vnejsi leve zpetne zrcatko

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
zklatil
Nováček
Nováček

poškozene zpetne zrcatko u Focuse

Příspěvek od zklatil » 02.01.2009 14:58

vazeni kolegove, o silvestra mi nejaky opily humanista urazil leve zpetne zrcatko u Focuse 1,8 tddi baujahr1/2003 kombi tak, ze zustalo viset u dveri.spodni cast drzaku, ktera je utocna byla utrzena. lze sehnat nekde nahradni dil, nebo musim koupit cele nove zrcatko.jinak je vse neposkozene. dekuji predem vsem, kdo venujete pozornost moji prosbe. zdenek

martyG
Pokročilý
Pokročilý

Re: poškozene zpetne zrcatko u Focuse

Příspěvek od martyG » 02.01.2009 15:17

skús skôr, ako ťa tu niekto zotrie, napísať svoju požiadavku do sekcie bazar - kúpa....
Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS

zklatil
Nováček
Nováček

vnejsi leve zpetne zrcatko

Příspěvek od zklatil » 02.01.2009 15:38

vazeni kolegove, nejaky dobrak mi o silvestra ulomil na parkovisti pred domem leve vnejsi zrcatko tak ze se ulomilo ve spodni casti, ktera je otocne usazena v drzaku,prisroubovanem jebnim sroubem zevnitr ke dverim. pri oprave musim koupit kompletni zrcatko nebo lze koupit jenom ten ulomeny otocny drzak? dekuji vsem, kdo si moji prosbu precte a event. mi roradi. zdenek
mam focuse kombi 1,8 tddi 66kw leden/2003

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: poškozene zpetne zrcatko u Focuse

Příspěvek od pelen » 02.01.2009 15:49

Mel bych mit ten spodni dil, ale na chalupe.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Damon
Test driver
Test driver

Re: vnejsi leve zpetne zrcatko

Příspěvek od Damon » 02.01.2009 16:03

Sloučení,stejná věc 2x proč? Zbytečné. Pokud budeš shánět zrcátko tak si dej klidně inzerát do koupě nd v bazaru. :wink:
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

zklatil
Nováček
Nováček

Příspěvek od zklatil » 02.01.2009 16:46

omlouvam se damonovi, ze jsem si dovolil tu drzost, zeptat se nekoho z vas, kdo resil podobny problem, jak skodu s minimalnimi naklady napravit. koupit nove u forda, treba v koline nad rynem neni teoreticky problem, ele k cemu je tedy takove forum? dekuji vsem, kdo na moji prosbu reagovali a prosim pana damona aby moji prosbu smazal.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 02.01.2009 17:34

zklatil píše:omlouvam se damonovi, ze jsem si dovolil tu drzost, zeptat se nekoho z vas, kdo resil podobny problem, jak skodu s minimalnimi naklady napravit. koupit nove u forda, treba v koline nad rynem neni teoreticky problem, ele k cemu je tedy takove forum? dekuji vsem, kdo na moji prosbu reagovali a prosim pana damona aby moji prosbu smazal.
tady nejde o drzost ale o prehlednost prispevku , kdyz by kazdy dal do kazde rubriky dotaz tak se nebude delat nic jineho nez mazat nebo hledat .

a forum je k tomu aby ti tady nekdo poradil ale pokud jsi si precetl pred vlozenim pravidla tak tam je neco jako nedavat prispevek a za 5min se ptat tak co nikdo mi nepomuze ? .

a ted k tvemu dotazu , teoreticky se to vymenit da ale neni to jednoduche a nevim jestli se nebude muset cele zrcatko rozebrat aby k tmu byl pristup . ted si rypnu jako ty , vzhledem k tomu ze nemas nastaveno bydliste v podpisu tak ti nemuzu poradit kde ho levne sehnat nebot cena se muze pohybovat kolem 1500kc .

takze nez zase zacnes prudit , tak si nastav unterschrift a bude to richtig OK ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Damon
Test driver
Test driver

