Výměna žárovek vypínačů topení
- Bobo
- Nováček
Výměna žárovek vypínačů topení
Nevíte někdo jak je složité a popřípadně postup výměny žárovek v osvětlení vypínačů ovládání topení a ventilátoru? Nevím, zda po vymontování rádia se dostanu k nějakým úchytům a popřípadně kolik jich je? 

Bobo, Ford Focus combi 1.8 TDDi, modrý
- mar_tin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
vytiahnes radio a pod nim su 4 sroby. tie odsrobujes a potom vytiahnes cely stredovy panel. drzi na takych pruznych plieskoch v rohoch, je ich tusim 5. len to cele vytiahnes smerom k sebe. potom musis odpojit kable a bowdeny od tych ovladacov a od hodin a zapalovaca. tie bowdeny mi dali celkom zabrat, hlavne na ovladaci teploty, ale mozno som na to isiel nespravne, su tam take poistne vystupky, pozor aby si to neodlomil. ked to vsetko poodpajas, budes mat cely panel s tymi ovladacmi vytiahnuty. ovladace potom uz lahko rozoberies (dufam). ja som ich nerozoberal, len som menil en panel. akurat som menil ziarovku na osvetleni zapalovaca (zasuvky 12V), ale ta ide bez rozoberania (len radio treba vytiahnut).
Ford Focus 1.6, 74 kW, 2002, kombi, silver
- Peta
- Nováček
Vrátím se k tomuhle tématu:
měnil jsem žárovičky v osvětlení těchhle otočných ovladačů, ale protože na nich nemůžu vyluštiti hodnoty, napral jsem tam to co jsem koupil tedy 12V/1,2W. Vzhled je totožný, zamontovat šli naprosto normálně, ale v noci mi ovladače přímo "šajnují" (svítí podstatně víc než dřív) - takže jsem se určitě netrefil do správné hodnoty.
Nevíte náhodou někdo, jaké jsou správné hodnoty žárovek?
Dík
měnil jsem žárovičky v osvětlení těchhle otočných ovladačů, ale protože na nich nemůžu vyluštiti hodnoty, napral jsem tam to co jsem koupil tedy 12V/1,2W. Vzhled je totožný, zamontovat šli naprosto normálně, ale v noci mi ovladače přímo "šajnují" (svítí podstatně víc než dřív) - takže jsem se určitě netrefil do správné hodnoty.
Dík
"Fíkus" 1.8 TDDi Combi 01, State Blue, Trend+...
"Fofík" 1.8.TDDi Combi 99, State Blue, Ambient+...

"Fofík" 1.8.TDDi Combi 99, State Blue, Ambient+...

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To mě taky zajímá...Poradí někdo přesný typ?Asi celoskleněná,že?Ale watáž???Peta píše:Vrátím se k tomuhle tématu:
Dík
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes dokázal vyndat rádio,odšroubovat ty 4 šrouby a vyloupnout ten (u mě stříbrnej) panel.Ty žárovičky jsou hned nahoře,co?Takový černý plastový cajky a v tom je ta žárovička...Ovšem z toho plastu vyndat nejde,tak si myslim,že to musim koupit ve fordu jako celek,co???Dělal sem to ale i s připojenym rádiem,tak nevim jestli nejsou třeba ještě 4 dole???Víte někdo jak to vypadá?Já se totiž bál to rádio odpojit,protože nemám kód.Sice sem si opsal ten serial číslo,ale moc té kalkulačce nevěřim.Určitě funguje?Za odpověď díky,nerad bych to nějak potento....
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
taky mi nesvítí a vytáhnout zapalovač podle rady Bjutyho taky nejde ( málem jsem tam nechal prst
), rádio se mi kvůli tomu nechce tahat ven, no a teď koukám, že je pak problém i s výměnou samotné žárovičky, tak se hold na to taky vykváknu 

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- Tad
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No je to takovej váleček z toho zeleného plastu a v tom je černý pouzdro a v něm žárovka...Po stranách to má takový zobáčky,ale stejně se tomu nechce...Asi málo.Zaberu víc...a náhodou na kterou stranu kroutit s těma pouzdrama co jsou v nich žárovky pod těma otočnejma ovladačema od ventilace...Já vyndal rádio,ale celej panel se mi sundavat nechce,a tak s tim bojuju takou menší škvírkou což neni úplně ideál na pochopení...Za rady ještě jednou dík!
EDIT:
Tak žárovka ze zapalovače je venku.Je tam taková pojistka.Pak sem dám fotky...Ještě se du nervovat s těma v těch ovladačích...
EDIT:
Tak žárovka ze zapalovače je venku.Je tam taková pojistka.Pak sem dám fotky...Ještě se du nervovat s těma v těch ovladačích...