Ridicak pro cizinci v ČR
- oyapparov
- Nováček
Re: Ridicak pro cizinci v ČR
Ja myslim ze puvodni ridicak v Magistratu muzes pak kdykoli vymenit zpet.
Jak zpet ? Ako ti moze cesky stat vydat SK ridicak ? Ked povodnemu uz skonci platnost.
Podla mna ma mat osoba vodicak podla narodnosti a nie kde sa nachadza. K comu je to dobre ?
Na to, ze jazdis viac po CZ cestach a tie zelene kabaty chcu registrovat hriesnikov ?
Podla mna ma mat osoba vodicak podla narodnosti a nie kde sa nachadza. K comu je to dobre ?
Na to, ze jazdis viac po CZ cestach a tie zelene kabaty chcu registrovat hriesnikov ?
- oyapparov
- Nováček
Vzdyt' kdyz vymenis ridicak tak svuj puvodni nechas na Ministerstvu, je tam ulozeny, asi kdyz budes odjizdet s Cech tak muzes zas odevzdat CZ RP a vyzvednout puvodni.KUTAC píše:Jak zpet ? Ako ti moze cesky stat vydat SK ridicak ? Ked povodnemu uz skonci platnost.
Obcanka tvoji narodnost odhali

- panther7
- Test driver
Tak znovu to napíši, if se to týká občanů EU ti nemění nic je mezinárodní a jestli se to týká mimo tak ho vymění a původní řídičák se vrací to Tvé země. z toho vyplývá, že když ti tho seberou tak je na tebe pohlíženo jako na občana ČR
- oyapparov
- Nováček
Jo, takhle
Takze kdybych chtel zpet autem, tak bych asi musel vyridit tady mezinarodni, a pak doma vyzvednout svuj. To je ale burokratie

Takze kdybych chtel zpet autem, tak bych asi musel vyridit tady mezinarodni, a pak doma vyzvednout svuj. To je ale burokratie
- panther7
- Test driver
Byrokracie to není if tady chceš déle bydlet, tak se každý stát brání tím, aby byly doklady té které země(potom by tady mohlo být 100 dokladů a policajti by nevěděli co to je)oyapparov píše:Jo, takhle![]()

oyapparov: ale ked povodny necham na ministerstve CR a o 5 rokov si ponho pojdem a uz bude mat po platnosti, tak na Slovensku sa ma opytaju, kde som bol X rokov, ze som ho neprisiel vymenit
Ja nemam dovod menit. Som obcanom SR a preto mam aj doklady obdrzane od tohto statu.
Uz len to nam chyba, aby som prisiel na Holesovicku trznicu a vietnamec mi ukazal cesky OP a vodicak. Ak mas obcianku svojho statu, naco potom vodicak ineho ?
Z kazdeho je zrejme, aku ma clovek narodnost a aku skupinu vozidiel moze soferovat.
Ja nemam dovod menit. Som obcanom SR a preto mam aj doklady obdrzane od tohto statu.
Uz len to nam chyba, aby som prisiel na Holesovicku trznicu a vietnamec mi ukazal cesky OP a vodicak. Ak mas obcianku svojho statu, naco potom vodicak ineho ?
Z kazdeho je zrejme, aku ma clovek narodnost a aku skupinu vozidiel moze soferovat.
- oyapparov
- Nováček
Tak jsem si tam dovolal, uff.
Nevim proc je to napsany jinak, ale muj ridicak je tady v Cechach ulozeny na Ministerstvu. Zkontrolovali to, rekli ze kdybych potreboval zpet tak bych musel zas k nim a pozadat o vraceni puvodneho RP. Kdybych byl obcanem jineho statu ale v EU, ten ridicak by odeslali do ti zeme.
Takze v pripade ztraty ten postup by asi byl stejny jako pro obcane CR
Nevim proc je to napsany jinak, ale muj ridicak je tady v Cechach ulozeny na Ministerstvu. Zkontrolovali to, rekli ze kdybych potreboval zpet tak bych musel zas k nim a pozadat o vraceni puvodneho RP. Kdybych byl obcanem jineho statu ale v EU, ten ridicak by odeslali do ti zeme.
Takze v pripade ztraty ten postup by asi byl stejny jako pro obcane CR