Nehraje rádio
- Schnack
- Nováček
Nehraje rádio
Zdravím kolegy,
přestalo mi hrát rádio 6000CD RDS s podporou handfree (viz. foto1). Stalo se to za jízdy, párkrát si "bliklo" a konec. Handsfreečko před repráky jede, takže není úplně mrtvý, ale nesvítí display na nic nereaguje. Možná že jen někde vypadlo 12V od tuneru, ale ...
Když porovnám moje konektory a popis konektorů, který je tady na fóru, tak je rozdíl v konektoru A - což je konektor nejvíc vlevo při podledu zezadu. Na popisu tam je 8 pinový a já mám 7 pinový konektor. Signály sedí, až na to, že já nemám osazený 7. pin, na kterém by mělo být u 8-mi pinového konektoru 12V. U 8-mi pinového není osazen 8. pin (viz. foto2).
Našel jsem jeden "volný" drát s koncovkou, na kterém se objeví 12V po zapnutí zapalování stejně jako na pinu 3 - ignition signál. (viz. foto3), ale nenašel jsem místo, odkud by mohl vypadnout. Na pin 7 konektoru A dát nejde, protože koncovka je moc velká.
Poradí někdo?
Předem moc díky
přestalo mi hrát rádio 6000CD RDS s podporou handfree (viz. foto1). Stalo se to za jízdy, párkrát si "bliklo" a konec. Handsfreečko před repráky jede, takže není úplně mrtvý, ale nesvítí display na nic nereaguje. Možná že jen někde vypadlo 12V od tuneru, ale ...
Když porovnám moje konektory a popis konektorů, který je tady na fóru, tak je rozdíl v konektoru A - což je konektor nejvíc vlevo při podledu zezadu. Na popisu tam je 8 pinový a já mám 7 pinový konektor. Signály sedí, až na to, že já nemám osazený 7. pin, na kterém by mělo být u 8-mi pinového konektoru 12V. U 8-mi pinového není osazen 8. pin (viz. foto2).
Našel jsem jeden "volný" drát s koncovkou, na kterém se objeví 12V po zapnutí zapalování stejně jako na pinu 3 - ignition signál. (viz. foto3), ale nenašel jsem místo, odkud by mohl vypadnout. Na pin 7 konektoru A dát nejde, protože koncovka je moc velká.
Poradí někdo?
Předem moc díky
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nehraje rádio
zkus domacknout panylek kdyz ho bude mit jakoby zapnute
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Schnack
- Nováček
To Foki: Bohužel vyzkoušeno (jako první, ještě za jízdy
) - a bez účinku 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ten vytahovaci panel - tatranku - rozsrubuj, plosne kontakty pregumuj tvrdou gumou (seda strana 2 barevne gumy, ma v sobe skelny prasek) do kovoveho lesku, zase ho sesrubuj dohromady a opatrne napruz kontakty na radiu - ty take pregumuj.
- Chobby
- Junior
Zapojení pinů konektoru A je následující:
1. Battery -napájení +12V
2. Illumination -ve -osvětlení -
3. Ignition -zapalování +12V
4. Illumination +ve -osvětlení +
5. Vehicle Alarm -alarm vozidla
6. Power Ground -kostra
7. Switched A+/Antenna -napájení antény
8. Not Used -nezapojeno
z čehož vyplívá, že je to správně (na co by osazovali 8. pin, když je nezapojen), 7. pin nemáš zapojen, protože nemáš vysouvací anténu ani anténní zesilovač, případně audiozesilovač apod. Chybu bych hledal spíš viz. pelen.

1. Battery -napájení +12V
2. Illumination -ve -osvětlení -
3. Ignition -zapalování +12V
4. Illumination +ve -osvětlení +
5. Vehicle Alarm -alarm vozidla
6. Power Ground -kostra
7. Switched A+/Antenna -napájení antény
8. Not Used -nezapojeno
z čehož vyplívá, že je to správně (na co by osazovali 8. pin, když je nezapojen), 7. pin nemáš zapojen, protože nemáš vysouvací anténu ani anténní zesilovač, případně audiozesilovač apod. Chybu bych hledal spíš viz. pelen.

-
- Test driver
Zkus na pár minut odpojit baterku - už to tady hodně lidem pomohlo (ale musíš znát PIN rádia).
- Schnack
- Nováček
Panylkem to nebude a vzhledem k tomu, ze je radio uz asi 2. tyden mimo auto, tak jen v nejakem pastavu asi taky ne.
Bude kiks v radiu, protoze kdyz se vyhodi panylek, tak pod nim je cervena LED, ktera by mela svitit a u mne ...... nesviti
Bohuzel ted nemam po ruce 8 torxe, a nejak mi nedockvaklo, ze je dneska statni svatek
. Musim pockat do pondeli a podivam se, jak dela Ford (no spis nejakej OEM vyrobce) vnitrnosti radia. Moc sanci si nedavam, ale vic to podelat stejne nemuzu.
Diky vsem za rady
Bude kiks v radiu, protoze kdyz se vyhodi panylek, tak pod nim je cervena LED, ktera by mela svitit a u mne ...... nesviti

Bohuzel ted nemam po ruce 8 torxe, a nejak mi nedockvaklo, ze je dneska statni svatek

Diky vsem za rady

- Schnack
- Nováček
Tak jsem to vzdal. Radio nehraje a dovolena se rychle blizi. Jako nahradu jsem si vybral tohoto http://www.exa.cz/autoradio-kenwood-kdc ... -3846.html Kenwooda a po precteni fora jsem udelal tento seznam:
1) radio Kenwood KDC-W6537U
2) konektor ISO Ford 90> (napajeni, repro)
3) interface na ovladani z volantu 52sfo001+52kabKEN
4) ISO redukce pro Fiesta 96-01, Mondeo 96-03, Focus 98-, Cougar, Puma, Transit (plastovy ramecek do palubni desky)
5) Anténní adaptér ISO - DIN
Je to vsechno? Za potvrzeni predem moc diky.
1) radio Kenwood KDC-W6537U

2) konektor ISO Ford 90> (napajeni, repro)
3) interface na ovladani z volantu 52sfo001+52kabKEN
4) ISO redukce pro Fiesta 96-01, Mondeo 96-03, Focus 98-, Cougar, Puma, Transit (plastovy ramecek do palubni desky)
5) Anténní adaptér ISO - DIN
Je to vsechno? Za potvrzeni predem moc diky.
- Chobby
- Junior
V podstatě ano... 

- soel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ve spolek.
Prosím o radu. Přestal mi hrát reproduktor v pravých zadních dveřích. Odkud myslíte, že je lepší začít hledat závadu? Začít vyjmutím rádia, nebo rozebráním čalounění zadních dveří?
Prosím o radu. Přestal mi hrát reproduktor v pravých zadních dveřích. Odkud myslíte, že je lepší začít hledat závadu? Začít vyjmutím rádia, nebo rozebráním čalounění zadních dveří?

Ford Focus Turnier 1,8 TDCi
r.v.2002
r.v.2002
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych zacal temi dvermi.