Pripoistenie EuroGap

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki

Vase skusenosti s EuroGap ?

Este som o tom nepocul(a)
8
44%
Iba som o tom pocul(a)
5
28%
Mam to (nove auto)
5
28%
Mam to (stare auto)
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 18

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Pripoistenie EuroGap

Příspěvek od misoo » 22.02.2007 16:52

Caute,
nerad zakladam novu temu, ale o EuroGape som tu nic nenasiel.

Ma niekto skusenosti s pripoistenim havarijneho poistenia tzv. EuroGap ?
Plnenie je tam vlastne rozdiel medzi plnenim hav. poistenia (iba pri totalke, kradezi) a kupnou cenou na fakture od predajcu.
Najlepsie bude konkretny priklad, tak tu je :

Kupim nove auto za 500 tisic. Po roku mi ho ukradnu a poistovna mi z havarijky vyplati 400 tisic. Ak mam pripoistenie euro gap, tak z neho mi vyplatia ten rozdiel 100 tisic a mozem si kupit nove auto !

Toto pripoistenie je bohuzial mozne len pri novych autach (do 30 dni od kupy), ale je tu moznost aj pripoistit starsie auta, v tomto pripade fakturu od predajcu nahradza kupno-prdajna zmluva.

Z toho mi vypliva (potvrdila mi to aj telefonistka poistovne) ze ak "predam" svoje auto napriklad brachovi a on mi ho "preda" naspat a k tomu uzavrieme kupno-predajnu zmluvu, tak sa mi z EuroGapu vyplati rozdiel medzi plnenim z hav. poistky a cenou na kupno-predajnej zmluve.
Ale co ak budem mat na zmluve s brachom cenu auta napriklad milion korun, tak ak zoberiem udaje z vyssie uvedeneho prikladu, tak v tom pripade mi z EuroGapu uhradia 600 tisic, takze teoreticky budem mat milion na nove auto.
Je to samozrejme blbost, a pochybujem, ze by to nemali nejako osetrene, ale teta ma presviedcala ze je to tak. Vraj mi staci k-p zmluva a nic viac nechcu, ani prepis na policii...

Rozmyslam ze by som si to dal, ale vdaka ochote a flexibilite mojej "skvelej" poistovacky som tu 30 dnovu lehotu presvihol...
Nemate niekto s tymto nejake skusenosti ?
link : http://www.carlife.sk, http://www.carlife.cz
Dik

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.02.2007 06:07

Misoo...ja som to riesil inac.Poradil mi to moj osobny poistovak.Mal som cenu na fakture 527 400 sk.Poistka cca 12 000 sk/rok.Na tuto cenu mi auto poistili.Mal som ho vsak podhodnotene,lebo horeuvedena cena bola akciova.Ak by mi ho ukradli,alebo totalka,tak pekne stratim.Skutocna cena auta,ktoru som si nasledne vyziadal od importera,bola 681 000 sk.Nasledne zmenena poistna zmluva na vyssiu sumu,platim teraz cca 16 000 sk/rok,ale s tym,ze v pripade poistnej udalosti sa uz vychadza zo sumy 681 000 sk.Je to extrem,co napisem,ale ak by som bol o auto v prvych dvoch rokoch prisiel,este by som na tom aj zarobil.Teraz uz asi funguje nejaka amortizacia,ale stale je to lepsie,ako mat podhodnotene auto.

AberF
Junior
Junior

Příspěvek od AberF » 23.02.2007 07:32

když sme se ženou udělaly předloni na podzim osudovou chybu a koupily sme si NOVÝHO peugeota 206 (furt nechápu proč se nenechala ukecat na forda hned) tak sme k tomu ten EuroGap vzaly. Zaplatily sme za to 13000. Auto sme sice po necelým roce prodaly tchánovi, ale ten to platí dál. Myslím že je to dobrá ochrana investice kvůli tomu že lidi sou ku*vy.
jeabude Seat Toledo III 1,6 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 23.02.2007 09:02

zirafak píše:Misoo...ja som to riesil inac.Poradil mi to moj osobny poistovak.Mal som cenu na fakture 527 400 sk.Poistka cca 12 000 sk/rok.Na tuto cenu mi auto poistili.Mal som ho vsak podhodnotene,lebo horeuvedena cena bola akciova.Ak by mi ho ukradli,alebo totalka,tak pekne stratim.Skutocna cena auta,ktoru som si nasledne vyziadal od importera,bola 681 000 sk.Nasledne zmenena poistna zmluva na vyssiu sumu,platim teraz cca 16 000 sk/rok,ale s tym,ze v pripade poistnej udalosti sa uz vychadza zo sumy 681 000 sk.Je to extrem,co napisem,ale ak by som bol o auto v prvych dvoch rokoch prisiel,este by som na tom aj zarobil.Teraz uz asi funguje nejaka amortizacia,ale stale je to lepsie,ako mat podhodnotene auto.
hmmm zaujimava finta... tiez som kupoval auto v akcii a cennikova cena je vyssia, skusim sa na to opytat poistovaka. asi bude treba uzatvorit novu zmluvu. a vyssie poistne nevadi, bol by to "priplatok" za "eurogap" :wink:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 23.02.2007 09:04

AberF píše:když sme se ženou udělaly předloni na podzim osudovou chybu a koupily sme si NOVÝHO peugeota 206 (furt nechápu proč se nenechala ukecat na forda hned) tak sme k tomu ten EuroGap vzaly. Zaplatily sme za to 13000. Auto sme sice po necelým roce prodaly tchánovi, ale ten to platí dál. Myslím že je to dobrá ochrana investice kvůli tomu že lidi sou ku*vy.
...aneb pomsta tchanovi... :twisted: :lol:
A cez jaku poistovnu si kupilk ten EuroGap ? Platil si to zvlast, alebo to bolo sucastou havarijky ?

