Amatérske zvýšenie ochrany vozidla
- Blaaana
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- Blaaana
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- honolulu
- Junior
Ako vidím, dobre sa to tu rozbehlo..Suhlasim hlavne s názorom že máme Focus-y a nie miliónové autá, takže ´´náročné-(odťahovky a pod)´´ lúpeže neberme k úvahe.
K tajným vypínačom by som len toľko povedal že ja osobne, som z menšieho mesta, by som ho dal na fakt tajné miesto. Žiadne miesto v dosahu ruky šoféra, nebodaj nahmatatelného behom 15 sek. Ja by som ten čudlík nevyužíval pri bežnom presune v meste. Pri dovolenkách, výletoch, nákupoch v shopping centrách by som ho však aktivoval stále. Týmpádom nemal by byť problém umiestniť ho v batožinovom priestore?
Veď keby ma aj odsledovali tak, vyberiem nejaku batožinu , naložim batožinu..proste nič si nevšimnu a zlodejíček predsa nebude prehrabávať celé auto..
Už som taky zmagoreny že taketo veci sa mi snívaju

K tajným vypínačom by som len toľko povedal že ja osobne, som z menšieho mesta, by som ho dal na fakt tajné miesto. Žiadne miesto v dosahu ruky šoféra, nebodaj nahmatatelného behom 15 sek. Ja by som ten čudlík nevyužíval pri bežnom presune v meste. Pri dovolenkách, výletoch, nákupoch v shopping centrách by som ho však aktivoval stále. Týmpádom nemal by byť problém umiestniť ho v batožinovom priestore?
Veď keby ma aj odsledovali tak, vyberiem nejaku batožinu , naložim batožinu..proste nič si nevšimnu a zlodejíček predsa nebude prehrabávať celé auto..
Už som taky zmagoreny že taketo veci sa mi snívaju

A komu tím prospějete druhé straněBlaaana píše:tak to je divný moje Fávo bylo...teda ještě je zachovalý ani žádná koroze.Tak asi neparkuju v "ráji zlodějů"

- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsi měl pravdu, vypínač už je na svém místě a opravdu člověk (zloděj)než zařadí tak motor chcípne.Wolf2 píše:Nastartuješ a za 2s ti to chcípneBeri píše:Máš pravdu, když budou chtít, tak máš prostě smůlu.
Ale chtěl bych se zeptat těch kdo má vypínač na palivové čerpadlo a zkoušel kolik metrů se s tím nechá ujet, když je čerpadlo mimo provoz (myslím že nastartuje a hned vyjede). Jestli se jedná o jednotky či desítky metrů.
Díky
Teď se mi bude zase lépe večer usínat...

Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- lewis
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tajný vypínač je zřejmě dobrá věc. Zdá se mi že u benzíňáků není problém se zapojením (čerpadlo..), ale co u TDCi ? Tam bych asi postupoval opatrně. Jde mi o to, aby se "amatérským" způsobem zapojení vypínače do el. obvodu nepoškodilo něco jiného. Máte někdo zkušenost s vypínačem u tohoto motoru? (napadá mě odpojení napájení od baterie - silové relé?).
Ford Focus 1.0 ecoboost ActiveX, 114kW, kombi, 2023, červená Fantastic
Ford Focus 1.0 ecoboost Trend Plus, 103kW, kombi, 2017, Candy Red
Byl: Ford Focus 1.8 TDCi, 74 kW, kombi, 2004, modrá met.
- Beri
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
to lewis:
a co takhle odpojení relátka co spíná žhavící svíčky nebo jak to tam je zapojený (nezkoumal jsem to). Bez těch to taky přeci nechytne, ale nevím co se může stát, když tam bude pořád vstřikovat palivo... na to tu jsou jiný odborníci , kteří mi to vyvrátí
Pak ještě jedině odpojování spínače startéru, mělo by tam taky být nějaký relé co spíná cívku. Teď nemám po ruce el. sch., tak že střílím od boku co mě tak napadlo.
a co takhle odpojení relátka co spíná žhavící svíčky nebo jak to tam je zapojený (nezkoumal jsem to). Bez těch to taky přeci nechytne, ale nevím co se může stát, když tam bude pořád vstřikovat palivo... na to tu jsou jiný odborníci , kteří mi to vyvrátí

