POMOC: nejde nastartovat!!!
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
POMOC: nejde nastartovat!!!
Včera večer jsem přišel k autu a tak tak se odemklo.Nastartovat už vůbec nešlo, tak mi dxošlo že bude vybitá baterka. Tak jsem vytahl kabeli přistavil druhe auto a vyzkoušel to nastartovat, ale nešlo to. místo aby to nastartovalo tak mi v tom tak nějak divně cvakalo,asi nějaky relátko. A jeste kdyz sem zapl klicek do druhé polohy tak mi vyletěli všechny rafičky na max a pak zase spadly.
NEMATE S TIM NEKDO NEJAKE ZKUSENOSTI???
Dekuji za vsechny rady a nápady
NEMATE S TIM NEKDO NEJAKE ZKUSENOSTI???
Dekuji za vsechny rady a nápady

Ford Focus 1,6 16V r.v. 1999
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To ze ti to neslo nastartovat z inej baterky este neznamena,ze tvoja baterka je OK. Na 90% to podla mna bude v tom,ze tvoja baterka je vybita.
Startovacie kable nie vzdy pomozu.
Mal som presne ten isty problem. Ak skusis central a zvuk otvarania/zatvarania dveri je akysi "spomaleny" vymen baterku,resp. dobi ju. Pripadne odmeraj na nej napatie aby si si bol na istom.
Ja som mal len 9.8V
,central bol "lenivy" a relatko tiez cvakalo naprazdno.Po vymene baterky (origo
) je vsetko OK.
Tot moj nazor.
Startovacie kable nie vzdy pomozu.
Mal som presne ten isty problem. Ak skusis central a zvuk otvarania/zatvarania dveri je akysi "spomaleny" vymen baterku,resp. dobi ju. Pripadne odmeraj na nej napatie aby si si bol na istom.
Ja som mal len 9.8V

Tot moj nazor.
Naposledy upravil(a) Jairo dne 08.10.2007 14:29, celkem upraveno 1 x.
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
klasicka baterka ma taky startovaci prud aky je uvedeny na stitku baterky
- pokial je baterka v poriadku.
tu svoju skus bud nabit , alebo ju nahrad inou funkcnou baterkou a auto nastartuje
ako pise jairo - cez kable to nie vzdy funguje

tu svoju skus bud nabit , alebo ju nahrad inou funkcnou baterkou a auto nastartuje
ako pise jairo - cez kable to nie vzdy funguje
bude
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW titanium 2013
Bol
Focus combi 1,8TDCi 85kW GHIA 2002
Galaxy 2.0TDCi 2018
je
Mondeo combi 2.0TDCi 103kW titanium 2013
Bol
Focus combi 1,8TDCi 85kW GHIA 2002
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jairo
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- SK
měl jsem ten problém taky, protože jsem s ním přes 4 měsíce nejel. Na centrál už mi to nereagovalo vůbec. Když je takto vybitá baterie a chceš to startovat pomocí jiného auta přes startovací kabely, tak je nestačí jen propojit, ale to druhý auto musíš nechat nastartované a propojené s tou tvojí vybitou baterií alespoň 20-30 minut. Pak se dobije na takovou míru, že to otočí startérem.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no ja to nastartovany měl ale jen tak 15 min ... de tam hlavně o to že při startování je strašně velkej odběr a ja si koupil nějaky obyč startovací kabely za 150 kč nebo tak nějak, takže je na nich hodně velkej ubytek ... kdybych měl doma kabely k zesaku tak bych to nastartoval ... ty sou tak silny že by se jima dalo svařovat

Ford Focus 1,6 16V r.v. 1999
- TobiZC
- Pokročilý
No ne že by mi nešlo zrovna nastartovat, ale tak nevím jinak, kam svůj dotaz písnout a startování se to tak trochu týká. Potřebuji si koupit startovací kabely, aby moje výbava byla kompletní, jenž nevím jaké. Info co jsem našla hovoří o kabelech s max. proudem 200 nebo 400 ampér a já neznám kritérium, podle kterého zvolit. Je to podle toho, co mám v autě za baterku? Nebo je to jedno? Radu pleace 

FoFo II. 5D HB, Collection, zelená sublime
1,6 Duratec 74 kW/100 k

1,6 Duratec 74 kW/100 k

- Ahmed
- Test driver
Zkus poradne pohledat, startovaci kabely se tady resily. Ja bych bral ty s co nejvetsim proudem a urcite bych nekupoval nejake levne...TobiZC píše:No ne že by mi nešlo zrovna nastartovat, ale tak nevím jinak, kam svůj dotaz písnout a startování se to tak trochu týká. Potřebuji si koupit startovací kabely, aby moje výbava byla kompletní, jenž nevím jaké. Info co jsem našla hovoří o kabelech s max. proudem 200 nebo 400 ampér a já neznám kritérium, podle kterého zvolit. Je to podle toho, co mám v autě za baterku? Nebo je to jedno? Radu pleace
Uz jsem to tu jednou psal - kdysi jsem chtel nastartovat Peugeot 205 kabelama za par stovek, auto jsem nenastartoval a pripojeni kabelu nebylo ani nijak poznat. Kdyz jsem rypnul sroubovakem do klesti, tak jsem zjistil, ze medene nejsou, jak se na prvni pohled zdalo, ale byl to normalni plech a navic tam to lanko nebylo nijak poradne upevnene, bylo tam zajistene jenom prihnutou packou, coz je jako spoj pro 300A + - docela nedostacujici. Pak jsem si vyrobil svoje ze zemnicich svorek na 315A + 25mm cu lanko a vsechno slo jak melo

Dulezite je, aby ty plochy, co se budou dotykat polu baterie byly z medi a mely dobre spojeni s vodicem, nejlepe aby byl spoj propajeny nebo prisroubovany pres ocko, jinak je dost mozne, ze kabely budou k nicemu. Cim je vetsi prurez vodice, tim lepsi je pruchod proudu - kdyz bude treba 10mm a kabely budou mit 4m, tak taky nemusis nastartovat. Pokud budes mit 25mm a 3m, tak s tim klidne muzes startovat kamiony.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele: