Ford bouračky aneb ať se tohle každému z nás vyhne...
- Tomis
- Junior
Re: FF bouračky,aneb ať se tohle každému z nás vyhne....
Včerejší (20.5) nehoda vozidla Ford Scorpio. Bohužel čtyři mrtví a jeden těžce zraněný.
Pravděpodobná příčina je rychlost.
Pravděpodobná příčina je rychlost.
- Homer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Naprosto s tebou souhlasím, že to je debil. Byl jsem u toho a toho smrtelně zraněnýho jsem tahal z pod auta. On měl smůlu, že byl připoutanej. Jak se potkal s tím Leonem, kterej mu otevřel celou levou stranu, tak ho pás vytáhnul z auta a on se namotal pod auto. Detaily vynechám.To je to jedno procento, kdy pásy nezachrání život.chmelko píše:tak kvoli takemu debilovi vyhasol další život a ja prišiel skoro o hodinu neskor do prace![]()
http://www.novinky.cz/clanek/140275-opi ... ranil.html
Lidi nebuďte debilové a nesdejte za volant ani po jednom malým pivu ani ráno po flámu. Zbytkáč je taky sviňa.
-
- Test driver
tak toto ta Homer obdivujem..toho chlapa mi je fakt luto, ale asi aj bez pasu by to neprežil..
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jednou jsem byl svědkem ošklivé autonehody. Bylo to při rally Český Krumlov, spali jsme v obci Křemže. Večer jsme šli do místní restaurace takovou slepou ulicí která končila vysokým obrubníkem, trávníkem, kovovým zábradlým, 2,5m hlubokým příkopem kde byl chodník a silnice a na druhé straně baráky. Najednou šílenej hukot, sotva jsme se stačily rozutéct a kolem nás se prohnal šílenec s autem. Pak následoval náraz na obrubník a dlouhý let za zvuku vytočeného motoru, ten magor ani neubral. Let zakončil náraz na střechu protilehlého domu za ohromné rány bortících se plechů se auto sesunulo na zem střechou dolů. Nedovede si představit ten pocit když se nám tohle odehrávalo před očima. Běželi jsme k tomu zábradlí a uviděli jsme tu zkázu. Někteří z nás hned seskočily dolů. Já až po chvilce. Vyndali jsme z auta pěkně pomláceného řidiče a dávali mu první pomoc, pěkně z něj táhl chlast. Po chvilce řekl že je v autě kamarád. Toho byla velká práce dostat ven, byl skřípnutej pod palubkou a ruka mu koukala ven. Pěknej hnus. Docela dlouho jsme čekali na nějakou pomoc. Nejdříve přijeli hasiči, ale zřejmně je to hodně sebralo a nebyli schopni nám pomoci. Z toho druhého při snaze mu dát masáž srdce mu z úst vytékala krev. Zřejmně velké vnitřní zranění. Když přijela záchranka tak jsme odešli a už jsme neměli ani chuť jít do hospody. Pěkně hnusnej zážitek.
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Mobydicku, to se divím, že když přijeli hasiči, tak vám nebyli schopní pomoct. Co to bylo za hasiče? Nebyli to místní dobrovolní, kteří vyjedou jednou za deset let? Protože hasiči, kteří jezdí k DN jsou vycvičení a valná většina je otrlá, protože takové obrázky vidí dnes a denně. Jsou nacvičené postupy pro vyproštění zraněných, zajištění auta, zabránění úniku látek atd.
Nicméně to musel být pro tebe šokující zážitek. Dostat chlapa z pod palubky, která leží na jeho nohou je umění i pro hasiče, neřku-li pro laika, který navíc nemá po ruce žádné nářadí na vyprošťování.
Já jel včera do práce okolo hromadné DN u Rychaltic na 1/48 (bylo to v TV, novinách...) - 2xnáklaďák, 3xosobák a musím říct, že se mi úplně sevřel žaludek při pohledu na tu zmasakrovanou fabii. Na místě jako první zasahoval kolega (velitel čety), který jel do práce. V okamžiku, kdy jsem projížděl já už na místě bylo asi 5 sanitek a hasiči z Frýdku-Místku, kteří vyprošťovali zraněné. Odkaz na fotky např. zde http://www.pozary.cz/rubriky/udalosti/h ... 11706.html nebo zde: http://www.hzsmsk.cz/?ID=1154. Lidi dávejte na sebe fakt pozor, tak jak psal Homer, nemá cenu pít, když řídíte - zle se to vymstí!!!
