Amatérske zvýšenie ochrany vozidla

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Blaaana
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blaaana » 29.07.2007 21:20

tak to je divný moje Fávo bylo...teda ještě je zachovalý ani žádná koroze.Tak asi neparkuju v "ráji zlodějů"
Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007

Blaaana
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blaaana » 29.07.2007 21:31

moje první auto :lol:
Přílohy
Snímek 001.jpg
Snímek 001.jpg (41.06 KiB) Zobrazeno 3825 x
Ford Focus 2,0 TDCi II combi Sport 2007

honolulu
Junior
Junior

Příspěvek od honolulu » 30.07.2007 08:00

Ako vidím, dobre sa to tu rozbehlo..Suhlasim hlavne s názorom že máme Focus-y a nie miliónové autá, takže ´´náročné-(odťahovky a pod)´´ lúpeže neberme k úvahe.
K tajným vypínačom by som len toľko povedal že ja osobne, som z menšieho mesta, by som ho dal na fakt tajné miesto. Žiadne miesto v dosahu ruky šoféra, nebodaj nahmatatelného behom 15 sek. Ja by som ten čudlík nevyužíval pri bežnom presune v meste. Pri dovolenkách, výletoch, nákupoch v shopping centrách by som ho však aktivoval stále. Týmpádom nemal by byť problém umiestniť ho v batožinovom priestore?
Veď keby ma aj odsledovali tak, vyberiem nejaku batožinu , naložim batožinu..proste nič si nevšimnu a zlodejíček predsa nebude prehrabávať celé auto..
Už som taky zmagoreny že taketo veci sa mi snívaju :lol: :lol: :lol:
Obrázek FORD FOCUS 1.8 TDDI,kombi, 66kw, GHIA,tmavomodrá metla

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 30.07.2007 08:36

Blaaana píše:tak to je divný moje Fávo bylo...teda ještě je zachovalý ani žádná koroze.Tak asi neparkuju v "ráji zlodějů"
A komu tím prospějete druhé straně :lol: :lol: :lol: :lol: Pokud se chceš svého Favorita zbavit ,tak ho nechej zaparkovaný někde tak ,aby na něj nebylo vidět a nechej tam třeba mobil ,aby to bylo větší lákadlo a uvidíš ,že se někomu bude určitě hodit ,jak auto ,tak mobil :lol: :lol: :lol:

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 05.08.2007 10:35

Wolf2 píše:
Beri píše:Máš pravdu, když budou chtít, tak máš prostě smůlu.

Ale chtěl bych se zeptat těch kdo má vypínač na palivové čerpadlo a zkoušel kolik metrů se s tím nechá ujet, když je čerpadlo mimo provoz (myslím že nastartuje a hned vyjede). Jestli se jedná o jednotky či desítky metrů.
Díky
Nastartuješ a za 2s ti to chcípne :wink:
Tak jsi měl pravdu, vypínač už je na svém místě a opravdu člověk (zloděj)než zařadí tak motor chcípne.
Teď se mi bude zase lépe večer usínat... :wink:
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
Obrázek

lewis
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lewis » 05.08.2007 16:54

Tajný vypínač je zřejmě dobrá věc. Zdá se mi že u benzíňáků není problém se zapojením (čerpadlo..), ale co u TDCi ? Tam bych asi postupoval opatrně. Jde mi o to, aby se "amatérským" způsobem zapojení vypínače do el. obvodu nepoškodilo něco jiného. Máte někdo zkušenost s vypínačem u tohoto motoru? (napadá mě odpojení napájení od baterie - silové relé?).
Ford Focus 1.0 ecoboost ActiveX, 114kW, kombi, 2023, červená Fantastic
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, 103kW, kombi, 2017, Candy Red

Byl: Ford Focus 1.8 TDCi, 74 kW, kombi, 2004, modrá met.

Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 05.08.2007 18:29

to lewis:
a co takhle odpojení relátka co spíná žhavící svíčky nebo jak to tam je zapojený (nezkoumal jsem to). Bez těch to taky přeci nechytne, ale nevím co se může stát, když tam bude pořád vstřikovat palivo... na to tu jsou jiný odborníci , kteří mi to vyvrátí :wink:
Pak ještě jedině odpojování spínače startéru, mělo by tam taky být nějaký relé co spíná cívku. Teď nemám po ruce el. sch., tak že střílím od boku co mě tak napadlo.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 05.08.2007 20:51

