Výsledek kontroly na STK

Moderátor:phofy
Odpovědět
čajda
Test driver
Test driver

Re: Výsledek kontroly na STK

Příspěvek od čajda » 15.01.2009 23:13

HAWK píše:Dnes mi přišlo docela úsměvné, jakou radost má každý, kdo po probdělých nocích absolvoval úspěšně prohlídku na STK a viděl jsem tento vůz snědého spoluobčana, který pravděpodobně nevlastní ani řidičák a zároveň jsem si uvědomil, jakým způsobem jsem hrubě ohrozil bezpečnost silničního provozu tím,že jsem měl vylepenou neplatnou dálniční známku a že pokuta 300,-Kč byla naprosto oprávněná.
Nechapu vocogo, dyt auto je v poho a že chybí dekl od nadrže? Asi si na nej nechava dělat airbrush :mrgreen: :mrgreen:

HAWK
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od HAWK » 16.01.2009 12:38

Asi máš pravdu a ten přední nárazník už nechce připevňovat, protože bude dávat tuningovej, měl jsem do něj kopnout víc a měl by to o demontáž jednodušší :D
FORD FOCUS 2,0 l, 3dv., 99, moondust silver

FORD FIESTA 1,25 l 5dv.99 blue metla

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 16.01.2009 17:47

Ja byl na STK nekdy v rijnu, popravde mel jsem kapku smiseny pocity jestli to projde ... ale kdyz na emisich jen 2x trochu protocili motor a bylo hotovo tak jsem ziskal takovou tu duveru, ze by nemusel byt problem. Nechali mne sice sedet pul hodiny v aute na jamě (asi ty novy pravidla, kdy maji na auto 30 minut), pak vlezl dolu, jen hm hm ... najel na valce ... rozsvitil jsem mu svetla, načeš zjistil, že mi nesvítí osvětlení na SPZ, hned ale usoudil, ze jsem sikovnej a vzápětí to opravím (když nad tim tak premyslim, tak mi to dneska jeste nesviti :lol: ) ... Mimochodem naklapeni svetel vubec nezkoumal, jen jestli mam na tech Angel Eyes nejakou homologaci. No a STK byla hotova, cumel jsem jak pero z gauce :lol: :lol: . Focus je proste dobrej ... co dobrej, nejlepsiii :lol: :lol:
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

lupo66
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupo66 » 21.02.2009 11:47

Včera jsem byl na technické a fíkus prošel na 1*. Tak mám zas 2 roky klid. :lol:
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+
Obrázek
Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Obrázek
Obrázek

Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twisster » 22.02.2009 11:37

Ako je to vlastne z stk v predstihu? Plati mi do 19.3. Keby som siel uz teraz a neprejdem tak mi uplne prepada alebo este plati do 19.3.? Dik.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 22.02.2009 11:52

zalezi na nedostatku, ktery STK objevi. Jsou 3 kategorie:
A - lehke zavady
B - vazne zavady
C - nebezpecne zavady.

Pokud objevi zavadu B, daji ti docasnou technickou na 30 dni, abys zavadu odstranil (napr. nefunkcni naklapeni svetel). Cili starou STK (napr. jeste tri mesice platnou) ti vezmou a daji ti novou na 30 dni, behem teto doby musis zavadu odstranit a pak obvykle za nizsi castku znova projit STK, v pripade uspechu potom dostanes STK standartne na dva roky.

Pokud ovsem objevi zavadu C (jak to bylo v mem pripade = rozdil mezi brzdnym ucinkem zadnich brzd o vice jak 30%), seberou ti technickou okamzite (i kdyz jeste treba by tri mesice platila) a mas nepojizdne auto, ktere oficialne musis pouze nalozit a odvezt pryc. Nesmis ho ani tahnout na lane :idea:

Takto to alespon je v CR. V SR to bude podobne, tipuju.

edit: oprava kategorii
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twisster » 22.02.2009 12:27

A do ktorej kategorie patria zadne tlmice a predne kotuce? Asi C predpokladam. A to ako potom na tom aute nemozem ani odist? To si mam este aj volat odtahovku aby mi odviezli pojazdne auto? To je co za blbost?
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 22.02.2009 12:33

Pokud dostanes C = auto ma takove zavady, ze ti okamzite vezmou technickou. Pokud nemas technickou = auto nesmi vyjet na silnici. To neni blbost, ale realita. Ja byl v teto situaci pred casem a udelal jsem to tak, ze jsem jel bez technicke do servisu a zpatky. Ovsem cetl jsem, ze obcas u STK stavaji policajti a kontroluji znamky, zda jim nekdo nejezdi bez technicke..

