Zdar všem,
potřeboval bych od vás rady ohledně koupě mondea MK4 a tak nějak se nevyznám ve výbavách.
Nyní mám lagunu 2000 a tam je každý kus s jinou výbavou i když je třeba stejně pojmenován. Prostě taky bordel.
V autobazarech se o pojmenování výše výbavy moc nepíše.
Jsem ve fázi hledání novějšího kousku a mám tyto požadavky na vůz:
-- r.v. 2008 až 2011
-- možná diesel 1,8 tdci ale spíše 2,0 103kw
-- přední světla s čočkou (vím, že jsou 2 verze s čočkou, ale nerozeznám je od sebe podle vzhledu)
-- sklapovací zrcátka při parkování (toto není nutné, ale moc se mě to líbí)
-- kombík (liftback jedině červenej)
-- palubka jedině ten displej s logem fordu ( v žádném případě bych nechtěl budíky s tím červeným digi mezi nima) (určitě víte, co myslím)
-- startování čudlíkem (otáčení klíčku už mám za život dost

)
-- dvouzonovou klimu, robě je věčně zima a mě horko (popřípadě jaké máte zkušenosti s dvouzónou?)
-- samootvírací kufr na motorek, ale nevím, jestli toto u mondea je možné (fajná praktická fičura, ale není podmínkou)
Prostě zezačátku jsem myslel, že tu krásnou palubku mají jen verze s chromovou (stříbrnou) maskou a startovacím čudlem místo klíčku, ale čím víc do teho čučím, tak tím více zjišťuji, že tak nějak plně vybavenej vůz má podřadné budíky a kolikrát jsem našel kus s tím krásným displejem a taknějak méně vybavený včetně černé masky chladiče a startování klíčkem.
Omlouvám se za mou nezkušenost a jakoby dětský popis, ale určitě to chápete a snad mě trošku nevadete, co kde a jak mám hledat nebo rozpoznat.
Vím, že motor 1,8 nemá PDF, motor 2,0 ho má, ale to neberu na vědomí, sice jezdím hlavně po městě skákačky, ale každý měsíc jedu jednou až dvakrát delší trasy cca 50km vkuse. Kilometrově to vychází, že delší trasu jedu tak každých cca 400km.
Kupovat ho chci tím stylem, že po fázi zkušební jízdy zajedu na opravdickou STK včetně měření emisí na mé náklady. Pokud projde bez jakýchkoliv závad, tak bych auto bral a STK jasně zaplatil ze svého.
Pokud mi tento můj postup kterýkoliv prodejce nedovolí, tak poutíám honem pryč.
Samozřejmě přivítám jakékoliv vaše námitky, nápovědy, rady a poznatky.
Každopádně všem předem děkuji za vaše reakce.