Slovensko - milionarska dan

Moderátor:Quickie
vcedula
.
.

Re: Slovensko - milionarska dan

Příspěvek od vcedula » 12.03.2008 14:52

no ale tak to asi aj dopadne. Kazdy clovek, ktoreho sucasny danovy system nahneva, bude onedlho rozmyslat o prechode na zivnost. Do nakladov si das rozne veci a tym padom si vlastne zvysis prijem. Sice stat na tom strati, ale uz mi je to jedno. Cely zivot som vsetko poctivo platil a co mam z toho ? Len problemy. Dakujem, nemusim.

Len v mojom pripade zivnost neprichadza do uvahy. HP preferuje zamestnanecke zmluvy. Preto aj take benefity.

Zatial si asi spravim "prasiatko", kam si budem odkladat peniaze, ak by som mal ako zaplatit dane.... :)
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

robo
Nováček
Nováček

Příspěvek od robo » 12.03.2008 14:56

Triple Jay,dohoda je korektna z oboch stran a to je zaklad.Odvody si platim sam a aj dan som zaplatil.A suma sumarum=je to vyhodne pre obe strany
focus 1.8 TDCi 74kW 2003<br>

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 12.03.2008 14:58

da sa robit na zivnost aj neobchadzat zakon sucasne.. ked si ten zakon precitas, zistis ze je to v podstate velmi jednoduche, cize Ficovci schvalil jednu velku sprostost.. ale to uz som offtopic
hovori sa ze je potrebne mat neustalu financnu rezervu vo vyske 3 mesacnych nakladov na zivobytie (ja sam ju ale nemam :) )
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 12.03.2008 15:00

Robo Jasne, ked je dohoda korektna ako pises a je to vyhodne pre obe strany a si tak dobrovolne, je to v poriadku. Akurat vela zamestnancov je do zivnosti doslova dotlacenych a urcite nie za korektnych podmienok, ale o tom by sa dalo filozofovat cele strany, takze kaslat na to :roll: :wink:
Mehturt Mas pravdu ze to vymedzenie zavislej prace sa Fickovi nepodarilo, ale tak ci tak je to obchadzanie, jedine pri restriktivnom vyklade by sa to dalo akceptovat...

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 12.03.2008 15:03

tu financnu rezervu som si ja vyriesil tak, ze som si kupil auto a v pripade silnych financnych problemov (mam dost velku hypoteku) tak predam auto a zabezpecim sa financne na niekolko mozno rokov, nie len mesiacov. A na male finance krizy som mal kreditku, kde som sa bohuzial zadlzil az po limit...

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 12.03.2008 16:23

auto ako financna rezerva? no neviem neviem vlado, ale nech sa na to pozriem akokolvek, tak ako rezerva mi to nepride :)). Nastastie zatial nesplacam hypoteku, takze z toho mesacneho prijmu sa da tak tretina odlozit bokom a casom padne na byvanie + hypoteka k tomu. Ale auto by som teda ako rezervu osobne nebral.

@chmelko: tych 2000kc napr. u nas vo firme ani neriesili, sme tu spravili take mini povstanie, napisal som asi 3 maily na nase HR a do firmy co nam robi mzdove ucetnictvi a nastiastie si nechali vysvetlit, ze to takto nejde a ze ten zakon sa aj tak meni. Ale nasraty som vtedy bol poriadne aj ja, to ano...
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 12.03.2008 16:28

omik: preco sa ti to nezda ? V pripade fakt blbej situacie predam auto a ziskam dost velku hotovost. Nie je to planovane, je to len v pripade neocakavanej sitacie. Radsej auto ako byt.

