Baterie / autobaterie / nabijecka
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baterie
Omluva,zapomněl jsem dodat,baterie je nová,13.11. koupená.Tak to abych hledal jinde
že by ty svíčky

Focus 2003 1.8TDi 85KW 115PS Hatchback
- qwerton
- Pokročilý
no, přečíst celé vlákno je fakt na dlouho, ale nikde jsem se nedočetl, co bych potřeboval. Dneska mi klekla baterka, tak jsme tam dali s bráchou narychlo něco na dojetí domů a brácha kouká na + kabel a říká, hele, ty ho máš nějake opálenej... a fakt je na něm seškvařená izolace. když jsme to nastartovali tak se hned ten + kabel a konektor na baterce zažal hrozně hřát a to myslím není uplně ok....
nebo je to snad standart? nebo čím to může být?
nebo je to snad standart? nebo čím to může být?
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Buď málo dotažený nebo zoxidovaný -> osmirkovat kontakt i očko a natřít lehce vazelínou !

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Smirkovat az do kovoveho lesku, i kdyz je to olovo.
- qwerton
- Pokročilý
super, tak zatím jse stihnul jen utáhnout kontakty.... no utáhnout, na + pólu se mi podařilo utrhnout ten malej šroubek, na kterém jsou 2 dráty, tak jsem to přitáhnul na šroub přichycení ke kontaktu s baterkou a vše je ok, už to nehřeje. až bude čas, tak to pořádně očistím a napatlám tou vazelínou.
jen mi to dneska jedne chlápek měřil o nastartování a měřák mu ukázal 14,8 - 14,9 není to už dost?
jo a pro orientaci dnešní ceny baterií
Motorcraft 71 Ah (myslim 680 A) 2650,- Kč 3 roky záruka - Ford Valoušek
Banner power bull 74 Ah 700 A 2517,- Kč - 2 roky záruka - prodejce baterií Uhříněves
jen mi to dneska jedne chlápek měřil o nastartování a měřák mu ukázal 14,8 - 14,9 není to už dost?
jo a pro orientaci dnešní ceny baterií
Motorcraft 71 Ah (myslim 680 A) 2650,- Kč 3 roky záruka - Ford Valoušek
Banner power bull 74 Ah 700 A 2517,- Kč - 2 roky záruka - prodejce baterií Uhříněves
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Néééé !!! Jen tenkou vrstvičku !!!qwerton píše:až bude čas, tak to napatlám tou vazelínou.

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to me fascinuje, u Ford Janis v Olomouci si rekli o celou tisicovku vic za stejnou baterkuqwerton píše:Motorcraft 71 Ah (myslim 680 A) 2650,- Kč 3 roky záruka - Ford Valoušek

- qwerton
- Pokročilý
ihrdlick: no dobře, nebudu to přehánět
zewl: taky jsem na to zíral jak blázen, když jsem viděl tvůj příspěvek, ale fakt je to tak, litr rozdíl....
a jak je to s tím dobíjecím proudem? je 14,9 v pořádku? ještě k tomu to bylo i se zapnutým rádiem. si říkám, aby mi to nechtělo nějak explodovat nebo něco takovýho. jo a auto mám od března rok je to 2002 a baterka už tam nebyla origo, měl jsem tam Bosch Silver 55 Ah - proto asi už při lehkém ochlazení na toho nafťáka nestačila holka jedna
zewl: taky jsem na to zíral jak blázen, když jsem viděl tvůj příspěvek, ale fakt je to tak, litr rozdíl....

a jak je to s tím dobíjecím proudem? je 14,9 v pořádku? ještě k tomu to bylo i se zapnutým rádiem. si říkám, aby mi to nechtělo nějak explodovat nebo něco takovýho. jo a auto mám od března rok je to 2002 a baterka už tam nebyla origo, měl jsem tam Bosch Silver 55 Ah - proto asi už při lehkém ochlazení na toho nafťáka nestačila holka jedna
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja mam Fofika r.v. 11/2002 a ted jsem menil baterku. Byla tam original Motorcraft, vydrzela tudiz 6 let. Opet jsem dal Motorcraft. Divim se ale, ze jsi tam taky nemel original Motorcraft. Pokud jsi tam nasel Bosch, tak uz menena byla, otazkou zustava proc, kdyz original cca. 4-6 let vydrzi urcite. A tobe doslouzila uz druha baterka (jasne, ta Bosch byla slaba, musela jit do kytek rychle). Ale nejak mi to nejde do hlavy.
- qwerton
- Pokročilý
no, právě proto se tu o tom zmiňuju - že je mi to taky divný.... nebo jestli si původní majitel jen tu originální chtěl nechat, nebo ji tam vyměnil někdo na cestě "prodejce - bazar - dovozce - já" možný je vše. když budu mít jistotu, že nabíjecí proud je ok, tak to neřeším.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
qwerton, pri koupi se mrkni, kdy byla baterka vyrobena.
- qwerton
- Pokročilý
tak jsem si koupil tu bannerku, na obalu má napsáno 2708 takže červenec 08 - zítra ji šoupnu do auta a uvidím, snad bude v poho a bude se dobíjat jak má
- jamaka
- Test driver
a preco si nekupil tu od Fordu?
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
taky nechapu
Vydrzela by ti rozhodne dele, za stejnou cenu 

- qwerton
- Pokročilý
asi vám neposkytnu uspokojující odpověd, ale zkusím to. Chtěl jsem tu od Forda, ale pak jsem mluvil s bráchou (toho vy neznáte a proto se to dá blbě vysvětlit
) a ten mi doporučil jeho známeho, který pro nej dělá nějaké služby gratis (a ke kterému zrovna potřeboval odvést nějaké baterky na nabití). Tak co bych pro bráchu neudělal, ne? baterka je nová, se zárukou, chlápek měl dobrej přístup, do ničeho mě netlačil a věděl, o čem mluví. Odešel jsem od něj s baterkou - i ji píchnul na měřák, takovým hajzlem na čištění kontatů, vazelínou a dobrým pocitem, že jsem mohl pro bráchu něco udělat.
takže asi tak - a je o trochu silnější, levnější, byla dál než ta fordova a strávil jsem tam s nima asi 1,5 hodiny - takže žádná extra výhoda

takže asi tak - a je o trochu silnější, levnější, byla dál než ta fordova a strávil jsem tam s nima asi 1,5 hodiny - takže žádná extra výhoda