vibrace motoru

rromann
Nováček
Nováček

Re: vibrace motoru

Příspěvek od rromann » 19.02.2015 07:21

Napsal jsem to nepřesně, rezonuje to "i" v tahu, ne jen v tahu. Na volnoběh to ale nejde tolik do volantu, jak to bylo před výměnou toho spodního, ale nese se to po celém autě, to samé za jízdy. Zkoušel jsem ho několikrát znovu ustavovat, jestli není nějak vyšponovanej, ale pořád stejný výsledek. Asi nezbyde než čekat a doufat, že se časem trochu rozvolní.
Ford Mondeo Mk4 2.0 Tdci 120kw, 2013
Seat Ibiza 6l 1.4 16V 63kw, 2007
Byl: Ford Focus 1.6 16V, sedan, Ghia, r.v. 1999
Obrázek

Achiler
Nováček
Nováček

Re: vibrace motoru

Příspěvek od Achiler » 19.02.2015 18:59

Mrknu na ty otáčky přes diagn. mód. Už jsem na ně koukal v létě, ale přesnou hodnotu si nepamatuji. Byla ale v normě, jinak bych to dávno řešil, nějakých 740?
Pokaždé když jedu z práce a parkuji před domem je problém nádherně cítit i vidět. Dojíždím na neutrál a v momentě, kdy úplně zastavím se auto na sekundu rozvibruje a probliknou světla. Dělá mi to pokaždé. A když chci popojet bez přidání plynu, dokonce z mírného kopečka, světla se opět ztlumí (probliknou) a auto vibruje.
A víceméně pokaždé se zahřátým motorem když stojím na místě, prošlápnu plyn - jemné vibrace. Poté co otáčky spadnou opět vibrace a probliknutí světel.
Při zapnutí trojbliku a puštění vnitřního osvětlení se dá uvnitř pořádat i párty, světýlka problikávají v rytmu trojbliku. Vlastně mám takový dvojitý efekt, ale moc radost z toho nemám.
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“