Pak ještě jedině odpojování spínače startéru, mělo by tam taky být nějaký relé co spíná cívku. Teď nemám po ruce el. sch., tak že střílím od boku co mě tak napadlo.
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem nefunkcni zhavici svicky a az do -15°C jsem startoval.Beri píše:to lewis:
a co takhle odpojení relátka co spíná žhavící svíčky nebo jak to tam je zapojený (nezkoumal jsem to). Bez těch to taky přeci nechytne, ale nevím co se může stát, když tam bude pořád vstřikovat palivo... na to tu jsou jiný odborníci , kteří mi to vyvrátí![]()

- lewis
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Právě to to asi tak jednoduché nebude. Také mě napadl startér, ale co bude dělat palivový systém (čerpadlo, žhavení, vstřikování..?) Mě jde jen o to, abych si tímto vypínačem neodrovnal něco jiného...Jo vám benzíňákům je hej....Beri píše:to lewis:
a co takhle odpojení relátka co spíná žhavící svíčky nebo jak to tam je zapojený (nezkoumal jsem to). Bez těch to taky přeci nechytne, ale nevím co se může stát, když tam bude pořád vstřikovat palivo... na to tu jsou jiný odborníci , kteří mi to vyvrátí![]()
Ford Focus 1.0 ecoboost ActiveX, 114kW, kombi, 2023, červená Fantastic
- Stehnak
- Test driver
Zlodeji maji nejake mista, kde by se mohl tajny vypinac nachazet, vytipovane. Co takhle tajny vypinac umistit primo na oci?
: fest schovane relatko, ktere sepne kdyz:
- zaradim zpatecku
- slapnu na brzdu
- zapnu radio od ktereho mam odnimatelny panel
- ventilatorek na urcitem stupni
... da se toho vymyslet mraky
- zaradim zpatecku
- slapnu na brzdu
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- StreetPro
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
imho nej je obvod: při vypnutém tajném vypínači je aktivován modul, který vypne po nějaké době kostru benz čerpadla (auto odjede pár metrů - např. 200) a přestane jet... zloděj tedy odjede z místa krádeže (vetšinou parkovistě, kde není nápadný) a zůstane "vytuhlej" na silnici... myslím, že v 95% prostě zdrhne a auto nechá kde je... při spojení s GSm hlásičem není o čem...Beri píše:Máš pravdu, když budou chtít, tak máš prostě smůlu.
Ale chtěl bych se zeptat těch kdo má vypínač na palivové čerpadlo a zkoušel kolik metrů se s tím nechá ujet, když je čerpadlo mimo provoz (myslím že nastartuje a hned vyjede). Jestli se jedná o jednotky či desítky metrů.
Díky
- StratoS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
presne takto uvazuji takyStehnak píše:Zlodeji maji nejake mista, kde by se mohl tajny vypinac nachazet, vytipovane. Co takhle tajny vypinac umistit primo na oci?
- zaradim zpatecku
- slapnu na brzdu

A hlavne jak uz sem nekde psal chce to neco co nehazi chybu do pocitace aby se to nedalo hned zjistit zjistit.. i kdyz na forda asi moc lidi kabel a halvne diag. softik nema kezto na WV koupite kabel i se softwarem za par babaek a to doslova.. ale takovy zlodejickove zase nejdou po focusech

FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White 

-
- Pokročilý
já bych tajný vypínač dal na nějaké nefunkční tlačítko na přístrojovce... např. jako ESP když ho auto nemá nebo vyhřívání čelního skla, mlhovky apod.
použít origo tlačítko aby to vypadalo naprosto normálně:)

Nyní: Mondeo MK4 Kombi FL, 2.2 tdci 169kw,500nm, podvozek Titanium S
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
ex: Ford Focus 2 ST, 2008 FL, code red stage 2, mongoose, sportcat =285ps 465Nm
ex: Ford Puma 1.7 VCT, 2000
- romec
- Nováček
Áno, to je dobrá vec ale nezabúdajte že bežné vypínače znesú 3 ampére a keď napríklad odpájate palivové čerpadlo, tam je 15 ampérová poistka a v predajni teda prepínač kt. znesie zaťaženie 15 ampérov nemajú, alebo ma niekto skúsenejší opravte, môžem sa mýliť v mojom názore.
Ford Focus 1,4 16V, Ambiente 1999 HB