Nicméně to musel být pro tebe šokující zážitek. Dostat chlapa z pod palubky, která leží na jeho nohou je umění i pro hasiče, neřku-li pro laika, který navíc nemá po ruce žádné nářadí na vyprošťování.
Já jel včera do práce okolo hromadné DN u Rychaltic na 1/48 (bylo to v TV, novinách...) - 2xnáklaďák, 3xosobák a musím říct, že se mi úplně sevřel žaludek při pohledu na tu zmasakrovanou fabii. Na místě jako první zasahoval kolega (velitel čety), který jel do práce. V okamžiku, kdy jsem projížděl já už na místě bylo asi 5 sanitek a hasiči z Frýdku-Místku, kteří vyprošťovali zraněné. Odkaz na fotky např. zde http://www.pozary.cz/rubriky/udalosti/h ... 11706.html nebo zde: http://www.hzsmsk.cz/?ID=1154. Lidi dávejte na sebe fakt pozor, tak jak psal Homer, nemá cenu pít, když řídíte - zle se to vymstí!!!
- vcedula
- .
Tiez som raz zazil nechutnu nehodu a odvtedy viem, ze nie len chlast, ale aj unava zabija. A viem, ze niekedy je clovek uplne bezmocny.
Isiel som so svokrom (tchan) na ryby, skoro rano, cca 5:00, leto. Vychadzali sme z dediny Velke Ulany smerom na Galantu, je tam hroozne siroka cesta, ale dost klukata. Ked sme vchadzali do prvej zakruty, tak z nej prave vychadzal Trabant
, ktory isiel celkom svizne. Ako presiel cez tu zakrutu, tak nevyrovnal kolesa a v pnej rychlosti, odhadujem tak 70-80 km/hod, vyletel von z cesty a napalil to rovno do stromu. Trosky ich celneho skla nam preleteli cez auto. Okamzite sme zastavili, svokor je bez noh, takze on zostal v auta a ja som utekal k autu. Bolo skratene asi o meter, ale nie len predok, cele
. Cela karoseria bola stlacena, cely interier rozleteny. Videl som tam 4 ludi, nehybali sa. Tak som isiel, ze im pomozem. Lenze bez sance. Vsetko vsade trcalo, ich koncatiny boli ani neviem kde. Vodic mal hlavu niekde pod volantom, spolujazdec ju mal v skrinke a cely bol pod skrinkou, bol to 3-dverak, takze ludi zo zadu som mohol vytiahnut len zpredu. Lenze dvere boli totalne na srot a posplietane s karoseriou. Skusal som ich pohnut, ale nebola sanca.
Takze som to vzdal a volal zachranku. Dovtedy sa nikto v aute ani len nepohol, uplne zufala situacia. Oznamil som, kde som, v tom sa zacali baby v zadu hybat, vrieskat, no strasne. A stale som bol sam. Pytal som sa bab, ako su na tom a oni zacali nieco mliet, vrieskat, nic som im nerozumel.
Prebral sa aj vodic, ale spolujazdec stale nic. Vodic vyzeral byt v pohode, tak vytlacil von dvere, medzitym prisli dalsie auta a ludia. Najhorsie bol na tom spolujazdec, ten tam nechal polovicku tvare v palubovke a mal dolamane obidve nohy. Ledva sme 3 otvorili jeho dvere a vytiahli ho von. Nastatie prezili vsetci styria. Sanitka ale prisla po vyse 45 minutach, pretoze pri Galante bola dalsia buracka a zachranka bola tam....
