Krádež vozidla

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Krádež vozidla

Příspěvek od Compressor » 09.09.2008 20:07

To vitut: S těma značkama to bylo na mě?
Ford Focus Kombi 1,6 16V,Ghia,r.v.2000,tmavě modrá metalíza
ObrázekObrázek

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 09.09.2008 20:16

Omluva za neupresneni - spis pro chaluhu, ale urednik nikdy nespi a ozvat se muze kdykoli. Neni to promlcitelny. Takze to vsichni berte jako vseobecne varovani. Od doby, kdy prevedli evidence vozidel od policie k Mestskym uradum, tak se urady sichruji a predavani informaci nechavaji na majiteli ...

Pro jistotu pridam uplne zneni odstavce prislusneho zakona:

168/1999 Sb. Zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla
§ 15 Evidence pojištění odpovědnosti
(5) Pokud pojištění odpovědnosti zaniklo a nebyla- li ve lhůtě 14 dnů ode dne tohoto zániku pojištění uzavřena nová pojistná smlouva týkající se téhož tuzemského vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události, je vlastník tohoto vozidla povinen nejpozději ve stejné lhůtě odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci nebo osvědčení o technickém průkazu (dále jen „osvědčení o registraci“) tohoto vozidla příslušnému orgánu evidence. Nelze-li splnit povinnost odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci vozidla příslušnému orgánu evidence, je vlastník vozidla povinen takovou skutečnost bez zbytečného odkladu oznámit příslušnému orgánu evidence. Povinnost odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci vozidla příslušnému orgánu evidence je splněna i tehdy, pokud tak učinil provozovatel vozidla zapsaný v registru vozidel.

Cervene oznaceny text se prave vztahuje na pripad odcizeni ...

Vitut
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004

byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

Obrázek

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 09.09.2008 20:33

to vitut:Ja ty jejich vyhlasky nechapu.Pred rokem mi ukradli Favorita,povinne ruceni jsem normalne ukoncil a to po mesici co mi prislo od VB pachatel neznamy.Maly technicak si nechali na VB a SPZ asi tezko nekde najdu.

Jeste by me zajimalo,jak urednik prisel, na to,ze provozujes auto bez pojisteni,kdyz auto je stale v nejakem registru kradenych aut,ne?
ObrázekObrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.09.2008 20:36

počkej, píšeš před rokem a píšeš od VB to je divný :idea: :mrgreen:

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 09.09.2008 20:51

To Boban:no dobře,od Policie. Ale ten přístup byl parádní.Ani mi nevěřil,že jsem tam to auto měl zaparkované. Kolemjdoucích se ptal,jestli tam neviděli stát černého Favorita. :roll:
ObrázekObrázek

Boban
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boban » 09.09.2008 20:56

promiň to bylo ode mě nepěkný v tuhle chvilku takhle srandičkovat, beru z5 a omlouvám se.

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 09.09.2008 21:16

Compressor píše:to vitut:Ja ty jejich vyhlasky nechapu.Pred rokem mi ukradli Favorita,povinne ruceni jsem normalne ukoncil a to po mesici co mi prislo od VB pachatel neznamy.Maly technicak si nechali na VB a SPZ asi tezko nekde najdu.

Jeste by me zajimalo,jak urednik prisel, na to,ze provozujes auto bez pojisteni,kdyz auto je stale v nejakem registru kradenych aut,ne?
Zkusim strucne, je to docela dlouha pohadka a rano vstavam do prace ... :-)

Auto ukradli v Pze a hlaseni o kradezi jsem udelal na nejblizsi stanici Krystufku. Tam mi vzali maly technicak s tim, ze ho postoupi uradum. Sepsali takovy canc (rikali tomu vznosne Konference a nadelali v tom asi deset hrubek) a rekli at to odnesu na pojistovnu a zrusim povinne ruceni s oduvodnenim "odcizeni", tot vse.
Po roce a pul se pak ozval MeU v Brode. Prvni chyba byla v tom, ze nejaky vohnout z Allianz poslal na kancelar pojistitelu, ze pojistka zanikla z duvodu uplynuti doby. Kdyz pak kancelar pojistitelu oznamuje zmeny uradum, tak duvod zaniku neuvadi, to si ma overit urednik podle evidence vozidel.
Druhy velky problem je, ze v dnesni dobe komunikacnich moznosti pracuje system evidence vozidel v silene neprehlednem DOSovskem systemu, kde musis vsechno hledat podle hesel. Moje predstava, ze kdyz zadam VIN vozidla, tak vybehne hlaska, ze vozidlo je v registru odcizenych, se bohuzel nekona. Tim padem - pokud urednik cilene nehleda urcite auto, tak jen porovnava data z kancelare pojistitelu s evidenci.
Nejvetsi for je v tom, ze z kancelare pojistitelu mu na stul dorazi veskere zmeny, tj. prodeje, zmeny pojistoven, likvidace, kradeze, proste vsechno. Skutecnych provineni proti zakonu je v hlade papiru (kolem 10000 za rok) kolem 1 % a tim padem to moje nasel asi za rok a pul. Koukl do evidence a co tam nevidel - statut vozidla PROVOZOVANO. Oni totiz v Praze na magistrate jen zablokuji maly technicak a do nejake poznamky daji hlasku o tom, ze je vozidlo pohresovano. Pokud tedy neprohleda vsechny podokna, tak to nenajde. A vubec, proc by to resil, ze ... Za chyby stejne muze majitel ....

