Ridicak pro cizinci v ČR

Moderátor:Quickie
oyapparov
Nováček
Nováček

Re: Ridicak pro cizinci v ČR

Příspěvek od oyapparov » 01.10.2008 20:22

Ja myslim ze puvodni ridicak v Magistratu muzes pak kdykoli vymenit zpet.
Ford Focus II Combi 1.6 74kW Trend
Můj FF

Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 01.10.2008 21:34

Jak zpet ? Ako ti moze cesky stat vydat SK ridicak ? Ked povodnemu uz skonci platnost.

Podla mna ma mat osoba vodicak podla narodnosti a nie kde sa nachadza. K comu je to dobre ?
Na to, ze jazdis viac po CZ cestach a tie zelene kabaty chcu registrovat hriesnikov ?

oyapparov
Nováček
Nováček

Příspěvek od oyapparov » 01.10.2008 23:12

KUTAC píše:Jak zpet ? Ako ti moze cesky stat vydat SK ridicak ? Ked povodnemu uz skonci platnost.

Podla mna ma mat osoba vodicak podla narodnosti a nie kde sa nachadza. K comu je to dobre ?
Na to, ze jazdis viac po CZ cestach a tie zelene kabaty chcu registrovat hriesnikov ?
Vzdyt' kdyz vymenis ridicak tak svuj puvodni nechas na Ministerstvu, je tam ulozeny, asi kdyz budes odjizdet s Cech tak muzes zas odevzdat CZ RP a vyzvednout puvodni.

Obcanka tvoji narodnost odhali :D . Pokud jses obcanem EU, tak by to snad nemelo vadit, ale co se tyce jinych zemi tak myslim ze tam muzou se v necem lisit predpisy, ale zas ze muzes vymenit ridicak a nemusis delat zkouski na predpisy, tak fakt nevim, cim to je
Můj FF

Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 02.10.2008 07:29

Tak znovu to napíši, if se to týká občanů EU ti nemění nic je mezinárodní a jestli se to týká mimo tak ho vymění a původní řídičák se vrací to Tvé země. z toho vyplývá, že když ti tho seberou tak je na tebe pohlíženo jako na občana ČR
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

oyapparov
Nováček
Nováček

Příspěvek od oyapparov » 02.10.2008 08:59

Jo, takhle :idea:
Takze kdybych chtel zpet autem, tak bych asi musel vyridit tady mezinarodni, a pak doma vyzvednout svuj. To je ale burokratie
Můj FF

Obrázek

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 02.10.2008 09:02

oyapparov píše:Jo, takhle :idea:
Takze kdybych chtel zpet autem, tak bych asi musel vyridit tady mezinarodni, a pak doma vyzvednout svuj. To je ale burokratie
Byrokracie to není if tady chceš déle bydlet, tak se každý stát brání tím, aby byly doklady té které země(potom by tady mohlo být 100 dokladů a policajti by nevěděli co to je) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale znovu zopakuji zkus si zavolat na magistrát a tam ti to řeknou
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 02.10.2008 13:38

oyapparov: ale ked povodny necham na ministerstve CR a o 5 rokov si ponho pojdem a uz bude mat po platnosti, tak na Slovensku sa ma opytaju, kde som bol X rokov, ze som ho neprisiel vymenit

Ja nemam dovod menit. Som obcanom SR a preto mam aj doklady obdrzane od tohto statu.
Uz len to nam chyba, aby som prisiel na Holesovicku trznicu a vietnamec mi ukazal cesky OP a vodicak. Ak mas obcianku svojho statu, naco potom vodicak ineho ?
Z kazdeho je zrejme, aku ma clovek narodnost a aku skupinu vozidiel moze soferovat.

oyapparov
Nováček
Nováček

Příspěvek od oyapparov » 02.10.2008 14:42

Tak jsem si tam dovolal, uff.
Nevim proc je to napsany jinak, ale muj ridicak je tady v Cechach ulozeny na Ministerstvu. Zkontrolovali to, rekli ze kdybych potreboval zpet tak bych musel zas k nim a pozadat o vraceni puvodneho RP. Kdybych byl obcanem jineho statu ale v EU, ten ridicak by odeslali do ti zeme.
Takze v pripade ztraty ten postup by asi byl stejny jako pro obcane CR 8)
Můj FF

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“