Začouzený výfuk
- awas
- Nováček
Začouzený výfuk
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se dá něco soudit podle stavu výfuku,protože někdo ho má černý jak bota a jiný se stejným motorem zase krásně čistý???? Jo a taky si lámu hlavu jak má být otočené očko na olejové měrce u focusu 1.6 16V r.v.2000 ,když koukám na netu na inzeráty někdo ho má nasměrované k sobě a někdy zase bývá směrem k motoru.Rozdíly mezi těmito polohama jsou přitom poměrně velký.Díky.....
Naposledy upravil(a) awas dne 10.07.2008 00:06, celkem upraveno 1 x.
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000
- Jemar
- Zkušený
Re: Výfuk
Myslím že auta s katalyzátorem mají všechny černé výfuky. Zabarvení výfuku ale trvá dost dlouho. Měl jsem před rokem nový zadní díl výfuku a trvalo snad půl roku než zčernal. Ještě než byly katalyzátory, dala se podle barvy výfuku určit bohatost směsi - šedá - chudá směs, černá - bohatá směs. Po nástupu katalyzátorů všechny výfuky zčernaly a už se nedá určit složení směsi podle barvy. Jen si nechat udělat emise.
Co se týče polohy měrky na olej, nikdy jsem to takhle detailně nezkoumal. Nevím to úplně jistě a jsem línej se dojít podívat, ale myslím že oko měrky směřuje směrem doprava k převodovce.
Co se týče polohy měrky na olej, nikdy jsem to takhle detailně nezkoumal. Nevím to úplně jistě a jsem línej se dojít podívat, ale myslím že oko měrky směřuje směrem doprava k převodovce.