quickie:
1. hmm - je pravda, ze poistovne su "mrchy" (teda im ide len o prachy, ako kazdemu) a vazne bol problem si obstarat poistne podmienky, kedze na webe neboli k dispozicii. Ja som to riesil tak, ze som mal agenta na kazdu poistovnu a nech mi ich poslu mailom, aj s ponukami, ze potom sa rozhodnem. Problem som s tym nemal. Nejake cislo na poistovnu mas na ich web strankach, takze by som to riesil takto - proste poviem, ze xcem to a to (havar. poistku na auto + etc.) a nech mi poslu navrh zmluvy + poistne podmienky mailom. Pripadne obvykle predajca ma kontakt na nejaku osobu - sprostredkovatela poistneho - ktory spolupracuje obvykle s viacerymi poistovnami - cize da sa jeho poprosit, pripadne skombinovat vsetko dokopy.
2. Zatial viem, ze banky ani poistovne, leasingovky, etc.. v SR nemaju centralny register klientov - teda si nevedia vymenit medzi sebou info o neplaticoch. Ale tak isto viem, ze uz +/- rok na tom pracuju. Kedy to bude to vsak netusim. Ale vramci jednej poistovne mozu mat takuto evidenciu, kedze vsak v ziadnej nepracujem, zistit to neviem. Jo a neviem, co si sposobil ani ako je to pokryte ani na zaklade coho im musis splacat peniaze, takze tam by som mozno zacala a zistil, ci ti vobec maju moznost zobrat auto, alebo si "nasilne" (sudnou cestou) mozu vymahat zvysenie splatok. Ale min. to mozu urcite zohladnit vo vyske poistneho pre Teba

. Avsak na druhej strane maju v poistovniach velky bordel, takze je len otazkou ako dlho...
3. ak som dobre pochopil - uvazujes o poisteni v SR - takze z mojho nedavneho skumania rovno vyluc Generali a OTP Garanciu poistovnu (dovody hladaj vyssie v mojom prispevku). Ja sam mam kooperativu, ale nehovorim, ze je to najlepsie riesenie. Celkom som pocul normalne reakcie na Alianz, ci Cesku poistovnu slovensko. Ale rozhodnut sa musit Ty, nikto iny

.