Příspěvek od Damon » 02.01.2009 18:03

Je to jak píše foki nejde mi o nic jiného než je přehlednost. Potřebuješ radu od toho to tu je ale když budou dvě stejná témata a ještě každé jinde tak ti bude radit každý jinde a je to nepřehledné. Věřím že se tvůj problém vyřeší a diskuze k tvému problému bude zdárně pokračovat.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 02.01.2009 18:08

vyřeš to koupí nového zrcátka na vrakovišti. já jsem stejný problém řešil v listopadu. cena jak píše foki. když nebude stejná barva, nalakuj si to doma. ušetříš pár tis. proti servisu :idea:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

zklatil
Nováček
Nováček

Příspěvek od zklatil » 02.01.2009 19:56

k internetu jsem pripojen on-line 24 hodin denne 365 dni v roce. umim si i pres googla ci jine vyhledavace najit prodejce nd na cokoliv. smysl meho dotazu byl v tom, zda ma nekdo zkusenost s podobnym problemem. nove ci pouzite zpetne zrcatko mohu ihned koupit za cenu od 350 ks do 2850 kc. ze zrcatka je ulomena jen plastova cast,ve ktere je otocná cast zrcatka ulozena.zrcatko jsem demontoval a rozebral.podle meho nazoru je toto poskozeni asi nejcastejsi, pokud jej na parkovisti nekdo ulomi.pracuji jako restaurator starozitneho nabytku a vymenuji si zkusenosti s mymi kolegy z kanady, usa,nemecka, svycarska ale nikdo mi z nich jeste za muj dotaz nesetrel jako administratori zde na teto webove adrese. opravdu me mrzi, ze jsem si dovolil nekoho s mym ryze osobnim problemem obtezovat a slibuji, ze priste si budu vase stranky jen passivne prohlizet zdenek
--

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 02.01.2009 23:09

zklatil: myslím, že to bereš moc osobně. na tvůj dotaz ti bylo odpovězeno a admin tě zároveň upozornil, že je zbytečné stejnou věc prezentovat na různých místech. pokud budeš pasivně fórum sledovat, zjistíš že spoustu problémů se řeší na různých místech a admini je slučují pro přehlednost do jednoho tématu, aby ti co přijdou s problémem po nás měli snadnější práci informaci najít. možná nebylo od věci tvůj problém zvěčnit a hodit sem foto, pak by ses od kvalifikovaných (např. foki) přímo dozvěděl, jestli řešit opravu nebo koupit nové :idea:
tvoji kolegové z celého světa jsou taky admini podobného webu?? pochybuji, že by se o něj nestarali stejně jako admini tady :wink:

btw. dle mě neseženeš pouze část náhradního dílu na zrcátko přímo ve fordu a možná ani na vrakovišti, kde ti stejně nabídnou raději celý kus. možná by se taky hodila informace, jak jsi problém vyřešil - to taky pomůže ostatním pokud se jim v budoucnu stane něco podobného.
přeji ať máš problém rychle vyřešený.
Mira
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.01.2009 11:06

to zdenek : kdyz by jsi si nastavil podpis a neohanel se tim ja te kdo setrel tak by to bylo mozna lepsi nez horsi .

a ted k tvemu problemu , u forda se samotny drzak koupit neda , to same na vrakovistich . vsude ti budou nabizet zrcatko cele . to ze by jsi nekde sehnal samotny drzak by byla nahoda (muze byt ) ale stejne vynalozene usili by se pomalu rovnalo cene za ktere koupis pouzite .

tak pokud jsi z okoli prahy tak si zajed do popovic tam jsem ted kupoval a ceny 1500 kus .

a je lepsi original nez replika . tot si vycerpavajici odpoved k tvemu dotazu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Homer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Homer » 03.01.2009 20:11

Pokud ti můžu z vlastní zkušenosti poradit, tak kup zrcátko jiný jak ti radí Foki. Sám jsem to zkoušel vyměnit, ale nepochodil jsem. Vypadá to, že to není problém, ale ty packy v kloubu nejsou tak pružný, aby jsi ten kloub mohl rozdělat. Prasknou i když jsem se je snažil ohřát a byl jsem hoodně opatrnej. Nakonec jsem to vyřešil vrakovištěm za 500,- kč.
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW, combi, 10/2001, aquamarine. Obrázek
Obrázek
Ford Fiesta 1.1 37kW, 3-dv., 12/1995, silver. Obrázek

zklatil
Nováček
Nováček

Příspěvek od zklatil » 04.01.2009 17:01

vzkaz pro homera: dekuji za vasi informaci. ano s tema packama v klůoubu jsem mel problem ale kamarad mi poradil to nastrikat silikonovym olejem a slo to ven bez poskozeni.videl jsem i na e-shpu dily na zrcatko, ale nebylo z obrazku zrejme zda je to to ,co potrebuji.v kazdem pripade vam dekuji za pozornost, kterou jste me prosbe venoval i za vas prispevek.kdybyste mel nekdy nejaky problem ,zkuste se mi zeptat, clovek nikdy nevi. zklatil@gmail.com

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“