Zajima me jak a co delate proti tomu aby jste se rano pri - 10-20ti dostali do auta ja mam vzdy problem ze kdyz treba poprchava a pak to namrzne tak se neda otevrit aouto protoze jsou kliky zamrzle v ledu a bojim se ze prasknou jak za ne beru a kdyz uz to povoli tak dvere to same komplet zamrzle ze pomuze jen nechci rikat kopani ale musim je pobouchat. Mazete treba tesneni dveri necim ? Jiste nejsem sam kdo se v zime obcas nebuze za jistych situaci dostat do auta a nejhorsi je kdyz se samozrejme pospicha nekdy to proste namrzne tak blbe ze.....Diky za odpovedi a zkusenosti
Zamrzle dvere a kliky
- LordMiras
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zamrzle dvere a kliky
Ahoj doufam ze to tu nikde neni prisaham ze jsem prohledal celou sekci karoserie ale nic takoveho jsem nenasel.
Zajima me jak a co delate proti tomu aby jste se rano pri - 10-20ti dostali do auta ja mam vzdy problem ze kdyz treba poprchava a pak to namrzne tak se neda otevrit aouto protoze jsou kliky zamrzle v ledu a bojim se ze prasknou jak za ne beru a kdyz uz to povoli tak dvere to same komplet zamrzle ze pomuze jen nechci rikat kopani ale musim je pobouchat. Mazete treba tesneni dveri necim ? Jiste nejsem sam kdo se v zime obcas nebuze za jistych situaci dostat do auta a nejhorsi je kdyz se samozrejme pospicha nekdy to proste namrzne tak blbe ze.....Diky za odpovedi a zkusenosti
-
TripleJay
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- bjuty
- Pokročilý

Před každou zimou natírám tesnící gumy speciálním přípravkem na udržení měkosti a odpuzování vody, který máme v práci a zatím každý rok OK. (kdysi jsem lezl do favorita kufrem
)
Na zámky používám už asi 10let grafitový olej určený do -40stupňů. Teď mám ale dálku tak nevím. Jinak vždy řádně vyčistím celý mechanismus ve dvěřích.
A mám celou zimu pokoj.
Na zámky používám už asi 10let grafitový olej určený do -40stupňů. Teď mám ale dálku tak nevím. Jinak vždy řádně vyčistím celý mechanismus ve dvěřích.
A mám celou zimu pokoj.
Mondeo GHIA, kombi, black, 2.0 TDCi, 96kW, 2005
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Ano,natřít těsnící gumy silikonovým olejem....Prodávaj i takové spešl lahvičky s houbičkou na konci přesně pro tohle potření
A propo takhle zřejmě předchozí majitel natrhl gumu která je nad výlezem spolujezdce.Tudíž ne ta na dveřích,ale na kastli.Co s tím?Asi bych to slepil k sobě vteřiňákem...Jen bych počkal se zavřením dveří....Co si o tom myslíte? 
- UcuLeLembo
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- UcuLeLembo
- Zkušený

- Kontaktovat uživatele:
-
couddy
- Zkušený

- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Tak možná je to výsada spíše níže položených částí.Pořádná zima tu neni.Přes den padaj srágory a tajou a v noci to zmrzne.Kdežto na horách máte klendru pořádcouddy píše:to je zajimavy dotaz.
moje zkusenost je:
ze tri zimy za sebou sem parkoval 90dnu pod sjezdovkama a nikdy se mi to nestalo. ostatni auta treba jo, fokinovi ne.
neco jineho jsou sterace
- findigo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, já používám tu lahvičku s houbičkou na konci a musím říci, že od dob co to používám (cca 4 roky) jsem neměl, když byla zima a teplota i silne pod nulou problémy. Vřele doporučuji, mimo jiná já jsem tento olejíček pořídil v OBI a lahvička vydrží 2 roky. Je todobrá věc i co se týče oživení pneumatik.
Findigo alias Vašek
Findigo alias Vašek
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- HonzaV
- Junior

Mám doma silikonovou vazelinu ještě z NDR, tou vždy před zimou namažu těsnící gumy. A když má být hodně velké zima a venku bylo před tím mokro, tak nechám dveře zavřené jen na první zacvaknutí - ten kdo neparkuje doma za dveřma, jako já, ať to takto ale nedělá 
Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 120kW, 2014
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
dříve Ford Mondeo kombi 2.0 TDCi, 85kW, 2008
Ford Focus kombi 1.8 TDCi, 74kW, 2003
- silverwolf
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Už se to tu taky probíralo, většina používá silikonový olej, doporučuje se taky glycerín ( glycerol) - k dostání je v lékárnách nebo i v autodoplňcích 2 dcl cca za pajcku, navíc prodlužuje životnost gumových těsnění ( řekl bych že je tzv. zvláční), včetně těsnění kolem oken
Navíc se vsaje do gumy a nešpiní. 
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník