rychlost na tachometru vs. rychlost na radaru
- Jiri02
- Pokročilý
To je normalka: Cim vetsi kola, tim mensi rychlost bude tachometr ukazovat (pri stejne skutecne rychlosti).
K tomu PDAcku: Navigacni programy nejsou jedinou moznosti, jak zmerit rychlost dle GPS. Urcite nekde bude v programech GPS Info. Nebo si stahnete "Visual GPS" treba odsud: http://www.ce4you.cz/software/detail.asp?s=665 . Je free. Tam je i panel s budikama.
Tachometr mi ukazuje o cca 5 km/h vice v beznem rozsahu.
K tomu PDAcku: Navigacni programy nejsou jedinou moznosti, jak zmerit rychlost dle GPS. Urcite nekde bude v programech GPS Info. Nebo si stahnete "Visual GPS" treba odsud: http://www.ce4you.cz/software/detail.asp?s=665 . Je free. Tam je i panel s budikama.
Tachometr mi ukazuje o cca 5 km/h vice v beznem rozsahu.
-
- Test driver
Ak mas take kolesa,ako na obrazku,tak mame rovnake a aj rovnake pneumashi píše:No, mne ukazuje tachometer az o cca 15% viac nez je real a to uz je dost. Je to mozne nejak jednoducho "posunut"? Bo ked mi ukazuje cca 63km/h tak idem 50 a pri 140km/h idem len 125, takze za jazdy musim furt prepocitavat a uz ma to nebavi...
dik za radu

Je to mozne upravit kalibraciou kolies vo Forde s diagnostickym pristrojom WDS.Lenze to by si potom na zimu kalibroval 15-tky a na leto 17-tky a to je podla mna dost otrava.Osobne by som to neriesil.Ak to aj niekedy prepisknes,nehrozi ti aspon pokuta.

- Stehnak
- Test driver
Taky jsem na to byl zvedavy na uhm letnich 15kach: pneu 195/60 R15
tachometr - GPS
100 - 99
50 - 49
Pritom ale pevne radary ve vesnicich pri 50tce na tacho ukazuji cca 46 (jak kterej).
zimni 185/65ky doplnim co nevidet
.
tachometr - GPS
100 - 99
50 - 49
Pritom ale pevne radary ve vesnicich pri 50tce na tacho ukazuji cca 46 (jak kterej).
zimni 185/65ky doplnim co nevidet

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- mashi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, to nie je pravda, pretoze ked idem s vedomim, ze pokial mam na tachaci 50 a v skutocnosti idem 38, tak jazdim v meste tak okolo 60tky na tachaci... zatial si to korigujem tak, ze vzdy idem o 10 viac, nez je povolene a stejne idem pomalsie nez ostatni - takze sa bojim, ze to skor neodhadnem a skor ma chytia, nez by mi presne ukazoval.zirafak píše:Ak mas take kolesa,ako na obrazku,tak mame rovnake a aj rovnake pneumashi píše:No, mne ukazuje tachometer az o cca 15% viac nez je real a to uz je dost. Je to mozne nejak jednoducho "posunut"? Bo ked mi ukazuje cca 63km/h tak idem 50 a pri 140km/h idem len 125, takze za jazdy musim furt prepocitavat a uz ma to nebavi...
dik za radu.U mna je ten rozdiel podstatne mensi a myslim,ze uplne v norme.Pri 60 v meste podla GPS 55 na dialnici pri 130 ukazuje 119.Na zimnych 15-tkach som to nesledoval.
Je to mozne upravit kalibraciou kolies vo Forde s diagnostickym pristrojom WDS.Lenze to by si potom na zimu kalibroval 15-tky a na leto 17-tky a to je podla mna dost otrava.Osobne by som to neriesil.Ak to aj niekedy prepisknes,nehrozi ti aspon pokuta.
Mimochodom, nechcete niekto kupit 17" kola? vo stvrtok idem kupit mensie, tak tychto sa za nejaku rozumnu cenu asi budem zbavovat - ak by mal niekto zaujem, mi napiste.

M.
-
- Test driver
Ty sa chces zbavit takychto nadhernych koliesmashi píše:No, to nie je pravda, pretoze ked idem s vedomim, ze pokial mam na tachaci 50 a v skutocnosti idem 38, tak jazdim v meste tak okolo 60tky na tachaci... zatial si to korigujem tak, ze vzdy idem o 10 viac, nez je povolene a stejne idem pomalsie nez ostatni - takze sa bojim, ze to skor neodhadnem a skor ma chytia, nez by mi presne ukazoval.zirafak píše:Ak mas take kolesa,ako na obrazku,tak mame rovnake a aj rovnake pneumashi píše:No, mne ukazuje tachometer az o cca 15% viac nez je real a to uz je dost. Je to mozne nejak jednoducho "posunut"? Bo ked mi ukazuje cca 63km/h tak idem 50 a pri 140km/h idem len 125, takze za jazdy musim furt prepocitavat a uz ma to nebavi...
dik za radu.U mna je ten rozdiel podstatne mensi a myslim,ze uplne v norme.Pri 60 v meste podla GPS 55 na dialnici pri 130 ukazuje 119.Na zimnych 15-tkach som to nesledoval.
Mimochodom, nechcete niekto kupit 17" kola? vo stvrtok idem kupit mensie, tak tychto sa za nejaku rozumnu cenu asi budem zbavovat - ak by mal niekto zaujem, mi napiste.
M.

