Služební Fábie

Moderátor:phofy
KUTY

Re: Služební Fábie

Příspěvek od KUTY » 06.02.2008 21:34

Sluzobne auto ma daleko viac vyhod takze moj nazor - jednoznacne zober tu Fabiu.
Ja mat takuto prilezistost, beriem hned. Zaparkujem pred panelakom, nestaram sa ci to niekto ukradne resp. poskodi a mam kludny spanok. Servis neriesim, jazdim a tankujem.
A obcas si vo vykaze jazd "stocim" kilometre a tie pouzijem na sukromne ucely dalej :-)

Ako priklad uvadzam situaciu u nas:
Fabia kombi diesel - mesacne stahuju cca 1200.-Kc cisteho z vyplaty
Octavia II kombi diesel - mesacne stahuju cca 2200.-Kc cisteho z vyplaty

Za tie peniaze je to parada.

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 06.02.2008 22:12

ja by som uz sluzobne auto viac nechcel. Zostanes naviazany na zamestnavatela a budes vydieratelny. Ked jazdis len svojim, tak ti je to jedno, kedy odides a nikto na teba nic nema. Ja som mal sluzobne, nezhodol som sa so sefom a domov som isiel busom. A zacal sa velky problem, kde zohnat dobre aute pre seba. Niekolko tyzdnov som bol bez auta.

Jednoznacne by som nemenil Fabku za Fofo. Vlasne je vlastne. Aj ked sa opotrebuje, ale ked si z kazdeho km odlozis 2 koruny, tak sa ti to bez problemov vrati a este si nasetris na nove.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 06.02.2008 22:40

ja jazdim mojim fofom aj sluzobne cesty.. dovod jednoduchy: mame sluzobne vozy C4 s 1.4 motorom a ja som citroenom nevedel prist na chut, na palubovku v strede a podobne brr... jazdil som aj dlhsie cesty a chybalo mi tam napriklad moje audio a ine pikosky :)

Sluzobne auta mame len pre pracu, nedali nam ich na sukromne ucely, takze aj tak musim mat auto ;)

Za cestaky platia dobre na sk to vychadza cca 6Sk/km + benzin (ja beriem OMV carrera 95 aj ten mi zaplatia ;) ), su to ciste peniaze, netreba zdanovat ;)
Problem je to, ze autu samozrejme nabiehaju kilometre, takze bude skor zodrate a bude ho treba menit.. na druhej strane si na seba zarobi a ja velmi rad jazdim a uzivam si jazdu, co sa v C4ke nedalo ;)

Ako hovori Vcedula, pokial sa cast z penazi cestaku odlozi, tak to ma zmysel ;)
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 07.02.2008 09:14

Stenly: Nestaras se, jestli ti nekdo auto ukrade, jestli ti ho zdemoluje, jestli ti ukopne zrcatko, vezme radio a podobny veci, vse hradi firma. Kamos ma sluzebni Octavii II a ma ve smlouve klauzuli, ze do 24 hod mu v pripade problemu (nehoda, vykradeni, servis atd.) pristavi nahradni auto. Plati cca. 3.000 mesicne cisteho. Ale vsechno ma placene, co se tyce auta. Zakonne, havarijni, servisy, pneu, opravy, proste vse, nestaras se, kolik stoji nafta, jestli jezdis jak prase za 10 litru nebo za 5 litru, podle me je to jasna vyhoda. A sluzebni km ze musis vykazovat a platit? Haha, kde zijes, myslim, ze cca. 60% soukromych km jde stejne jako sluzebni a zaplatis mozna tak tech 40% svych realnych soukromych km, tak to proste chodi.

Kdyz ti odejde na TDi turbo, zaplatis nehorazny prachy, kdyz mas sluzebni, tak ti to nechaj opravit a druhy den mas nahradni auto. Je pravda, co pise vcedula, muzes byt ze dne na den bez auta, ale myslim, ze tohe riziko bych podstoupil.

Alonso68:
Pokud ale jezdis dlouhy trasy, bral bych fofo, protoze ty cca. 4 Kc na km, co dostanes navic, ti za 20.000 km rocne udelaji peknych 80.000 Kc, kde strcis cca. 30.000 do ruznych servisu, pneu, pojisteni a celkovyho provozu auta a zbytek je tvuj. Proste ti auto vydelava, nestoji jenom v garazi cekajic na tvuj sobotni vylet do ZOO :wink:

Upozornuji, ze pohonne hmoty zamestnavatel plati, ty cca. 4 Kc na km jsou na tzv. amortizaci auta, cili to jsou ciste tvoje penize :idea:

Kdesi jsme to tu rozebirali, tusim ze canndale se ptal, jestli se mu to vyplati nebo ne, tak to najdi, prispevoval jsem tam i ja a pelen, co si pamatuju. Co se zmenilo tohle forum tak nemuzu nic najit, i kdyz pouzivam vyhledavac, nebo kdyz hledam ocima, proste nic nemuzu najit :evil:

edit: haluz, uz jsem to nasel, ale ne vyhledavanim, proste jsem chtel precist novy prispevek a hle, ono je to tu to vlakno http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 14#p170614
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 07.02.2008 23:45

Řeknu ti moje zkušenosti srovnání fábie (služební 1,2) a FF. Když jedeš va fábii sám tak se to docela dá,ale když už jedete dva,je to na zbláznění. Spotřeba je stejná jako u FF (teda já se nepodíval co máš pod kapotou),ale my jsme se spotřebou nešli pod 5,5l. Když se ti na fábii něco posere tak musíš přes servis atd.=další starosti.
Když si vezmeš,že za soukromé vozidlo dostaneš 3,8kč/km, tak je to zlatý důl!!!! Na tom se dá opravdu hodně dobře vidělat.

