec to nechali být.
Smluvní servis určitá výhoda bude, ale ve chvíli, kdy se ti rozhodnou dát jenom těch 50% a ty přijdeš třeba o 30k jenom kvůli tomu, že jsi to dal do smluvního servisu, asi není zrovna šťastný konec...
Obávám se, že to budou dělat všechny pojišťovny a ne jenom ČP, páč jde o jejich peníze a vím určitě že ČPP to má stejné
Já jsem výměnu nárazníku raději řešil přes autorizovaný servis a doufal jsem v lepší průběh, výsledek je ten, že jsem si zkrátil život o 5 let díky těm nervům, ale taky bylo o měsíc kratší vyřizování, než když jsem u stejné pojišťovny ještě na starém autě nechal měnit čelní sklo v neautor. servise, tehdy dokonce chtěli, abych jim já doložil papíry od servisu, za kolik to sklo a materiál koupili..., nakonec to nechali být.
Smluvní servis určitá výhoda bude, ale ve chvíli, kdy se ti rozhodnou dát jenom těch 50% a ty přijdeš třeba o 30k jenom kvůli tomu, že jsi to dal do smluvního servisu, asi není zrovna šťastný konec...
Obávám se, že to budou dělat všechny pojišťovny a ne jenom ČP, páč jde o jejich peníze a vím určitě že ČPP to má stejné

- HonzaV
- Junior
Zatím díky, budu informovat jak se to bude vyvíjet.
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014