- mashi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No musim uznat ze ano, su krasne, FoFo drzi na ceste ako pribity, ale su aj tvrde... Nejde mi o sportovu jazdu (jazdim prevazne s rodinou - manzelka a dcerka - a prevazne po Prahe
). Toz, ak by mal niekto zaujem o tieto kola, tu je zopar info:
su to 7 paprskove (viz foto) alu kola, znacky RONAL (v strede je znacka FORDu), su trochu skrabnute (kazda). Momentalne su obute na letnych gumach:
2x Continental ContiSportContact - tie su uz dost vyjazdene, maju tak 3-4mm
2x Uniroyal Rainsport1 - tie mam na prednej naprave a su este celkom dobre 5-6mm.
Vo stvrtok kupujem nove 15", tak potom budu k mani...
mashi

su to 7 paprskove (viz foto) alu kola, znacky RONAL (v strede je znacka FORDu), su trochu skrabnute (kazda). Momentalne su obute na letnych gumach:
2x Continental ContiSportContact - tie su uz dost vyjazdene, maju tak 3-4mm
2x Uniroyal Rainsport1 - tie mam na prednej naprave a su este celkom dobre 5-6mm.
Vo stvrtok kupujem nove 15", tak potom budu k mani...
mashi
- Přílohy
-
- IMG_8787.jpg
- Tu su vidno tie odreniny
- (48.68 KiB) Staženo 383 x
-
- Takto sa pekne ligocu...
- IMG_8775.jpg (35.28 KiB) Zobrazeno 2682 x
-
- IMG_8786.jpg
- To je ta uniroyalka
- (209.73 KiB) Staženo 377 x
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Za kolik to necháš?
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... pic&t=5615Jozkablack píše:Za kolik to necháš?
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Promiň už jsem to našel v prodeji pneu a rafků. No už vim na co se zeptám manželky zejtra jen co vstane
!

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak ráno moudřejší večera. Kola jsou to nádherný a taky je má už zamluvený, ale né pro mne! Je pravda že na častý ježdění po Praze to asi neni OK, je to tvrdý a ve Fofíkovi jezdí teď dost často manželka s prckem. Ale to je jen část důvodu, proč ty krasavce nemohu vzít
Já ty prachy což by nebyla investice jen 7tis., ale i koupě min dvou nových pneu (a v těhle rozměrech to nebude za babku) rači vrazim do pokoje pro prcka(škrábání, štuk, malba, nábytek, koberec), znáte to. A tam se vrhne asi dost peněz! No mě nezbejvá než čekat až byt bude komplet hotov a pak asi teprve přijde na řadu koupě podobných nádherných kol!

- mashi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
mashi: Uz jsi s tim tachometrem neco udelal, jak ti pocita km? Mam stejny problem, kdyz mi ukazuje rucicka 60Km/hod, tak vsechny radary kolem cesty co jsem zkousel ukazuji 50km/hod, mam auto obuty na 14"kach. Taky mam pocit (presne merit jsem to zatim nezkousel), ze mi i pocitadlo km napocita umerne vic km nez by melo, nejde to nekde v menu te pristrojovky nejak dokalibrovat? Do prehozeni te rucicky o zoubek se mi moc nechce, protoze kdyz ji prehodim tak mi bude, pocitam, ukazovat ujete km stejne blbe. Jediny pozitivni na tom je, ze mi vychazi lepsi prumerna spotreba nez je skutecna, kdyz budu jezdit podle tacho, tak fakt pokutu za rychlost nedostanu (jedine snad za zdrzovani provozu). 

Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
-
- Pokročilý
To je OK - na 14" je skutečnost o 7÷9km nižší; na 15" je to cca jen o 1÷3 km !!!! Mám to odzkoušeno podle GPS v navigaci.LH píše:mashi: Uz jsi s tim tachometrem neco udelal, jak ti pocita km? Mam stejny problem, kdyz mi ukazuje rucicka 60Km/hod, tak vsechny radary kolem cesty co jsem zkousel ukazuji 50km/hod, mam auto obuty na 14"kach. Taky mam pocit (presne merit jsem to zatim nezkousel), ze mi i pocitadlo km napocita umerne vic km nez by melo, nejde to nekde v menu te pristrojovky nejak dokalibrovat? Do prehozeni te rucicky o zoubek se mi moc nechce, protoze kdyz ji prehodim tak mi bude, pocitam, ukazovat ujete km stejne blbe. Jediny pozitivni na tom je, ze mi vychazi lepsi prumerna spotreba nez je skutecna, kdyz budu jezdit podle tacho, tak fakt pokutu za rychlost nedostanu (jedine snad za zdrzovani provozu).
Ujeté km bych neřešil

Fábie na 14" je na tom stejně - ukazuje o 7÷10 km víc
Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi