Reklamace skryté závady

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
pavelk
Junior
Junior

Příspěvek od pavelk » 27.07.2006 22:31

tak prozatím vyměním ještě 2 čidla a pak už budu jen čekat co se zase vysype. Naštěsí s tím jezdí výhradně manželka takže to nemůže hodit na mě že s tím jezdim jak prase a furt se to jebe. :lol:

rask
Nováček
Nováček

skryte zavady pri predaji auta

Příspěvek od rask » 20.07.2008 16:42

Co je presne myslene pojmom "zaruka na skryte vady" pri predaji auta? Konkretne som cca 2 tyzdne dozadu predal 7 rocne auto a kupujuci teraz reklamuje, ze nie su dobre čapy a ze ich treba vymenit. Pokial viem, ta pripadna zaruka (tusim je to 6 mesiacov) sa vztahuje na veci ako motor, prevodovka... a nie na veci ktore podliehaju opotrebeniu....nejako sa mi to nezda, ze reklamuje taketo nieco....ma s tym niekto skusenosti?

awas
Nováček
Nováček

Re: skryte zavady pri predaji auta

Příspěvek od awas » 20.07.2008 17:40

Osobně bych ho poslal pryč, u 7 letého auta se dá logicky předpokládat,že běžné díly,které podléhají opotřebení už mohou být horší.Něco jiného je to jak píšeš,třeba u motoru jako se stalo mně,že mi prodávající prodal focuse se špatným motorem.
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 20.07.2008 17:57

Já přidám jinej příklad. Synovec prodal motorku. A kluk co si jí koupil ho chce dát teď k soudu páč tam prej byli skryté závady. Vyjmenoval jich hafo, ale ta největší byla asi ta že prej byl prasklej rám. Synovec tvrdí že motorka byla naprosto v pořádku, samozřejmě to nebyl novej stroj, ale prasklej rám prej rozhodně neměla. Jak to teď je? Ten co jí koupil chce po synovcovi 18tis. za servis a nebo to zněj prý dostane soudně. Že prej soudu stačí aby autorizovaný servis, v tomto případě Suzuki, vydal zprávu že ten prasklej rám byl opravdu v době prodeje. Soud prej na to přihlíží. Řeší se to vůbec takhle? Já osobně věřim synovcovi, on je na motorky šílenej pečlivka a nikdy by motorku s prasklym rámem nekoupil, ještě když mašiny kupuje výhradně od svého nejlepšího kámoše kterej má motosalon. Nevěřim že by mu to takhle prodal.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

awas
Nováček
Nováček

Příspěvek od awas » 20.07.2008 18:18

Pokud si je jistý,že rám prasklý nebyl může být v klidu.Autorizovaný servis (ani žádný jiný) nemůže dokázat,že byl a ni to dělat nebudou.To může jedině soudní znalec,kterého by si mohl sehnat a v případě praskliny mu právník rovnou řekne,že to je hodně riskantní,že nakonec víc prodělá na právníkovi a soudním znalci a soudu samotném atd.Prošel jsem si tím.Každopádně můžete zkusit on-line poradnu na SOS bud zdarma napsat,nebo přes telefon za nějakých 8kč/min což se vyplatí.

http://www.spotrebitele.info/poradna/
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000

Damon
Test driver
Test driver

Re: Reklamace skryté závady

Příspěvek od Damon » 20.07.2008 18:20

Sloučení do jednoho tématu :arrow:
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 20.07.2008 18:33

awas: Díky moc za super zprávy a za odkaz na poradnu. Zdálo se mi to trochu přitažený za vlasy s těma servisama 8)

Damon: Sorry za duplicitní téma :oops:
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

pette
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od pette » 20.07.2008 19:18

mám stim skušenost (po 5 měsícich mi kupující chtěl vrátit auto :roll: :roll: a těch pěnez navíc co chtěl :evil: nedostal nic :wink: ) jinak hodně záleží na kupní smlouvě :!: :!:
začlo to děravým výfukem :roll: :roll: atd.
Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4

měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 21.07.2008 23:09

awas píše:Osobně bych ho poslal pryč, u 7 letého auta se dá logicky předpokládat,že běžné díly,které podléhají opotřebení už mohou být horší.Něco jiného je to jak píšeš,třeba u motoru jako se stalo mně,že mi prodávající prodal focuse se špatným motorem.
ale ono je to stejne i s tím motorem pokud v dobe prodeje fungoval , tak to ze za nejakou dobu se neco stane neni skryta vada ale vada vznikla opotrebenim , to je to same jako kdyby nekdo z nej vylil olej a pak to reklamoval ze ten motor zadrel . tak se bude zkoumat jestli v dobe prodeje byl uz nejak pozkozeny atd . ale pokud k pozkozeni doslo vinou stari nebo nevhodnou udrzbou tak si myslim ze je to neprustrelne .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

lucass
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass » 01.08.2008 19:57

Zdravím všechny,

nevíte někdo, jak se má postupovat v případě, že bazar uzná reklamaci ojetého vozu, ale pro výměnu poškozeného dílu za nový, v mém případě originální, požaduje finanční spoluúčast (polovinu z kupní ceny), anebo nabízí jako alternativu výměnu za neznačkový (neoriginální) nejlevnější díl, na který ale odmítá dát záruku? Má povinnost vyměnit díl takřka jedna ku jedné bez požadování poloviční spoluúčasti?