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 12.03.2008 16:40

Auto ti stale ztraci na cene, prvni otoceni klickem - 50.000 dolu. Byt (teda aspon u nas v CR) ti na cene stoupa, dobra investice.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 12.03.2008 16:55

auto jako finanční rezerva není zrovna dobré rozhodnutí - je to rezerva, která se neustále ztenčuje...a jednoho dne z něj už ani rezerva nebude - spíš naopak....pokud to ovšem nebereš jako rezervu na jeden rok - maximálně....ale i tak - jestli jsi auto koupil za tím účelem, že ho potřebuješ a v případě, kdy bude nejhůř je pro tebe nejmíň postradatelné - a můžeš ho prodat - OK, ale jestli jsi to auto kupoval se záměrem finanční rezervy - bylo to špatné rozhodnutí....
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 12.03.2008 17:05

Já myslím, že tohle vcedula moc dobře ví, a že to myslel přesně jak píšeš "... a v případě, kdy bude nejhůř je pro tebe nejmíň postradatelné - a můžeš ho prodat...".
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 12.03.2008 17:19

Radek 1.8 16V píše:Já myslím, že tohle vcedula moc dobře ví, a že to myslel přesně jak píšeš "... a v případě, kdy bude nejhůř je pro tebe nejmíň postradatelné - a můžeš ho prodat...".
presne tak, financna rezerva je asi blby nazov. Predtym som mal odlozene peniaze na 3-4 splatky hypoteky, aby som neprisiel o byt a nezostal na ulici. Teraz mam auto. Ziadne ze investicia, sporenie a pod, to urcite nie, nie som blazon.
A druha nehnutelnost, o tom sa mi moze len snivat.

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 12.03.2008 17:20

Presne tak Radek. Auto ako investiciu kupi asi len mentalna porucha :lol: Samozrejme neratame nejake limitovane edicie v pocte 5ks celosvetovo a pod :roll: :lol:

Mata
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Mata » 12.03.2008 17:22

takhle to beru - mít jasno v tom,co v případě nouze jsem schopen oželet.... :wink:
Ford Focus combi Viva, 1,6 r.v. 2004
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 14.03.2008 19:15

zialbohu, dnes je taka doba.
zije sa na dlh :!:
zitie na dlh ma jednu velmi dobru vlastnost pre system. udrziava ta neustale v pozore :D nuti ta stale sa tocit v systemovom kolotoci, kazdy bozi den, chodit rano do prace, zarabat, zarobok dat na splatky a takto stale dookola :D
cim viacej mas napoziciavane, tym viacej ta system ovlada :roll:
najlepsie pre sytem je, ked do tohto kolotoca namoci mladeho vykonneho cloveka, ked ho spracuje a nedovoli mu vystupit. tento ultimatny nastroj systemu sa vola hypoteka :mrgreen:
tie slabsie nastroje sa volaju kreditka, kontokorentny ucet, bezucelovy uver, predaj na splatky. system ma milion podob :mrgreen:
ked sa to systemu podari, vtedy kapitalizmus funguje uplne perfektne a bez udrzby :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 15.03.2008 18:20

tak tak, dnesna doba je vysmech celej civilizacie, je to este horsie ako kedysi otrokarske zriadenie ! dnes je clovek v podstate otrokom tak ako kedysi, len s tym rozdielom, ze si mysli ze nie je. a to je ta tragedia :?
kedysi ta drabi rano vyhnali z postele a robil si cely den na panskom aby si mohol mat (na vtedajsiu dobu) bezne veci. teraz nielen ze otroci vstavaju dobrovolne, ale aj ten budik si kupuju za vlastne tazko zarobene peniaze ! tiez travia cele dni robotovanim na panskom, makaju od rana do vecera a este si myslia ako sa maju dobre, ved maju jedlo, oblecenie, byty a auta a este su na seba pysni co dokazali. o premrhanej mladosti na skolach ani nehovoriac.
spolocnost do nas od utleho detstva tlaci aby sme boli uspesni, aby sme v zivote nieco dosiahli. v skutocnosti od nas vlastne chce aby sme boli sprosti dobrovolni otroci. a my stastni, cele zivoty fachcime na panskom a co za to ? este aj z toho mala co nam daju ako placu davame systemu naspat ci uz priamo, alebo nepriamo nemale percenta...
samozrejme hovorim o vacsine, urcite je zopar skutocne stastnych ludi, co makaju na svojom, pripadne reprezentuju onen system. ale vsak tak to bolo vzdy, aj vtedy tych panov niekto musel robit :wink:

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“