Nezelam nikomu, aby zazil nieco take. 4 ludske zivoty mozno vyhasinaju a ty si totalne bezmocny. Dufam, ze uz nic podobne nezazijem. Mam pamiatku na cely zivot, este teraz pocujem, ako tie baby kricali z auta a potom ked boli vonku, ako kricali a pobehovali po ceste, jedna so zlomenou nohou a otvorenou ranou. Ale najlepsie bolo, ze nikto z nich nepil
ani vodic
boli na diskoteke a boli unaveni. Vsetci zaspali a vodic s nimi
Fakt bacha, to nie je sranda. Na skole smyku nam ukazovali zopar zaberov z crash testov, ktore sa robia pri cca 60 km/hod a je to totalna destrukcia nie len auta, ale hlavne ludskeho tela. Ked mam krizovu situaciu v aute, tak vzdy vidim tu skazu v tom Trabante...
Isiel som so svokrom (tchan) na ryby, skoro rano, cca 5:00, leto. Vychadzali sme z dediny Velke Ulany smerom na Galantu, je tam hroozne siroka cesta, ale dost klukata. Ked sme vchadzali do prvej zakruty, tak z nej prave vychadzal Trabant

Takze som to vzdal a volal zachranku. Dovtedy sa nikto v aute ani len nepohol, uplne zufala situacia. Oznamil som, kde som, v tom sa zacali baby v zadu hybat, vrieskat, no strasne. A stale som bol sam. Pytal som sa bab, ako su na tom a oni zacali nieco mliet, vrieskat, nic som im nerozumel.
Prebral sa aj vodic, ale spolujazdec stale nic. Vodic vyzeral byt v pohode, tak vytlacil von dvere, medzitym prisli dalsie auta a ludia. Najhorsie bol na tom spolujazdec, ten tam nechal polovicku tvare v palubovke a mal dolamane obidve nohy. Ledva sme 3 otvorili jeho dvere a vytiahli ho von. Nastatie prezili vsetci styria. Sanitka ale prisla po vyse 45 minutach, pretoze pri Galante bola dalsia buracka a zachranka bola tam....
Nezelam nikomu, aby zazil nieco take. 4 ludske zivoty mozno vyhasinaju a ty si totalne bezmocny. Dufam, ze uz nic podobne nezazijem. Mam pamiatku na cely zivot, este teraz pocujem, ako tie baby kricali z auta a potom ked boli vonku, ako kricali a pobehovali po ceste, jedna so zlomenou nohou a otvorenou ranou. Ale najlepsie bolo, ze nikto z nich nepil

Fakt bacha, to nie je sranda. Na skole smyku nam ukazovali zopar zaberov z crash testov, ktore sa robia pri cca 60 km/hod a je to totalna destrukcia nie len auta, ale hlavne ludskeho tela. Ked mam krizovu situaciu v aute, tak vzdy vidim tu skazu v tom Trabante...
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Určitě to byla místní zásahová jednotka. Jeden při pohledu na obličej toho prvního šel zvracet, jeden se držel v povzdálí a dvá nad náma poskakovali jak kdyby nevěděli co maj dělat, když jsem je poprosil o nějakou deku tak ani nevěděli jestli nějakou maj v autě. Byl to opravdu špatný přístup od nich, věřím že profíci jsou na tom jinak, ale i dobrovolníci by měli být na takové situace připraveni, zřejmně jsme měli jen smůlu na špatnou posádku. Vyproštění toho druhého byl opravdu oříšek, nakonec nám pomohla lešenářská trubka a krumpáč, vypáčily jsme co se dalo.
- Stehnak
- Test driver
Koukam teda, ze i mezi nama se najde par lidi kteri zazili poradnej "silnicni masakr". Me uplne stacilo videt letet jednu zenu pres auto. Sla po prechodu na zelenou, auto odbocovalo doleva, a nabralo ji, a ujelo
. Bylo to v Brne na prechodu Tesco - Vankovka. Ja sedel ve 12ce saline...

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak už je mi to jasné. No jsou dobrovolné jednotky a dobrovolné jednotky. Jedni můžou skvěle pracovat u DN a druzí udělají spíš ostudu. A ani se nedivím, když nevyjedou k zásahu jak je rok dlouhý, protože se v jejich obci zrovna nic neděje. A na druhou stranu, jsou to taky jen lidi. Profíci mají přeci jen potlačený práh citlivosti na určité věci a kdyby neměli, tak by tu práci dělat nemohli. Ale to je na delší vyprávění o systému hasičů v ČR - třeba na Křivonosce...