btw: pokud vis, ze jsou kotouce v prd.., radeji si je nech vymenit, stejne to budes muset udelat a takto si usetris spoustu nervu... Ver mi, vim o cem mluvim.
(6) Pokud je technickou prohlídkou silničního vozidla zjištěna nebezpečná závada, je vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu a nesmí být používáno v provozu. Provozovatel je povinen zajistit na vlastní náklad

a) odtažení vozidla ze stanice technické kontroly,
b) odstranění nebezpečné závady,
c) přistavení silničního vozidla k opakované technické prohlídce

(7) Stanice technické kontroly při zjištění nebezpečné závady odstraní kontrolní nálepku o technické způsobilosti silničního vozidla ze zadní tabulky registrační značky a provede zápis o výsledku technické prohlídky silničního vozidla v technickém průkazu vozidla.
http://autoeco.sweb.cz/prohlidky.htm

btw:
ty kategorie jsou
A: lehke
B: vazne
C: nebezpecne.
opraveno v predchozim prispevku.
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 22.02.2009 12:49

pokud mas tlumice uplne OUT, je to C. Pokud tecou, je to B.

stahni si kategorizaci zavad :idea:

edit: dokonce tam ctu, ze i za spatne nastavene mlhovky muzes dostat C 8O 8O
Obrázek

Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twisster » 22.02.2009 17:28

Kotuce a tlmice si samozrejme pre vlastnu bezpecnost vymenim, a na stk pojdem teda az potom. Len som myslel ze by som siel teraz a keby nepreslo tak do 19.3., (dovtedy mam stk) by som to dal doporiadku a siel by som znova. Ale ked pises ze mi technicku zoberu hned pri takej zavade, tak si to najprv dam dokopy a potom pojdem. Dik za info. Inak kotuce nie su este uplne ko ale 22 uz nemaju. No tlmice by asi uz boli na C-ecko.
Obrázek

jamaka
Test driver
Test driver

Příspěvek od jamaka » 22.02.2009 19:06

tlmice ti nikto nema ako zistit a keby mali aj stroj na meranie tlmicov, tak to meranie este nie je schvalene pre kontrolu STK, tak ti moze dat akurat tak vypis a nieco k tomu povedat, a zeby si ich mal uz na 2003ke vytecene???? tomu nejako moc neverim, takze len poriadne umyt a urcite ti nikto nebude tlmice kontrolovat.
Kotuce - pokial maju suvislu brzdnu cast a brzdia teda po celom, tak merat ti ich nikto tiez nebude, iba ak by si ich uz mal uplne tenucke, teda aj volnym pohladom a to aj tak tazko zbada. A ak ti to normalne brzdi, tak to tiez nebude zistovat. A druha vec, ak das nove brzdy a tie si este nesadnu, vobec nemusi prejst STK, lebo bude slaby brzdny ucinok a neprejdes :) Takze ak vymenis, treba ich najskor zajazdit aby si sadli.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 22.02.2009 22:56

jj, je pravda, ze tloustku kotoucu nemeri, "pouze" ucinek... A s tema novyma je to taky fakt. A ted si vyber :roll: :wink:
Obrázek

čajda
Test driver
Test driver

Příspěvek od čajda » 22.02.2009 23:23

zewl píše:pokud mas tlumice uplne OUT, je to C. Pokud tecou, je to B.

stahni si kategorizaci zavad :idea:

edit: dokonce tam ctu, ze i za spatne nastavene mlhovky muzes dostat C 8O 8O
ja mlhovky nemám to asi dostanu za D) :D No abych se za měsíc nedosmál :?

Twisster
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twisster » 22.02.2009 23:45

No super, tak tie kotuce radsej az po stk, ak dojazdim aj platnicky tak to potom vymenim komplet, teraz to brzdi dobre a nie su zase uplne tenke, no uz maju pod 22. Tlmice sa mi nezdali preto lebo obcas pri ostrejsich prejazdoch zakrut mi to trocha ustreluje na nerovnostich ale ako som tu niekde citak tak to je asi normalne. Som ich pozeral a nie su ani vytecene tak tam proste na ne vlitnu a uvidim co mi povedia. Potom sa pochvalim.
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 23.02.2009 07:34

u kotoucu nesmi byt rozdil v brzdnem ucinku vic nez 40% . co jezdim tak pokud jsou brzdy normalne sjete tak to brzdi cca do 10% rozdilu .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Pokec“