A je to tu. V AFS som robil, teda lepsie povedane pre AFS, teda pre SalveGroup. Oni su trocha komplikovany. Ale dolezite je, ze som nastastie nerobil financneho poradcu
Nemam na nich velmi dobre spomienky. Ale tie ich praktiky asi robi kazdy financny poradca na trhu. Zaklad: za kazdu cenu prinutit klienta, aby peniaze alebo zainvestoval, alebo dal do poistky, jednoducho za kazdu cenu vytiahnut z klienta peniaze. Oni totizto dostavaju odmenu podla toho, kolko penazi od klienta vytiahne. Ziadny fixny plat ako napr. v banke, len urcite percento z toho, co klient zaplati.
Takze, ked ti nejaky financny poradca povie, ze je to vyhodne, tak v prvom rade pre neho. Ci priamo, alebo nepriamo. Inak by ta neoslovil. Odvtedy neverim ziadnemu poradcovi, radsej si to este preverim inde.
Ak Ti ponukli investiciu do Salve Investments, tak je to standardny obchodnik s cennymi papiermi, ktory je pod kontrolou NBS. V ziadnom pripade to nie je BMG Invest. Ale peniaze by som im asi nedal

uz len preto, lebo mi to ponukol nejaky financny poradca. Radsej si pozriem, co je na trhu a rozhodnem sa sam. Alebo by som si nechal u nejakeho poradcu vysvetlil vyhody jednej alebo druhej mnou vybranej investicie.
Taka fylozoficka otazka: ako to, ze je to take vynosne ? Vo financnom sektore plati: cim vacsi vynos, tym vacsie riziko.