Baterie / autobaterie / nabijecka
- Depena
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Baterie
Včera mi odešla baterka, byla tam motorcraft 50Ah, přijedu z výletu, otevřu vrata a už jsem to nenatočil. Tak jsem tam dal baterku ze škodovky 40Ah a jede to ale chci se zeptat jestli tam nevadí tak slabá baterka. Novou koupím varta blue dynamic ale potřebuji poradit jak silnou byste mi doporučovali nebo jestli nevíte nějaký stránky kde je doporučený proudový rozsah baterek pro focusy, na té stránce jsem dřív byl ale už si nepamatuju co tam psali a nemůzu ji najít už tak se tady raději zeptám zkušených
předem díky za rady

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Vzdyt jsi na strankach o baterii, staci jen zalistovat. 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
V sobotu mi začlo blbnout dobíjení a jelikož mám baterii starou 6 let a potřeboval jsem dojet ještě 130 km tak jsem si koupil novou od výrobce TAB ; TOPLA top + 30% + oko, 72Ah; startovací proud 720 A. Má někdo zkušenosti s touto baterií.
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tabku jsem měl kdysi V Kadettovi, bohužel mi vlivem špatného dobíjení detonovala, takže nemůžu posoudit. Jen se mi zdá jestli 72Ah nemáš zbytečně moc. Vlastně nevím co máš za motor 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
1,8 TDCI 85kW Angelino
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ok tak to jo. Pelen má 1.8 tddi a má tam tuším 70Ah.
Než mě ta Tabka explodovala, tak se v tom autě ohřála určitě 3 roky. Se startováním jsem neměl problémy ani v těch největších mrazech.
Než mě ta Tabka explodovala, tak se v tom autě ohřála určitě 3 roky. Se startováním jsem neměl problémy ani v těch největších mrazech.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to byla asi ještě ta stará. Novou sis vlastně kupoval na Ježíškapelen píše:Já mám zatím originální baterii Motorcraft 70Ah/680A a při startování v zimě při -17°C jsem měl se startováním již potíže. Měl jsem však motorový olej 10W40 (teplotní rozsah od -20 až-25°C do +30°C). Teď po výměně oleje mám 5W40 (teplotní rozsah -25 až-30°C do +30°C) a počítám, že příští zimu při -17°C ještě potíže se startováním mít nebudu.

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ta stara vydrzela 8 let a 4 mesice:
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &start=300
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &start=300
- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám, že to byla totálka když ani centrál nežbleptne.
-
- Test driver
mne sa niečo stalo podobne pri ceste zo španielska na Ka, celu dobu šlapalo fakt suprovo za 14 dní cca.5000km, klima v podstate non stop...došli sme domov v sobotu ,vyložili veci a v nedelu som chcel ist do prace a uplne nič, radšej neskušam žiadne roztahovanie a necham sa odtiahnut do servisu..tam zistili, že 8 ročná motorcraft mala dve prepážky totalne vyhorene. Ich zaver bol ,že pri tak dlhej jazde, alternator ju skratka neustalým dobijanim odrovnal..tak som mal štastie jak svina 

- Dany
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Hele mám jednu perlu k pláči. Známý si pořídil Passat B6 1.9tdi a půjčil jej synáčkovi na noc ke své borce. Ráno bylo -20C a nemoh nastartovat, tak zavolal kamarádovi a ten ho roztláčel na laně. Po 100-200 metrech to tomu cypovi chytlo a jel domů. Když přijel do Studénky, tak mu došla nafta a on si myslel že nejspíš blbne baterka a proto to nejede, tak volal znovu tomu borcovi, aby ho roztlačil. Tentokráte auto nechytalo a borec se tomu strašně divil. Nakonec se zjistilo že baterka je ok, ale chtělo by to jen natankovat. Děcka budete se divit, ale to auto je stále pojízdné 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chmelko, prepazky nemohly "vyhoret" prebijenim, ty se prostre rozzsypaly starim, 8 let baterka to je prakticke maximum.
-
- Test driver
pelen:fakt si myslíš,že to bola taka brutalna nahoda? 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, mi odesla baterka tak, ze jsem natankoval, nastartoval, ujel cca 3 km, zastavil, sel k bankomatu, pak k FoFovi a uz jsem si ani neskrtl.