Navíc jsem zjistil, že byl vůz celý bouraný (při koupi mi bylo sděleno, že je bouraná jen zadní část). Na celé jeho délce na několika místech jsou zřejmá prohnutí prahů či dveří, na všechn dveřích v horní části je patrné broušení laku, poněvadž jsou zbroušena částečně i skla oken. Odstoupili byste od smlouvy, nebo požadovali slevu z ceny? A to jakou? Pořizovací cena byla 150 tisíc.

Děkuji za odpovědi.
Ford Mondeo 1.8 TD MKII, kombi, 66 kW, 01/1998, fialová metalíza
Daewoo Nexia 1.5 MPi, hatchback, 55 kW, 04/1995, zelená metalíza

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 01.08.2008 20:03

osobne by som od zmluvy odstupil...
to k prvemu bodu: možu ti dat akykolvek nahradny diel, ale MUSIA poskytnut zaruku

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 01.08.2008 20:24

maji jeste variantu ze ti tam muzou dat dil pouzity protoze asi nikde neni ze se musi dat dil novy - jde o to zavadu odstranit a pokud treba budes mit na 8let starem aute neco vadneho a tim ze se tam da nova vec tak se defacto zhodnoti tak proto asi ta spoluucast , jinak zaruka na novy dil at origo nebo neorigo by mela platit .

k te bouracce - jde o to , kdo a jak to spravoval , to ze jsou prohle prahy nemusi byt od bouracky ale kdyz treba najede na neco tak se prah prohne a aby se nemusel menit tak se jen vyklepe a nastrika .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

lucass
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lucass » 02.08.2008 23:03

Díky za reakce.

S tou výměnou originálního poškozeného dílu za nový neoriginální mi šlo hlavně o to, aby se ten neoriginální, tj. zřejmě méně kvalitní, nepoškodil za pár kilometrů znova. Myslím si, že pokud by se to stalo do dvou let, kdy by na něj platila záruka, musel by jej bazar znova bezplatně opravit. Nebo se pletu? Jedná se o setrvačník, a tak bych asi měl spíš přistoupit na tu spoluúčast a koupit originální díl, i když samozřejmě nikde není psáno, že se nepoškodí za stejný čas jako ten neoriginál :| Docela dilema.

Ty poškozené prahy pochází opravdu z bouračky. Při koupi jsem byl upozorněn, že to bourané bylo, ale jen trochu zezadu. Ale právě teď přicházím na to, že to muselo být majznuté daleko více. Uvidím, jak to dopadne při převzetí po opravě toho setrvačníku. Pokud se mi tam něco nebude zdát (mám obavy, aby mi nenabulíkovali, že tam dali ten originální díl, chtěli po mně spoluúčast, ale ve skutečnosti by tam byl ten levnej neoriginál) a stav vozu nebude lepší, vůz nepřevezmu a po lhůtě 30 dní, které mají na opravu, odstoupím od smlouvy a začnu shánět Focuse jinde.
Ford Mondeo 1.8 TD MKII, kombi, 66 kW, 01/1998, fialová metalíza
Daewoo Nexia 1.5 MPi, hatchback, 55 kW, 04/1995, zelená metalíza

mfly
Nováček
Nováček

Příspěvek od mfly » 04.07.2011 15:42

Zdravím a prosím o radu...

před cca třemi týdny jsme koupil ojetý ford focus r.v. 2004, 1.8 TDCi 85 kW, auto jsem prohlédl...bylo v pohodě, jelo v pohodě i ve Fordu mi potvrdili dobrý stav...ale odešlo mi turbo (po ujetí cca 600 km od koupě). Dnes mi to ve Fordu rozebrali s tím že to je opravdu turbo a že to chce celé vyměnit. Je tohle skrytá závada? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Bazar se cuká že za tohle přece nemůže, že prostě díl dosloužil.
Ford Focus 2004 - 1,8 TDCi 85kW

Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 04.07.2011 22:18

mfly píše:Zdravím a prosím o radu...

před cca třemi týdny jsme koupil ojetý ford focus r.v. 2004, 1.8 TDCi 85 kW, auto jsem prohlédl...bylo v pohodě, jelo v pohodě i ve Fordu mi potvrdili dobrý stav...ale odešlo mi turbo (po ujetí cca 600 km od koupě). Dnes mi to ve Fordu rozebrali s tím že to je opravdu turbo a že to chce celé vyměnit. Je tohle skrytá závada? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Bazar se cuká že za tohle přece nemůže, že prostě díl dosloužil.

jde o to jestli to turbo bylo treba predtim neodborne opravene , to by byla skryta vada ze to nekdo opravil a treba tam dal neco jako provizorního nebo tak ale muselo by se to prokazat , pokud opravdu odeslo opotrebenim a nikdy s nim nikdo nic nedelal , tak to neni skryta vada ale vada opotrebenim , to by ti musel nekdo potvrdit (nejlepe soudni znalec ) ze to turbo bylo v dobe prodeje vadne ( coz asi nepotvrdi ) a ze ted se rozbilo uplne .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“