Samovolné zvyšování otáček, nepadající otáčky
- Bery
- Junior
Stenly: No soft jsem nepřehrával,ale když mi dali ten novej potenciometr tak ho přehráli. Já jsem s tím jezdil za 13litrů takže to byla hrůza!!!! A ted je to fakt o pohodě. Zkus si sám projet tu diagnostiku jestli ti to nehodí taky nějakou chybu 

Fíkus 2.0
16v
130Ps ( momentálně trochu přidřenej motor,tak to moc nejede:( )
Jsem tlustej!!!
Protože nejsem línej se nažrat!!!

Jsem tlustej!!!
- bruno1
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mam podobne problemy..mam 1.8i..a podle toho co se tu probiralo drive tak jsem myslel ze se to tyka jenom 1.8..ale koukam ze 1.6 a 2.0 jsou na tom podobne..Me se to po vycisteni volnobeznyho ventilu, klapky a vymene podtlakovy hadice trochu zlepsilo...ale dela to porad..taky uz jsem se smiril s tim ze je to "vlastnost" horsi je to s tou spotrebou...muzu se zeptat kolik se ti pohybuje ta spotreba u ty 2.0 ted? Ja jezdim za 9-9.5 mix a 8-8.5 dalky (leto,bez klimy a celkem lehka noha)...nechci to videt v zime...Bery píše:Stenly: No soft jsem nepřehrával,ale když mi dali ten novej potenciometr tak ho přehráli. Já jsem s tím jezdil za 13litrů takže to byla hrůza!!!! A ted je to fakt o pohodě. Zkus si sám projet tu diagnostiku jestli ti to nehodí taky nějakou chybu
Je: S-MAX 2.5T DuratecST 220PS, 2007, Titanium, Nav NX, LPG BRC
Byl: FF II Combi 2.0i 145PS DuratecHE, 2007, Titanium, Xenony, DENSO nav.
Byl: - FF I Combi 1.8i 115PS ZetecE, 1999, orig. sport. podvozek
Byl: FF II Combi 2.0i 145PS DuratecHE, 2007, Titanium, Xenony, DENSO nav.
Byl: - FF I Combi 1.8i 115PS ZetecE, 1999, orig. sport. podvozek
-
- Pokročilý
13 je dost, já mám, tedy spíše manželka, průměr těsně pod 8 l/100km, což se mi vzhledem ke stylu jízdy nás obou zdá skoro dostBery píše:Stenly: No soft jsem nepřehrával,ale když mi dali ten novej potenciometr tak ho přehráli. Já jsem s tím jezdil za 13litrů takže to byla hrůza!!!! A ted je to fakt o pohodě. Zkus si sám projet tu diagnostiku jestli ti to nehodí taky nějakou chybu

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- kanzy
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
Tak to zkus, treba te prekvapi a spotreba moc nestoupne.Stenly píše:13 je dost, já mám, tedy spíše manželka, průměr těsně pod 8 l/100km, což se mi vzhledem ke stylu jízdy nás obou zdá skoro dostBery píše:Stenly: No soft jsem nepřehrával,ale když mi dali ten novej potenciometr tak ho přehráli. Já jsem s tím jezdil za 13litrů takže to byla hrůza!!!! A ted je to fakt o pohodě. Zkus si sám projet tu diagnostiku jestli ti to nehodí taky nějakou chybu. Fábii dost často šlapu na krk a jezdím za 6,7. Takhle šlapat na focuse, tak sežere i mě
- Rys
- Nováček
Mám podobný problém. Při startu studeného motoru je vše OK, můžu jet 500km a otáčky při vyřazení spadnou na 800, ale jak vypnu klíček a nastartuju znovu, (když motor ještě nevychladnul) tak otáčky, při vyřazení za jízdy, neklesnou pod 1200. Teprv po zastavení spadnou na 800. Neví někdo co to může být. Mám FF 1,6 2002, vlastním ho 8měs, ale nejsem si jistý jestli to dělalo od začátku. Jinak vše OK, poslední měřená spotřeba 6,4l
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
kua a já jsem rád, když se dostanu na 7

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Bery
- Junior
Za 13 s lehkou nohou než jsem nechal udelat ten potenciomet!! (mám to teprve týden) tak tenhle tejden jsem jezdil hodně zvostra,furt 200po dálnici a pořád plnej kotel a dostal jsem se na 11.8l na sto,coš mě velice potěšilo(fakt jsem na to šlapal) a to jsem byl ještě jeden den na okruhu!!!!!!!!
A tedka to zase lechtám,a nakonec budu jezdit tak nejak normalne,tak jsem zvedavej jak to dopadne. Fakt mě zajímalo jak to bude bypadat při plným průměrnou atd. tak v sobotu dodám další vysledky!!

Fíkus 2.0
16v
130Ps ( momentálně trochu přidřenej motor,tak to moc nejede:( )
Jsem tlustej!!!

Jsem tlustej!!!
- 99bob
- Nováček
- Faraon
- Nováček
Tak jsem to včera sledoval a zjistil, že při rychlosti do 20 km/h se mi otáčky drží okolo 1000/min.Jakmile rychlost při neutrálu překročí cca 20 km/h, tak klesnou, podobně když zastavím. Vyzkoušejte, co to udělá při rozjetí z kopce na neutrál třeba až do rychlosti 40 km/h. Myslím si, že je tam nějaké čidlo, které udržuje vyšší otáčky pro snadnější zařazení rychlosti.Rys píše:Mám podobný problém. Při startu studeného motoru je vše OK, můžu jet 500km a otáčky při vyřazení spadnou na 800, ale jak vypnu klíček a nastartuju znovu, (když motor ještě nevychladnul) tak otáčky, při vyřazení za jízdy, neklesnou pod 1200. Teprv po zastavení spadnou na 800. Neví někdo co to může být. Mám FF 1,6 2002, vlastním ho 8měs, ale nejsem si jistý jestli to dělalo od začátku. Jinak vše OK, poslední měřená spotřeba 6,4l
- stigi
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz druhy den se u me vyskytuje nasledujici problem: jednou za den pri seslapnuti spojky spadnou otacky az na 300 a motor chcipne. Poprve to bylo pred nekolika mesici a pak byl klid. Ted se to opakuje. Dost blby kdyz prestanou za jizdy fungovat posilovace atd. Nejaky tip 
Volnobezny ventil? Cidlo polohy skrtici klapky? Kdyby to aspon delalo porad, ale to ne

Volnobezny ventil? Cidlo polohy skrtici klapky? Kdyby to aspon delalo porad, ale to ne