Pokud můžu poradit, 100% si nech FF!!!!
FF combi, 1,8 TDDi (66Kw); 2000
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 08.02.2008 08:07

zewl píše:........Kdesi jsme to tu rozebirali, tusim ze canndale se ptal, jestli se mu to vyplati nebo ne, tak to najdi, prispevoval jsem tam i ja a pelen, co si pamatuju. Co se zmenilo tohle forum tak nemuzu nic najit, i kdyz pouzivam vyhledavac, nebo kdyz hledam ocima, proste nic nemuzu najit :evil:
.....
omluva, nebyl to canndale, ale ClairVOYanT. Ja si pamatoval akorat, ze na prvnim miste v nicku bylo C a pak ze to byla divna prezdivka :wink:
Obrázek

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 08.02.2008 13:58

zewl zacal som mat dojem ze zacinam nejak rychlo zabudat :D :D
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 10.02.2008 01:57

Ahoj Alonso, i já někdy používám své Fofo služebně.
K tvému orzhodování.
Pokud už auto máš zaplaceno , 4 roky starý a víš že je v pohodě tak bych jezdil svým.
Cenu hodnotu auta ujetýma km moc neovlivníš.
Amortizace pro rok 2008 je 4,10 Kč za km. +PHM
PHM se navíc počítá z tvé kombinované spotřeby co máš v TP x státem stanovená prům cena PHM např.Nafta 32,20 Kč/l u BA95 31,90 Kč/l
z toho vyplývá že pokud budeš jezdit dálky a rozumně tak taky ušetříš.
Jediný problém vždycky je ,aspoň u mě :wink: peníze za cesťaky odložit a šetřit tak na základ auta nového.Navíc jak píšeš práce je to nová a nevíš dopředu jak se ti bude líbit ani a jestli u ní zůstaneš.
Jiná situace by byla kdybys neměl auto žádné a musel do toho vrážet peníze nebo svým autem přepravovat těžké ,špinavé náklady spojené s prací apod.
To je můj názor na věc, na který ses ptal .
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

Stenly
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Stenly » 10.02.2008 20:50

zewl píše:Stenly: Nestaras se, jestli ti nekdo auto ukrade, jestli ti ho zdemoluje, jestli ti ukopne zrcatko, vezme radio a podobny veci, vse hradi firma. Kamos ma sluzebni Octavii II a ma ve smlouve klauzuli, ze do 24 hod mu v pripade problemu (nehoda, vykradeni, servis atd.) pristavi nahradni auto. Plati cca. 3.000 mesicne cisteho. Ale vsechno ma placene, co se tyce auta. Zakonne, havarijni, servisy, pneu, opravy, proste vse, nestaras se, kolik stoji nafta, jestli jezdis jak prase za 10 litru nebo za 5 litru, podle me je to jasna vyhoda. A sluzebni km ze musis vykazovat a platit? Haha, kde zijes, myslim, ze cca. 60% soukromych km jde stejne jako sluzebni a zaplatis mozna tak tech 40% svych realnych soukromych km, tak to proste chodi.
Jo, souhlas, nechtěl jsem to tu veřejně rozebírat :wink: . Akorát záleží pro koho děláš- tam, odkud jsem před 3-mi roky odešel mají ve všech služebákách(kromě ředitelských) GPS - ale ne pro navigaci(na tu prý nebyly peníze), ALE ALE PRO SLEDOVÁNÍ - a s tím nenapíšeš ani že jsi přijel domů o hodinu dýl :!: :!:
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi

Joose
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joose » 10.02.2008 21:31

jj, gps je sviňa ......kamarád to má a prvních půl roku je docela drtili teď už jak koho.
Fokus C-max 1,6 TDci 90K 2006 Red Tango Trend+
Obrázek

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 11.02.2008 10:02

GPSku dali i kamosovi do auta udajne s tim, ze kdyby nahodou auto ukradli (Fobii hahahaha), takze ted je sledovanej a je to pekne na fuck :cry: Teda pro neho, ja mam taky v aute GPS ale (snad) me nikdo nesleduje, protoze je to jenom pro moji potrebu navigace :lol:
Obrázek

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 11.02.2008 10:58

zewl píše:GPSku dali i kamosovi do auta udajne s tim, ze kdyby nahodou auto ukradli (Fobii hahahaha) ..
mno v BA je statistika najviac kradnutych aut: passat, oktavia, fabia.. su to sezonne auta, kupuju sa na jednu sezonu a potom ich ukradnu :?
zewl neboj, ak mas svoju sukromnu navigaciu, tak je to pasivny prijimac, ktory len prijima signaly zo satelitov a na zaklade toho prepocita udaje...
GPS montovane v sluzobnych autach aktivne vysielaju signal, na zaklade ktoreho je mozne vozidlo lokalizovat.. takze ak mas standardne GPS na navigaciu, tak nieje mozne ta lokalizovat podla neho.. skor ta lokalizuju podla mobilu :D
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3

KUTY

Příspěvek od KUTY » 11.02.2008 11:06

to zewl: no my mame GPS aj vo Fabiach, ale kvoli tomu, ze robia odmeny pre vodicov pri sluzobnych cestach takze si zistia, ci dotycny riadil 5 alebo 7 hodin...takisto povinne prestavky atd...takze nie kvoli kradezi...aj ked to auto je na operativny leasing, takze nech si ho hlada kto chce...jojo, sluzobne je parada

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 11.02.2008 13:15

Povinné přestávky?To se musí se služebákem,s osobním autem,dělat na služebce bezpečnostní přestávky? 8O
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zewl » 11.02.2008 14:47

canndale: ja to myslel tak, ze kdo by krad Fobii :lol: Ale co se tyce kradeni, tak Skodovka vede, to je jasne.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“