No, víceméně ano. S tchánem takové ty domácí zabíjačky po sousedech a známých... a jk mu roky přibývají a síly ubývají, tak toho dělám čím dál tím víc- takže už mi vlastně dělá jen technickou podporu.
Na nějaké sady bych se taky vyprdl a radši pořídil pár nožů. Na maso, chleba+pečivo, na zeleninu,+ nějaký tak akorát. Ve finále zjistíš, že polovinu sady jsi neměl v ruce aspoň půl roku a používáš jen pár nožů. Základ je po použití nůž umýt pod tekoucí vodou, utřít a uložit na místo. Žádná myčka, povalování v dřezu, či v šuplíku linky. To pak opravdu stačí sada od šikmookých.
Osvědčil se mi magnetický držák nad linkou- nepřekáží, nůž se netupí a je stále po ruce.
Na broušení postačí běžná ocílka, případně keramika.