AberF
Junior
Junior

Příspěvek od AberF » 23.02.2007 10:20

platí se to zvlášť. ten eurogap je nezávilsej subjekt a s havarijkou to nemá nic společného. jestli doma najdu ještě nějaký prospekty tak je naskenuju a hodím ti je sem, nebo se mrkni na http://www.carlife.cz tam je k tomu produktu snad vše.
jeabude Seat Toledo III 1,6 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 23.02.2007 15:21

AberF píše:platí se to zvlášť. ten eurogap je nezávilsej subjekt a s havarijkou to nemá nic společného. jestli doma najdu ještě nějaký prospekty tak je naskenuju a hodím ti je sem, nebo se mrkni na http://www.carlife.cz tam je k tomu produktu snad vše.
jj dik, prospekty nemusis scanovat, na strankach som si pozrel vsetko, ale diky za ochotu ! :wink:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 08.03.2007 14:50

Hovori vam nieco poistovna MAXIMA ? Pripadne jej dcera Abart ? Robia ten Euro gap (Eurogep) a maju dobre podmienky a hlavne sa mi da u nich poistit aj napriek tomu, ze som premeskal tych 30 dni.
Chcem sa spytat ci to neni nahodou nejaka pofiderna firma, alebo tak... Ja financne spolocnosti na ceskom trhu moc nepoznam, tak by mi velmi helpli Vase skusenosti s touto positovnou.
Za nazory vopred dakujem :)

ferrycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferrycz » 09.03.2007 11:46

misoo ta maxima je divná chvíly jsem po nípátral a je to v podstatě jen jeden člověk (čecháček a STB)co to ovládá. eurogap je od carlife (britové)a ta pojistka je za 12000 a je to na 3 roky
Focus II 1,8 TDCi,COMBI, GHIA Modrá (tonic)r.v.8/2006

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.03.2007 22:12

ferrycz píše:misoo ta maxima je divná chvíly jsem po nípátral a je to v podstatě jen jeden člověk (čecháček a STB)co to ovládá. eurogap je od carlife (britové)a ta pojistka je za 12000 a je to na 3 roky
fiha, no to si ma nepotesil... :roll:
horsie je, ze eurogap od carlife ma nechcu poistit, lebo som uz zmeskal tu dobu zaciatku poistenia... :cry:
kazdopadne diky za info !

victor
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Pripoistenie EuroGap

Příspěvek od victor » 26.02.2008 10:58

to Misoo: eurogap si mozes dat do 90tich dni od kupy vozidla, vo forde tiez mleli o 30 dnoch ale neni to tak ... ja som radsej investoval do zabezpecenia, lebo som nakoniec zobral uver, ale v pripade leasingu by som si eurogap urcite dal.
Ford Focus II | 1.6 74kW | 5dv. | ChampionX | Panther Black (F3) | KN
Obrázek
Obrázek

omik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od omik » 26.02.2008 11:49

victor píše:to Misoo: eurogap si mozes dat do 90tich dni od kupy vozidla, vo forde tiez mleli o 30 dnoch ale neni to tak ... ja som radsej investoval do zabezpecenia, lebo som nakoniec zobral uver, ale v pripade leasingu by som si eurogap urcite dal.

no myslim, ze misoo-vi je to uz aj tak jedno ;). Uz je to viac ako rok ;)). A tych 30dni boli vtedy aktualne podmienky nie fordu (kt. s tym btw nema nic spolocne, je len sprostredkovatel), ale priamo Carlifu. Mal som to vtedy nastudovane, lebo som si EuroGap zaplatil...
Ford Mondeo 2011 Titanium S, 2.0TDCi (120kW), panther black
ex: FoFo2 Ghia 5hatch, 1.6 TDCi (80kW), tonic blue, +eibach pro kit 

victor
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od victor » 26.02.2008 12:25

hej jasne, ja len ze teta vo forde do mna stale hucala ze len do 30 dni tak si to mam rychlo rozmysliet, pritom v letaku aj na stranke je jasne napisane 90 dni :roll:
Ford Focus II | 1.6 74kW | 5dv. | ChampionX | Panther Black (F3) | KN
Obrázek
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 27.02.2008 21:16

Taky mi pri koupi ten letak nacpali do ruky a kdyz jsem se na to ptal pojistovaka, tak mi rikal, ze se mam na to vykaslat, ze to neni tak ruzove jak to vypada. Ja jsem pojisteny snad uplne na vsechno, nad timhle jsem taky uvazoval, ale pak jsem se na to vykaslal, protoze rikat si porad kdyby nahodou a vyhodit za to treba tech 13 klacku se mi zdalo dost. V dnesni dobe pojistovny nabidnou pojisteni na kdejakou blbost, ale vysledek je vzdycky stejny - kdyz maji zaplatit, tak se cukaji. Podle me je pravdepodobnost, ze ti slohnou auto celkem mala, to si radeji za tech x roku koupim nove obuti (jestli bude jeste na co). A myslim si, ze kdyz ti auto slohnou a pak ho nekdo najde rozebrane a zmasakrovane v lese, tak ti ten eurogap nic neda...
A ted se jdu podivat, jestli mi tam to auto jeste stoji po tom co jsem tu napsal :mrgreen:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 28.02.2008 00:32

ja mam tiez EuroGap, stalo ma to 15 litrov
teraz keby mi ho ukradli, kupim si takeho isteho focusa a este mi aj 30 litrov zostane :)
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“