Obrázek

vitut
Člen klubu
Člen klubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitut » 09.09.2008 21:22

Compressor píše:To Boban:no dobře,od Policie. Ale ten přístup byl parádní.Ani mi nevěřil,že jsem tam to auto měl zaparkované. Kolemjdoucích se ptal,jestli tam neviděli stát černého Favorita. :roll:
Oni prijeli, jo? Ja volal na Policii a oni rekli: "Tam a tam, jo? Hmm. A nemohli Vam to odtahnout? Ne? Tak prijedte na stanici a sepisem to." Proste rutina.

Jeste k tomu nalezeni, musi to byt sakra nahoda. Ja uvedl do protokolu dva lidi, ktere znam (prodejce auta a servisman) a ani jednoho nikdo nikdy nekontaktoval. Druhy canc o odlozeni pripadu poslali za 10 dni, 22.12., hezky darek k Vanocum. Auto je s nejvetsi pravdepodobnosti rozrezane na srotaku, dily se postupne rozprodaji (je toho plna Annonce).

Vitut

Obrázek

Compressor
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Compressor » 10.09.2008 12:09

To vitut: Jo,jak mě ta moje ráno vzbudila,kde jako parkuju,tak říkám tady pod oknem ne?A pod oknem prázdné místo.Tak jsem hned volal VB,tam mi rekli,ze hned po nem vyhlasi patrani(coz docela pochybuju) a ze tam posle hlidku.No prijeli za chvili.Vylezl,ukazal jsem mu prazdne misto,dival se na me,jako ze kecam a zacal odchytavat lidi jdouci na autobus,jestli tam opravdu stal cerny Favorit.Samozrejme nikdo nevedel,jak ma asi tak vedet,ze tam a tam stal cerny favorit. Udelal fotku prazdneho mista a ze to jako pojedeme sepsat k nim. To jsem mu jeste rekl,ze to rozbite sklo na zemi je cerstve a nejspis z meho tonovaneho skla. Tak si to vyfotil,nalozil me do auta,nastartoval a chcip.Takhle se to opakovalo asi 5x nez se s tou vylagrovanou filckou rozjel,nacez se me zeptal,jestli si myslim,ze by s takovym autem nekoho chytal.
Na sluzebne to prevzal jiny pipin,tukal to tak...no snad hodinu klepal tech par vet a furt se vymlouval na novy system v PC.A ze mu nejde to a ono.A ja si rikal...no na takove archivni zalezitosti se ani nedivim,ze ti tam nic nejde.
Vytisknul,ja to podepsal a sel do pryc a ze do mesice mi prijde papir.Druhy den mi vola nejaka Marenka,ze zapomeli sepsat nejaky dalsi papir,at se dostavim. Nato ja rekl,ze nemam cas litat po fizlarnach,ze taky nekdo musi pracovat...mel jsem dodat narozdil od nich.Kdyz jsem to tam sel doresit,ptal jsem se Marenky,jak to vlastne hledaji to auto a na to mi rekla,ze obvolali autobazary a ze jim bylo receno,ze se takove auta nevykupujou. Mozna by stacilo zvednou tu tlustou prdel,zajet na autoburzu a mozna ze bych tam nasli to Facko komplet jako nahradni dily.Ono tech Black-line Facek zase tak moc nejezdi. Po mesici pachatel neznamy a tim to haslo.
Na zaver:Pak se clovek v novinach docte,ze policie delala na autoburze v Ostrave kontrolu a nenasla nic z kradenych aut.Tak to me vzdycky pobavi,protoze by me zajimalo,kde ten chlap vzal 10 kusu dveri od Favorita,kazde jine barvy bez prokazaneho puvodu.
Jo jinak cca pred 2 mesici jsem videl na stare Mazde hlinikove kola z Felicie(ty stejne co jsem mel ja).A musim rict,ze kdyz jsem kolem toho auta sel,uplne me zamrazilo,protoze ty disky byly odrene presne na tech mistech,kde jsem je mel odrene ja. Takze bych se ani nedivil,ze jsou z toho meho auta.
ObrázekObrázek

chaluha
Nováček
Nováček

Příspěvek od chaluha » 11.09.2008 13:46

Zdravim všechny ,dík za nápady a rady.
Věc se má tak ,že řešení jsem našel,ale nechci ho tady psát,pač sou tady i pojištováci a fakt nechci aby to věděli.
Kliče od defend. žádné číslo nemá,od toho je karta.Tim,že mi to napsal,jsem měl 15% slevu na pojištění.Když sem zavolal tomu co to se mnou sepsal,tak povídá"já nejsem povinen jít s váma do auta to kontrolovat,na smlouvě je napsáno, že co jste mi řekl je pravda a to jste podepsal." a tim je z toho venku.Dobrý co??
Doporučuju na tohle nikdy nepřistoupit,jsou z toho zbitečné problémi!

Až to vyřešim,tak napíšu jak sem dopad at mají ostatní představu.Už se tešim na fofoII,když mi daj prachy.Zdar
Ford Focus combi II 1,6 16v duratec

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 11.09.2008 13:53

jo jo ako som pisal...nechcem tu slevicku zadarmo.. :?
tak drzim palce

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 11.09.2008 14:49

hmm poistovak riadny parchant... resp. amatersky suplikant... :roll:
drzim palce !!

panther7
Test driver
Test driver

Příspěvek od panther7 » 11.09.2008 15:27

Když sem to tady psal, já Vám nic neříkal, aby jste si napsal zámek řadící páky-vy to podepsal a je to. Držím palce, ale pojištovák je pěknej křivák
Ford Focus 1,8TDCi 85kW, Trend Celebration 6/2008 Combi
Obrázek fotogalerie
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“