mBank

Moderátor:Quickie
killerhammer
Test driver
Test driver

Re: mBank

Příspěvek od killerhammer » 15.03.2008 10:14

cele bankovnictvo v SR a CR je jeden velky podvod :!: je malo bank, mala konkurencia na trhu, vznikaju nepisane dohody medzi bankami o vyske poplatkov. myslim, ze uz aj bezali nejake sudne spory o vyske tychto poplatkov.
napr. v USA, kde je na trhu viacej ako 20 velkych bank su zakladne sluzby, tzn. transakcie, vklady/vybery, vybery z bankomatov zadarmo :!: niektore banky ponukaju kredit (uver) hned ked si u nich zalozite ucet (u nas je to presne naopak, platite poplatok za zalozenie uctu alebo davate depozit :-D) atd atd.
typicky, kazda banka, ak na to neserie jej menezment uplne, dokaze zit uz len z penazi ktore do nej ukladate, tie obchoduje a tie mozu byt jej prijmom, dalej zije z predaja uverov a pod.

tie pokusy lacnych internetovych bank, na slovensku eliot a v cechach eBanka, nezanikli kvoli tomu, zeby boli nerentabilne, ale kvoli tomu, ze po spojeni s velkymi hracmi im tieto menezmenty dalej nedovolili konkurovat ostatnym bankam v zmysle, preco ponukat nieco zadarmo alebo lacnejsie? ked zato ludia ochotne priplatia... a zarobime vsetci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

preto ked pozeram na ponuku mBanky, su mi velmi sympaticki, hlavne tym, ze sa pokusaju prelomit tieto lokalne zvyky zavedenych bank :D a treba im drzat palce :!: :!: :!:
ak sa im to podari, aj druhe banky budu musiet znizit poplatky a toto je potom ten spravny scenar pre nas klientov bank :idea:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 15.03.2008 11:08

Nase bankovnictvo je naozaj na tom dost zle, co sa tyka vyberania poplatkov. Mottom je: "Poplatky za vsetko". Ale neporovnaval by som to s vyspelymi krajinami typu USA. Nesmies zabudnut, ze majetok zahranicnych bank je nie ze nikolkonasobne, ale niekolko stonasobne vacsi ako majetok nasich bank. To vsak samozrejme neospravedlnuje mamutie zisky slvenskych bank, len poukazujem na obedzene moznosti zapojenia sa do vysoko vynosnych porejktov, kde ich bohatsie banky prevalcuju.

Ja si myslim, ze si za to, tak ako je to nas zvykom (vid ceny bytov) mozu ludia sami, pretoze to v pohode zaplatia. Ja viem, moj nazor je velmi cudny, ale je to tak. My pokorne prikyvneme a zaplatime. U nas neexistuje nieco take ako vseobecna nespokojnost a jej vyjadrenie na verejnosti. Bohuzial, to je dan za 50 rokov komunizmu.

Co sa tyka mBank, tak to vidim zasa uplne inde. Z mojho pohladu je to vyuzitie aktualnej situacie na trhu, kde vsetky banky beru za vsetko poplatky. Mate predstavu, kolko beru financne institucie za ziskanie nejakeho klienta, ktoreho im ziskavaju externe agentury a firmy ? Su to stovky korun a pri rozbehu na trhu, kedy je potrebne zohnat hrozne vela klientov na raz, su ochotni zaplatit vyse 1000 Sk za klienta. A este si treba spocitat interne naklady na zabezpecie komunikacie medzi externymi firmami. Su to obrovske prachy, ktore musia najprv zainvestovat, aby sa im biznis rozbehol. V mBank to spravili radsej tak, ze spravili reklamnu kampan nulove poplatky a namiesto vyplatenia penazi externym firmam ich daju vlasnym kientom v podobe odpustenych poplatov.

Takto to budu tahat dovtedy, pokial im budu klienti pribudat. Potom, podobne ako Eliot, zacnu pridavat poplatky a cele to skonci tak, ze to bude rovnako ako v inych bankach. Ak by to bolo inak, ak by zostali bez poplatkov, tak som velmi rad. Ale pracoval som prave vo firme, ktora zhanala klientov, poznam, ako to chodi a toto je vyborny tah, klienti sa zozenu sami.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

hide
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od hide » 15.03.2008 11:43

Takže v úterý má přijet mPán z mBanky, takže podepisuju mKonto. Doufám, že nepřijede mBéčkem. :P

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 15.03.2008 12:12

Pokud bude mBanka tak dobrá a dodrží i v budoucnu vše,co slibuje, tak se dá možná očekávat velký odliv klientů z ost. ústavů právě do mBanky .Na to budou muset snad i ti ostatní vydřiduchové nějak zareagovat a třeba poplatky také zruší :wink: .
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“