Zapadlý panel rádia
-
- Junior
Zapadlý panel rádia
Zdravím, stala se mi nepøíjemná vìc. V kaslíku, kam si dávám cdèka a panel rádia mi právì onen panel zapadl nìkam za kaslík a ani v servisu ho nenašli. Nemáte nìkdo podobnou zkušenost?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: Zapadlý panel rádia
Zdárek, můžeš fungovat i bez panýlku, akorát ti bude scházet to přepínání, ale to můžeš řešit ovládáním vedle volantu. Já jsem panel ztratil a rádio funguje bez něj. Propoj první a druhý konektor zleva a rádio bude hrát. jo akorát bacha na odpojení baterie, to ten panel potřebuješ na nakódování rádia. čusLukáš píše:Zdravím, stala se mi nepříjemná věc. V kaslíku, kam si dávám cdčka a panel rádia mi právě onen panel zapadl někam za kaslík a ani v servisu ho nenašli. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem schválně panel rádia 6000CD rozmontoval (torx T6). Není v něm žádná elektronika, pokud neuvažuji LED diody na podsvícení. Jsou to jen spínače 2-3-4-5 pomocí vodivé pryže.
Když "označím" kontakty v rádiu po odmontování panelu zleva doprava od 1 do 8, pak:
1 a 2 je trvale propojeno (chrom má pravdu)
spínač 2 spojuje kontakty 4 a 6
spínač 3 spojuje kontakty 3 a 6
spínač 4 spojuje kontakty 4 a 5
spínač 5 spojuje kontakty 3 a 5
7 a 8 jsou pro napájení LED diod
I bez panelu jde rádio po odpojení baterie nakódovat.
Kdyby někdo rozmontoval panel, doporučuji pomocí tvrdé pryže na gumování (šedá část z bílo/šedé) přegumovat zoxidované kontakty na destičce.
Když "označím" kontakty v rádiu po odmontování panelu zleva doprava od 1 do 8, pak:
1 a 2 je trvale propojeno (chrom má pravdu)
spínač 2 spojuje kontakty 4 a 6
spínač 3 spojuje kontakty 3 a 6
spínač 4 spojuje kontakty 4 a 5
spínač 5 spojuje kontakty 3 a 5
7 a 8 jsou pro napájení LED diod
I bez panelu jde rádio po odpojení baterie nakódovat.
Kdyby někdo rozmontoval panel, doporučuji pomocí tvrdé pryže na gumování (šedá část z bílo/šedé) přegumovat zoxidované kontakty na destičce.