Sada pneu -letní, zimní nebo celoroční ?
- jamaka
- Test driver
Re: Sada pneu -letní, zimní nebo celoroční ?
Ponik - no neviem, ja by som to zasa nehadzal len na gumy, a co tak medzikus medzi volantom a pedalmi? Toto vidim tak na velku rychlost a nezvladnutie riadenia. Ked meboli zimne gumy tak rozsirene, tak som jazdil v zime aj na letnych (bereme viac ako 10 rokov do zadu) a dalo sa s nimi jazdit, ale nie ako keby bola cesta sucha. Vsetko sa da, len treba s rozumom a citom.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
-
- Pokročilý
toto je případ kdy se šetřit nevyplácí:).. a to že málo najezdíš..aspoň ti dlouho gumy vydrží
na fiestě jezdím Sava S3 zimní a letní nějaké Continental EcoContact a spokojenost. Souhlasím s jamakou

Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
-
- Test driver
Trosku mi v tomto prispevku uniklo,ze naco si potreboval poradit,ked si sa rozhodol skor,ako sme ti stihli nieco napisat

- Ponik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to Jamaka: Určitě tam jel rychlejc, než měl... Ale myslim si, že celoroční pneu měly smysl v dobách Škod 120, na moderní auta nepatří.
-
- Test driver
Lenze,on pisal,ze rocne najazdi cca 4000km vacsinou v meste a zhanal rozmer,ktory asi nieje na nejake supersportove auto s vykonom nad 150 koni,preto som mu aj ja napisal,ze celorocky budu ideal,nakolko ak ratam,ze guma si zachovava svoje vlastnosti po dobu 3,max 4 rokov a potom je suca na vyhodenie,zbytocne by vyhadzoval 2 sady pneu,na ktorych najazdil za 4 roky cca 8 000km.Lepsia jedna sada celorociek na 4 roky/16 000 km/a opatrnejsia jazda.
- muxa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nedovedu si představit jezdit celoročně na pneumatikach, ktere maji smes tak napůl.. 

Ford Focus ST 2.5T
Fotky zde: https://moje.auto.cz/muxa/2-5t-duratec-st.html
- maki
- Nováček
To Zirafak: Uznávám, že jsem mohl ještě posečkat
, ale diskuze se vyvíjí, takže má smysl, vidno že jednotný názor není, spíše nějaké naváděcí cestičky - třeba i do budoucna pro někoho jiného - rozhodně nejsou to pro mě příspěvky typu "s křížkem po funuse" 

-
- Test driver
Tak u St-cka to je ozaj tazko predstavitelnemuxa píše:Nedovedu si představit jezdit celoročně na pneumatikach, ktere maji smes tak napůl..

- vcedula
- .
mozno sa budete cudovat, ale ja by som doporucoval letne s vacsim dezenom, urcene skor na vodu. Celorocne gumy nepoznam. Co to je ? Co maju za zmes ? Ja im hovorim zle zimne alebo zle letne. Urcite nie celorocne, pretoze ako uz pisali chalani, nefunguju ani v zime ani v lete.
Vzhladom na to, ze jazdi vacsinou po meste, tak sa mi zdaju idealne tie letne. Lebo ak je v meste na cestach sneh viac ako 2 dni za sebou, tak je to uz kalamita. Vacinou aj v zime sa jazdi v meste na vode. Ja by som to riesil tak, ze kupit letne a ak napada sneh, tak nejazdit. U nas v BA to tento rok nebolo a bohuzial, taky bude aj vyvoj v najblizsich rokoch.
Sucasne jazdenie, hlavne v meste, je o reflexe. Vsetko sa zrychlilo, potrebujes prudko brzdit a pod. Ak je cesta poprasena snehom, tak si kazdy dava riadny pozor. Ale akonahle je sucho a leto, tak sa z kazdeho stava pirat. Zimne gumy maju zmes robenu na zimu, nie na leto. V lete maju horsiu prilnavost ako v zime. To si treba uvedomit. ked sa zimna guma prehreje na rozpalenom asfalte a prudko sa zabrzdi, tak vznikne taky maly aquaplaning. A brzdna draha sa strasne predlzi. Takze na tej iste ceste rano zabrzdis o 20 metrov skor, ako cez obed.
Ja si myslim, ze vyberom zimnych gum si si zabezpecil, ze viac ako 3/4 roka budes mat problem v krizovych situaciach. Nejde o opotrebenie, ide o bezpecnost.
Vzhladom na to, ze jazdi vacsinou po meste, tak sa mi zdaju idealne tie letne. Lebo ak je v meste na cestach sneh viac ako 2 dni za sebou, tak je to uz kalamita. Vacinou aj v zime sa jazdi v meste na vode. Ja by som to riesil tak, ze kupit letne a ak napada sneh, tak nejazdit. U nas v BA to tento rok nebolo a bohuzial, taky bude aj vyvoj v najblizsich rokoch.
Sucasne jazdenie, hlavne v meste, je o reflexe. Vsetko sa zrychlilo, potrebujes prudko brzdit a pod. Ak je cesta poprasena snehom, tak si kazdy dava riadny pozor. Ale akonahle je sucho a leto, tak sa z kazdeho stava pirat. Zimne gumy maju zmes robenu na zimu, nie na leto. V lete maju horsiu prilnavost ako v zime. To si treba uvedomit. ked sa zimna guma prehreje na rozpalenom asfalte a prudko sa zabrzdi, tak vznikne taky maly aquaplaning. A brzdna draha sa strasne predlzi. Takze na tej iste ceste rano zabrzdis o 20 metrov skor, ako cez obed.
Ja si myslim, ze vyberom zimnych gum si si zabezpecil, ze viac ako 3/4 roka budes mat problem v krizovych situaciach. Nejde o opotrebenie, ide o bezpecnost.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
-
- Test driver
Americania jazdia väcsinou iba celorocne pneumatiky a ziadny problem.Technologia aj v tomto type pneu napreduje,aj ked ja osobne zastancom toho niesom.
Zopakujem este raz:pri uvedenom pocte km,ktore najazdi,type auta a rozmere pre ktore su urcene a vzhladom k podmienkam,v ktorych bude jazdit su ideal celorocky.
Zopakujem este raz:pri uvedenom pocte km,ktore najazdi,type auta a rozmere pre ktore su urcene a vzhladom k podmienkam,v ktorych bude jazdit su ideal celorocky.
- Písař
- Junior
Já v pohodě.Mám ještě 120-cítku a na předku mám OR 34 celoročne.Zkus se zeptat v okolí někoho staršího kdo pamatuje doby kdy jiný nebyly.Je to hodně v hlavách řidičů jak se jezdímuxa píše:Nedovedu si představit jezdit celoročně na pneumatikach, ktere maji smes tak napůl..

- muxa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme..taky si pamatuju na otcove 120 pneumatiky celorocni, ale to byla doba nekde jinde. On je mel na aute snad 6 let. Je to ciste zalezitost bezpecnosti. Jednoznacne celorocni NE!
Ford Focus ST 2.5T
- maki
- Nováček
Dnes jsem obdržel zimáky - sávy vypadají dobře, takže je v týdnu nasadím a uvidím - a uvidí se..... (kámoš má 50-ti ny a já narozky takže jdu slavit)