Tak jsem se do té výměny taky pustil sám, mechanika nemaje...
Nejdříve si nasaďte čelovku, přijde vhod...Je potřeba sundat plastový kryt nad chladičem a kondenzátorem klimy pod který ústí první díl sání. Je to na dva plastové piny. Zvládnete to ostřejším, plochým šroubovákem. Trubka sání, která je s krytem jeden celek, se odpojí uzším plochým šroubovákem, jsou tam takové dvě protilehlé zpětné zarážky. Pak stačí kvalitní malá gola s delším nástavcem a 10 oříšek. Nasadíte odspoda pod gumovýma trubkama. Povolit, (je to utažený dost) odhodit golu, nasoukat tam ruce, rukou, už povolený šroub odšroubovat a pohrát si s odpojením konektoru. Je tam pojistka, vysunuje se nahoru. To mě zabralo asi nejdýl. Konektor nového čidla prostříknout kontaktolem a namontovat zpět. Utahovací moment nevím, dotáhl jsem to cca podle citu, jak jsem to povoloval (na malou golu docela dost). Nic jiného není třeba demontovat. Celé mě to trvalo 25 minut. Dávejte si pozor, ať vám něco nespadne pod motor, plastové piny, oříšek, nástavec, atd...jinak pakec
Na první dobrou jsem tomu naložil a vše v pořádku.
Nový senzor klepání BOSCH 0 261 231 288 mě stál i s dopravou 268 kč. Je to naprosto totožný senzor, který jsem z toho vyndal, akorát na sobě nemá nápis FoMoCo.
Kód chyby:
===PCM DTC P130D:00-6D===
Kód: P130D - Výkon klepání/spalování motoru - nucené snížení výkonu
Dodatek:
Zhruba po 200 km se chyba objevila znova

. Zkontroloval jsem dotažení snímače a napadlo mě jediné. Vyjet nádrž a natankovat 100 okt. Momentálně vyjíždím třetí nádrž 100 okt. a chyba už se neobjevila. Až vyjedu nádrž se 100 okt, natankuju znova 95 a uvidíme. Mám aplikovaný chip na 110 kW tak možná mu nechutná E10. Vždy přidávám VIF.