RADIO rds6000 CD
- bady
- Nováček
RADIO rds6000 CD
Potřeboval bych poradit s problémem týkajícím se rádia 6000 CD.
Z ničeho nic při jízdě vypadne signál, zhasne kontrola stereo příjmu
a občas naskočí po cca 5 min. znovu, většinou ale nenaskočí. Stává
se ale, že někdy funguje rádio bez problémů. CD hraje bez problémů
vždy. Anténa je při tom v pořádku a vše je domáčknuto. Prosím poraďte.
Předem děkuji.
Z ničeho nic při jízdě vypadne signál, zhasne kontrola stereo příjmu
a občas naskočí po cca 5 min. znovu, většinou ale nenaskočí. Stává
se ale, že někdy funguje rádio bez problémů. CD hraje bez problémů
vždy. Anténa je při tom v pořádku a vše je domáčknuto. Prosím poraďte.
Předem děkuji.
- Stela
- Test driver
- Jiri02
- Pokročilý
Re: RADIO rds6000 CD
Zkus to s jinou stanici, ktera ma zarucene silnejsi signal. Pak, prosim, napis.bady píše:Z ničeho nic při jízdě vypadne signál, zhasne kontrola stereo příjmu a občas naskočí po cca 5 min. znovu, většinou ale nenaskočí. Stává se ale, že někdy funguje rádio bez problémů.
- Jiri02
- Pokročilý
Pak navrhuji sepsat popis závady jako reklamaci funkce autorádia. Nepises co mas za auto (doporucuji to zaznamenat do podpisu na foru - viz vetsina diskutujicich), zda je v zaruce. Pokud se dealer k vyreseni nebude mit i nadale, obratil bych se na zakaznickou sluzbu Ford s problemem a dodatkem, ze ten a ten dealer na mne kasle.bady píše:Dealer Ford se k vyřešení problému nemá.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vypadava stereo nebo dokonce i mono signal, pak je chyba ve vstupnim obvodu radia. Pri malem snizeni signalu vypadne stereo a pri dalsim snizeni i mono signal.
Vstupni obvod zabudovaneho radia myslim antena-kontakt v drzaku anteny-antenni svod-kontakt pripojeni anteny do radia a az potom elektronicke vf vstupni obvody. Muze byt i chybne vyladen vstupni obvod radia s antennim svodem a antenou.
Jednou jsem koupil uplne novou cb TV rumunske vyroby jako neopravitelnou bez naroku na reklamaci. 3 dny jsem se v ni babral. Na spolecnou antenu snezeni a na silny signal z generatoru TV signalu v pohode. Nakonec jsem rozpajel obal vf vstupniho tuneru a neveril jsem vlastnim ocim. Stredni vodic z antenniho konektoru nebyl pripajen, ale byl jen cca 1-2 mm od mista pripajeni.
Vstupni obvod zabudovaneho radia myslim antena-kontakt v drzaku anteny-antenni svod-kontakt pripojeni anteny do radia a az potom elektronicke vf vstupni obvody. Muze byt i chybne vyladen vstupni obvod radia s antennim svodem a antenou.
Jednou jsem koupil uplne novou cb TV rumunske vyroby jako neopravitelnou bez naroku na reklamaci. 3 dny jsem se v ni babral. Na spolecnou antenu snezeni a na silny signal z generatoru TV signalu v pohode. Nakonec jsem rozpajel obal vf vstupniho tuneru a neveril jsem vlastnim ocim. Stredni vodic z antenniho konektoru nebyl pripajen, ale byl jen cca 1-2 mm od mista pripajeni.
- santyr
- Junior
Pelen má v tomto pravdu. Jedná se o závadu v přívodu od antény, případně anténa. Podle mne je ale pravděpodobnější závada ve vstupních obvodech rádia. Neviděl bych to ani tak na špatně naladěný vstupní obvod, jako spíše na studené spoje. Na některých přijímačích se to může projevit třeba již po roce.
Ford Focus Combi 1,8 TDCI, 5/2OO4, 85kW, šedá magnum

Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine

Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine

- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je velice pravděpodobné že chyba bude na vstupním obvodu, stačí ale zoxidovaný vstup antény-tímpádem není impedančně přizpůsobena (velice se zvýší útlum). Další možností jsou studené spoje tak jak již bylo psáno, protože ale rádio obsashuje digitální tuner, může být i problém v obvodech syntézy a vzorkování. Bohužel protože se jedná o VF obvod, je třeba mít vhodné zařízení- osciloskop (je drahé) takže nejspíš změříš pouze NF část (navíc nemáš schéma zapojení). Takže doporučuji kouknout z venku, hlavně norozdělávat (ztráta záruky), a šup s tim přes záruky do opravy.Pokud je to v záruce máš na ni právo, a pokud ti nevyhoví, napiš dopis na centrálu, a tam jim to vysvětlí, možná by stačilo jenom pohrozit. Hodně štěstí.
- Jenda25
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Zkousel jsem dohledat schema a narazil jsem na toto:
http://www.panuworld.net/minidisc/fordsony/index.htm
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2
http://www.panuworld.net/minidisc/fordsony/index.htm
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2