Beri píše:to lewis:
a co takhle odpojení relátka co spíná žhavící svíčky nebo jak to tam je zapojený (nezkoumal jsem to). Bez těch to taky přeci nechytne, ale nevím co se může stát, když tam bude pořád vstřikovat palivo... na to tu jsou jiný odborníci , kteří mi to vyvrátí :wink:
Pak ještě jedině odpojování spínače startéru, mělo by tam taky být nějaký relé co spíná cívku. Teď nemám po ruce el. sch., tak že střílím od boku co mě tak napadlo.
Mel jsem nefunkcni zhavici svicky a az do -15°C jsem startoval. :wink:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

lewis
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lewis » 05.08.2007 20:53

Beri píše:to lewis:
Právě to to asi tak jednoduché nebude. Také mě napadl startér, ale co bude dělat palivový systém (čerpadlo, žhavení, vstřikování..?) Mě jde jen o to, abych si tímto vypínačem neodrovnal něco jiného...Jo vám benzíňákům je hej....
Ford Focus 1.0 ecoboost ActiveX, 114kW, kombi, 2023, červená Fantastic
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, 103kW, kombi, 2017, Candy Red

Byl: Ford Focus 1.8 TDCi, 74 kW, kombi, 2004, modrá met.

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 05.08.2007 20:54

Zlodeji maji nejake mista, kde by se mohl tajny vypinac nachazet, vytipovane. Co takhle tajny vypinac umistit primo na oci?
: fest schovane relatko, ktere sepne kdyz:
- zaradim zpatecku
- slapnu na brzdu
- zapnu radio od ktereho mam odnimatelny panel
- ventilatorek na urcitem stupni
... da se toho vymyslet mraky
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

StreetPro
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StreetPro » 06.08.2007 14:14

Beri píše:Máš pravdu, když budou chtít, tak máš prostě smůlu.

Ale chtěl bych se zeptat těch kdo má vypínač na palivové čerpadlo a zkoušel kolik metrů se s tím nechá ujet, když je čerpadlo mimo provoz (myslím že nastartuje a hned vyjede). Jestli se jedná o jednotky či desítky metrů.
Díky
imho nej je obvod: při vypnutém tajném vypínači je aktivován modul, který vypne po nějaké době kostru benz čerpadla (auto odjede pár metrů - např. 200) a přestane jet... zloděj tedy odjede z místa krádeže (vetšinou parkovistě, kde není nápadný) a zůstane "vytuhlej" na silnici... myslím, že v 95% prostě zdrhne a auto nechá kde je... při spojení s GSm hlásičem není o čem...

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 06.08.2007 14:21

StratoS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StratoS » 06.08.2007 14:22

Stehnak píše:Zlodeji maji nejake mista, kde by se mohl tajny vypinac nachazet, vytipovane. Co takhle tajny vypinac umistit primo na oci?
: fest schovane relatko, ktere sepne kdyz:
- zaradim zpatecku
- slapnu na brzdu
- zapnu radio od ktereho mam odnimatelny panel
- ventilatorek na urcitem stupni
... da se toho vymyslet mraky
presne takto uvazuji taky ;) ...prave ze nejlepe to udelat takto naprosto necekane.. nejelepe skloubit tyto veci treba 2 bud zapojeno seriove na jednu vec nebo blokovat hned 2 veci. ale prave ze u dieslu porad nevim co blokovat.. starter je asi klasika to by snad nemelo udelat nic(jako nic poskodit)..ale zaroven je to dost pruhledne.

A hlavne jak uz sem nekde psal chce to neco co nehazi chybu do pocitace aby se to nedalo hned zjistit zjistit.. i kdyz na forda asi moc lidi kabel a halvne diag. softik nema kezto na WV koupite kabel i se softwarem za par babaek a to doslova.. ale takovy zlodejickove zase nejdou po focusech :)
FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White Obrázek

Johnyy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Johnyy » 06.08.2007 14:57

já bych tajný vypínač dal na nějaké nefunkční tlačítko na přístrojovce... např. jako ESP když ho auto nemá nebo vyhřívání čelního skla, mlhovky apod.:) použít origo tlačítko aby to vypadalo naprosto normálně:)
Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000

romec
Nováček
Nováček

Příspěvek od romec » 07.08.2007 10:02

Áno, to je dobrá vec ale nezabúdajte že bežné vypínače znesú 3 ampére a keď napríklad odpájate palivové čerpadlo, tam je 15 ampérová poistka a v predajni teda prepínač kt. znesie zaťaženie 15 ampérov nemajú, alebo ma niekto skúsenejší opravte, môžem sa mýliť v mojom názore.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“