Je vidět, že jste si pomohli, jak šlo. A klobouk dolů, že jste pomohli. Protože dneska hodně lidí zůstane stát opodál se slovy "co kdyby to náhoudou bouchlo" nebo "já nemůžu vidět krev" a podobně. Člověk je v krizových situacích schopný nevídaných věcí - mám to ověřeno na sobě...

Je vidět, že jste si pomohli, jak šlo. A klobouk dolů, že jste pomohli. Protože dneska hodně lidí zůstane stát opodál se slovy "co kdyby to náhoudou bouchlo" nebo "já nemůžu vidět krev" a podobně. Člověk je v krizových situacích schopný nevídaných věcí - mám to ověřeno na sobě...

- MobyDick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo to příjemné, ale pomohli jsme si. Šlo to nějak samo i když spousta čumilů a radilů v okolý mně dost rozčilovala. Nebyl to můj první zásah u nehody, dva roky jsem jezdil za volantem a k pár nehodám jsem přijel. Ale tohle bylo nejhorší. Obdivuji všechny záchranáře a jejich práci jim vůbec nezávidím.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
fakt hnusnej zážitek, a je to furt a pořád dokola .....
- Homer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Podle názoru většiny těch, co jsme tam byli, by asi přežil. To nebyl čelní náraz, ale oni o sebe jenom chytli. Kdyby nebyl připoutanej, tak by ho nevytáhnul ten pás a on by teoreticky zůstal sedět na sedadle. Ale to je jenom spekulace, která mu život nevrátí.chmelko píše:tak toto ta Homer obdivujem..toho chlapa mi je fakt luto, ale asi aj bez pasu by to neprežil..
To MobyDick: Docela tě obdivuju. Vlastně vás všechy, co jste tam tahali ty lidi ven. Podle fotek to bylo docela složitý. Smekám před "amatérama".
To vcedula: To se divím, že ze DDR motorky po nárazu do stromu někdo vylezl živej. Ten stroj byl nebezpečnej při rychlosti vyšší než 30 km/h.
To PedroH: To jste tam měli docela slušný autovrakoviště.
- Homer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Taky něco pozitivnějšího v tomhle pesimistickým tématu.
U týhle bouračky jsem byl do její úplný likvidace (cca do 18:00). Stalo se to asi v 6:45.
http://www.hzslk.cz/55.1031-hasici-vypr ... mionu.html
A řidič to přežil a dokonce bez zlomenin a jiných vážných poranění. Ten kluk se znovu narodil.
U týhle bouračky jsem byl do její úplný likvidace (cca do 18:00). Stalo se to asi v 6:45.
http://www.hzslk.cz/55.1031-hasici-vypr ... mionu.html
A řidič to přežil a dokonce bez zlomenin a jiných vážných poranění. Ten kluk se znovu narodil.
- Damon
- Test driver
Je to smutné co se děje na silnicích.
http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/auto-na- ... ml#gallery
Včera jsem přijel z Holandska a musím říct že je to tam tak v klidu tedy až na ty cyklisty.
http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/auto-na- ... ml#gallery
Včera jsem přijel z Holandska a musím říct že je to tam tak v klidu tedy až na ty cyklisty.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To Homer: to teda bylo autovrakoviště - všichni se divili, že z Fabie byli živí.
To Homer 2: nebyla ta nehoda kamionu náhodou ve 112 na Nově?
Jo jinak samozřejmě smekám klobouk lidem, kteří jsou ochotni pomoct druhým, to v dnešní době není až tak běžné. Např. u Val.Meziříčí hořela Audina, projelo 8-10 aut a až další kamion zastavil a poskytl hasičák, i když už v té době to bylo beznadějně rozhořené. Příčina? Zkrat na autobaterii pod zadním sedadlem...
To Homer 2: nebyla ta nehoda kamionu náhodou ve 112 na Nově?
Jo jinak samozřejmě smekám klobouk lidem, kteří jsou ochotni pomoct druhým, to v dnešní době není až tak běžné. Např. u Val.Meziříčí hořela Audina, projelo 8-10 aut a až další kamion zastavil a poskytl hasičák, i když už v té době to bylo beznadějně rozhořené. Příčina? Zkrat na autobaterii pod zadním sedadlem...