Diesel mám od roku 2010, mám 2,2dt s 83kw a mám nájezd 35 tisic km za 5,5 let. Myslím, že jsou to zcela zbytečný kecy ohledně výhody nebo nevýhody dýzlu vůči benzínu. Pokud se člověk k motoru chová slušně, netočí ho za studena, dává mu pravidelný servis co se týče oleje, nafty, sem tam aditivum, tak může jezdit bezproblému hodně dlouho. Já osobně měním olej každý rok a půl, což je nějakých cca co 7-8tisíc km, nemám důvod čekat na nějakou linii 15ti tisic km dle servisní knižky.
Jasně, pak jsou mamlasové, co v minus deseti nastartují, dupnou na to a motor hned vytáčí na nevím 3,5ttis/ot a to je jasné, že se motor pokaká a pak píšou všude možně, že je to nahouby auto, motor, značka.
Prostě jsem tak nějak už zvyklý na diesel a zrovna mondea nějak mě neoslňují svýma benzínama. A motor 2,0 103kw je hodně rozšířený.
Ale k věci:
--Takže pokud je na dveřích čudl na sklopení zrcátek, tak jsou na 100% sklápěcí a do max litru se dá dodělat i sklápění po zamčení?
--Ty světla jsem napsal dvě s čočkou, třetí ty obyč neců. Jde mi o to, jak při procházení bazarů atd je já jako totální laik rozeznám při čumění do nich.

--Co se týče vnitřku, tak neců kůži na sedadlech, max polokůži. Kožený sedačky jsem zažil v žigulíku a je to prda na dupu a stehna v létě.
-- takže mám hledat verzi titanium a ten converz+ znamená ten digibudík?
-- nyní mám taky automat klimu a je to žůžo, sice ji musím co 2 roky plnit, bo někde uniká, ale těch 12 stovek není zas tak moc. Jenže jak říká SOLFAN, tak takhle to mám i já v létě, prostě já chcu mít třeba teplotu 22°C a roba mrčí, že je jí chladno. A že se ten vzduch smíchá je jasné, ale to se smíchá až vzadu u děcek

--Takže pokud není dvouzonová klima, tak u fordu je automaticky manuání? Oni jako neumí autoklimu automatickou a zároven jednozónku? To se mě nezdá, ale budiž.